13 / 05 / 2024

ordu Topçam HES projesi

ordu Topçam HES projesi

Türkiye Elektromekanik Sanayi (TEMSAN) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hilmi Baştürk, Topçam Hidroelektrik Santralinin türbin inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu belirterek Santrali temmuz sonuna kadar devreye girecek" dedi

Ordu'da 20 dönümlük bataklık arazi hayat buldu! Ordulular yeni sosyal yaşam alanlarına kavuştu!

Ordu iline bağlı Altınordu ilçesinde 20 dönüm lük bataklık halindeki arazi, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmayla sosyal yaşam alanına dönüştürüldü.

Ordu'da inşaat kazası: 1 ölü! 

Ordu'nun Altınordu ilçesinde inşaat halindeki bir binadan düşen Emre Sançar isimli işçi yaşamını yitirdi. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı. 

Ordu'da inşaattan düşen işçi yaşamını yitirdi!

Ordu'nun Çamaş ilçesi Edirli Mahallesi'nde inşaattan düşen işçi yaşamını yitirdi...

Ordu'da inşaattan düşen işçi yaşamını yitirdi!

Ordu Altınordu'da inşaatın 10'uncu katından düşen işçi hayatını kaybetti...

Ordu'daki fırtınada 51 konut, 32 okul ve 9 kamu binası hasar gördü! 

Ordu'da dün akşam başlayan, bugün de etkisini sürdüren fırtınada 51 konut, 32 okul ve 9 kamu binası zarar gördü. Binaların çatı ve dış mantolamalarının hasar gördüğü belirtildi...

Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun en zorlu etabı ulaşıma açıldı!

Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun Ordu etabında bulunan ve en zorlu etabı olarak bilinen Topçam Tüneli trafiğe açıldı. Otoyol etabı ile güzergahtan geçişi 20 dakikadan 1 dakikaya düşecek.

Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun Topçam Tüneli ulaşıma açıldı!

2. Abdülhamid zamanında projesi çizilen 600 kilometrelik Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun Ordu etabında yer alan 3 kilometre uzunluğundaki Topçam Tüneli trafiğe açıldı. 

Ordu Belediyesi'nden yeni yaşam merkezi projesi!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Civil Irmağı’nın denizle birleştiği Mostar Köprüsü ve mahmuzların bulunduğu alanda yeni bir yaşam merkezi ve restoran projesi hayata geçirilecek. Projelerle ilgili çalışmalar başlatıldı.

Ordu'ya yeni yaşam alanı müjdesi!

Yatırımlarını hız kesmeden sürdüren Ordu Büyükşehir Belediyesi, kente yeni bir cazibe merkezi kazandırıyor.

Altınordu'ya yaşam merkezi ve sanayi sitesi yatırımı!

Ordu Altınordu Belediyesi tarafından temeli atılan Yaşlı Yaşam Merkezi ve Küçük Sanayi Sitesi projelerinin inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. 2 dev proje ile şehrin nefes alması planlanıyor.

Ordu sahil yenileme çalışmaları devam ediyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Ordu sahilini genişletip yeni bir yaşam alanı oluşturmak amacıyla hazırlanan Rusümat Parkı Sahil ve Rıhtım Peyzaj Düzenleme Projesi için çalışmalar devam ediyor.

Ordu Gölköy'e üçüncü meydan!

İlçeleri sosyal yaşam alanlarıyla buluşturan Ordu Büyükşehir Belediyesi, Gölköy ilçesinde üçüncü meydan projesinin yapımı için çalışmalara başladı.

Ordu Fatsa'ya Hayvan Hastanesi ve Hayvan Oteli geliyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, 'Kent Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, Geçici Bakımevi ve Doğal Yaşam Alanları Projesi' için kolları sıvadı. Fatsa için hazırlanan proje hayata geçtiğinde, sokak hayvanlarının bir evi ve tedavi olabileceği bir hastanesi olacak.

ordu Topçam HES projesi Haberi

ordu Topçam HES projesi


Türkiye Elektromekanik Sanayi (TEMSAN) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hilmi Baştürk, Ordu'daki Topçam Hidroelektrik Santralinin türbin inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, "Santrali temmuz sonuna kadar devreye girmeye hazır hale getirerek, DSİ'ye teslim etmiş olacağız" dedi.


Baştürk, Topçam HES'le ilgili AA muhabirine değerlendirmede bulundu.


Santralin montaj işleminin bittiğini ifade eden Baştürk, "20 Haziran itibarıyla Topçam HES'in test çalışmalarını başlatacağız. Santrali temmuz sonuna kadar devreye girmeye hazır hale getirerek, DSİ'ye teslim etmiş olacağız" diye konuştu.


Baştürk, TEMSAN'ın hidroelektrik santrallerine yüzde 100 yerli ekipman üretebilen ilk ve tek milli kuruluş olduğunu söyledi. 


TEMSAN'ın yürüttüğü projeler hakkında bilgi veren Baştürk, şunları kaydetti:


"Biz yaptığımız projelerle bu ülkenin rüyalarını gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Nitekim 6 Haziran itibarıyla Aydın'da montajını bitirip DSİ'nin hizmetine sunduğumuz Çine Hidroelektrik Santrali de bunlardan biridir. Son...