28 / 04 / 2024

Topçam HES projesi Temmuz sonunda hizmete girecek!

Topçam HES projesi Temmuz sonunda hizmete girecek!

Türkiye Elektromekanik Sanayi (TEMSAN) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hilmi Baştürk, Topçam Hidroelektrik Santralinin türbin inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu belirterek Santrali temmuz sonuna kadar devreye girecek" dedi




Türkiye Elektromekanik Sanayi (TEMSAN) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hilmi Baştürk, Ordu'daki Topçam Hidroelektrik Santralinin türbin inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, "Santrali temmuz sonuna kadar devreye girmeye hazır hale getirerek, DSİ'ye teslim etmiş olacağız" dedi.


Baştürk, Topçam HES'le ilgili AA muhabirine değerlendirmede bulundu.


Santralin montaj işleminin bittiğini ifade eden Baştürk, "20 Haziran itibarıyla Topçam HES'in test çalışmalarını başlatacağız. Santrali temmuz sonuna kadar devreye girmeye hazır hale getirerek, DSİ'ye teslim etmiş olacağız" diye konuştu.


Baştürk, TEMSAN'ın hidroelektrik santrallerine yüzde 100 yerli ekipman üretebilen ilk ve tek milli kuruluş olduğunu söyledi. 


TEMSAN'ın yürüttüğü projeler hakkında bilgi veren Baştürk, şunları kaydetti:


"Biz yaptığımız projelerle bu ülkenin rüyalarını gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Nitekim 6 Haziran itibarıyla Aydın'da montajını bitirip DSİ'nin hizmetine sunduğumuz Çine Hidroelektrik Santrali de bunlardan biridir. Son 10 yılda işletmeye alınan beşinci büyük HES olan Çine de Topçam gibi dev projelerimizden biridir. Biz, 1000 megavatı aşan iş teslimatıyla, devreye aldığımız yeni HES'lerle ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz."


- Topçam 200 milyon kilovatsaat enerji üretecek


DSİ'nin son 10 yılda işletmeye aldığı en büyük HES'lerden biri olan Topçam, yıllık 199 milyon kilovatsaat elektrik üretecek. Ordu'nun Mesudiye ilçesine bağlı Topçam beldesi Melet Irmağı üzerine kurulan hidroelektrik santral, her biri 20 megavat kurulu güce sahip 3 ayrı üniteden oluşuyor. Toplamda 60 megavat kurulu güce sahip santralin yaklaşık 350 milyon liraya mal olduğu belirtiliyor.



AA


Geri Dön