13 / 05 / 2024

Topçam HES projesi son durum

Topçam HES projesi son durum

Türkiye Elektromekanik Sanayi (TEMSAN) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hilmi Baştürk, Topçam Hidroelektrik Santralinin türbin inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu belirterek Santrali temmuz sonuna kadar devreye girecek" dedi

Türkiye'nin ilk yaşam alanı projesi Konya Koru İnventum satışta! Yeni proje!

Aydın Yatırım Grup, Türkiye’de ilk olacak yaşam alanı projesini Konya'da hayata geçiriyor. Toplamda 200 bin metrekare üzerine inşa edilecek Anadolu’nun en büyük karma konut projesi Koru İnventum, satışa çıktı.

Emlak Konut GYO Park Yaşam Antalya Projesi'nin değeri 2.2 milyar TL!

Emlak Konut GYO "Park Yaşam Antalya Projesi" için hazırlatılan 2023 yıl sonu değerleme raporunu yayımladı. Emlak Konut GYO Park Yaşam Antalya Projesi'nin KDV dahil değeri 2 milyar 239 milyon 796 bin 538 TL oldu.

TCDD'den Söğütlüçeşme İstasyon ve Yaşam Merkezi Projesi açıklaması!

TCDD Genel Müdürlüğü, Söğütlüçeşme İstasyon ve Yaşam Merkezi Projesi'yle ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama...

Antalya Kent Yaşam Parkı Projesi tamamlanıyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Karaalioğlu Kent Yaşam Parkı Projesi bünyesinde yer alan Kent Müzesi çalışmalarını yerinde inceledi. 

Park Yaşam Santorini projesi mimarisiyle dikkat çekiyor!

İzka İnşaat İzmir Çiğli'de Park Yaşam Santorini Projesi'ni gerçekleştirmek için kolları sıvadı. Körfez manzarasına sahip olacak proje,  “Mahallede yaşam var” sloganıyla ön plana çıkıyor.

TOKİ Samsun Alaçam 2019 projesi 22 soruda tüm detaylarıyla!

TOKİ Samsun Alaçam 2019 fiyatları ne kadar? TOKİ Samsun Alaçam 2019 başvuruları ne zaman? TOKİ Samsun Alaçam 2019 başvuru şartları neler? TOKİ Samsun Alaçam 2019 kura çekilişi ne zaman? İşte TOKİ Samsun Alaçam 2019 projesi 20 soruda tüm detaylarıyla...

TOKİ Adana Sarıçam 2019 projesi 24 soruda tüm detaylarıyla!

TOKİ Adana Sarıçam 2019 nerede?TOKİ Adana Sarıçam 2019 fiyatları ne kadar? TOKİ Adana Sarıçam 2019 ödeme planı nasıl? TOKİ Adana Sarıçam 2019 kura çekilişi ne zaman? TOKİ Adana Sarıçam 2019 başvuruları ne zaman? İşte TOKİ Adana Sarıçam 2019 projesi 24 soruda tüm detaylarıyla...

Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun Topçam Tüneli ulaşıma açıldı!

2. Abdülhamid zamanında projesi çizilen 600 kilometrelik Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun Ordu etabında yer alan 3 kilometre uzunluğundaki Topçam Tüneli trafiğe açıldı. 

Adana Kozan'a yeni sosyal yaşam merkezi projesi!

Adana Kozan Belediyesi tarafından 2 milyon bütçeye sahip olan sosyal yaşam merkezi projesi hayata geçecek. Proje, 2019 yılının ilk aylarında hizmete açılacak.

Ordu Belediyesi'nden yeni yaşam merkezi projesi!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Civil Irmağı’nın denizle birleştiği Mostar Köprüsü ve mahmuzların bulunduğu alanda yeni bir yaşam merkezi ve restoran projesi hayata geçirilecek. Projelerle ilgili çalışmalar başlatıldı.

İzmir'e Merkez Yaşam Konak projesi geliyor!

Ocak-Şubat gibi inşaat çalışmaların başlayacağı ‘Merkez Yaşam Konak projesi 38 katlı tek blok şeklinde yükselecek. Proje konut projesi olarak hayata geçirilecek.

YDA Center İş ve Yaşam Merkezi Projesi'ne ödül!

Londra'da düzenlenen European Property Awards'a ödüle layık görülen YDA Center İş ve Yaşam Merkezi Projesi "en iyi ofis mimarisi" dalında ödül kazandı.

Pazarkapı Yeni Yaşam Alanı Projesi kapsamında 32 bina yıkıldı!

Trabzon şehir merkezinde Ortahisar Belediyesi tarafından yürütülen Pazarkapı Yeni Yaşam Alanı Projesi kapsamında bölge içinde yer alan 32 binanın yıkım işlemlerine başlandı.

Topçam HES projesi son durum Haberi

Topçam HES projesi son durum


Türkiye Elektromekanik Sanayi (TEMSAN) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hilmi Baştürk, Ordu'daki Topçam Hidroelektrik Santralinin türbin inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, "Santrali temmuz sonuna kadar devreye girmeye hazır hale getirerek, DSİ'ye teslim etmiş olacağız" dedi.


Baştürk, Topçam HES'le ilgili AA muhabirine değerlendirmede bulundu.


Santralin montaj işleminin bittiğini ifade eden Baştürk, "20 Haziran itibarıyla Topçam HES'in test çalışmalarını başlatacağız. Santrali temmuz sonuna kadar devreye girmeye hazır hale getirerek, DSİ'ye teslim etmiş olacağız" diye konuştu.


Baştürk, TEMSAN'ın hidroelektrik santrallerine yüzde 100 yerli ekipman üretebilen ilk ve tek milli kuruluş olduğunu söyledi. 


TEMSAN'ın yürüttüğü projeler hakkında bilgi veren Baştürk, şunları kaydetti:


"Biz yaptığımız projelerle bu ülkenin rüyalarını gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Nitekim 6 Haziran itibarıyla Aydın'da montajını bitirip DSİ'nin hizmetine sunduğumuz Çine Hidroelektrik Santrali de bunlardan biridir. Son...