17 / 05 / 2024

ordu tünel sayısı

ordu tünel sayısı

Ordu'da coğrafi yapısı nedeniyle kara yolu ulaşımında önemli yere sahip tünellerin sayısı ve uzunlukları her geçen yıl artıyor. Ordu Valisi Kenan Çiftçi Ordu'da yer alan tünellerden bahsetti.

Buca Metrosu'nda tünel kazısı için geri sayım başladı!

Buca Metrosu için çalışmalar hız kazandı. Tünel açma makineleri TBM’lerin girmesine sayılı günler kaldı. Peki hangi istasyonlar olacak? İşte ayrıntılar...

Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı 10 ayda 44 milyonu aştı!

Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı 10 ayda 44 milyonu aştı. Turist sayısı geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 11,58 artış gösterdi.

İngiltere’de konut sahibi Türklerin sayısı 200 bini buldu!

İngiltere’de konut alan Türklerin sayısı 200 bine ulaştı. Yatırım amaçlı yeni model ise 25 sene kira getirisi teminatı verilen ve kiralama işlemlerinin İngiliz devletinin bütçesinin desteklediği bir vakıfça gerçekleşen “kullanım hakkı olmayan sahiplik” sistemi oldu.

İstanbul'daki evini satıp Portekiz’den konut alan Türklerin sayısı yüzde 40 arttı!

Türkiye’de yaşanan fiyat artışlarının ev almayı zorlaştırdığını söyleyen Vesta Global Kurucu Ortağı Teuta Narazan, “Yurt dışından ev almak daha çok tercih edilmeye başladı, bu şekilde yüzde 40 artış var. Küçük çocuğu olanlar ağırlıklı olarak Portekiz’i tercih ediyor.” dedi.

Luxury Line'ın 2021 hedefi ulaştığı ülke sayısını 100'e çıkarmak!

Mobilya kenti MASKO’da faaliyet gösteren Luxury Line, 2021 yılında ulaştığı ülke sayısını 100’e çıkarmayı planlıyor.

Weltew Home 90. mağaza sayısına ulaştı!

Pandemi dönemine rağmen yatırımlarını son sürat sürdüren Weltew Home, Ordu’da açtığı yeni mağazası ile yurt içinde 90. mağaza sayısına ulaştı.

İkitelli-Ataköy metro hattının tünel kazısında sona gelindi!

Beş farklı raylı sistem hattı ve Metrobüs ile entegre şekilde yapılacak Ataköy-İkitelli Metrosu’nda, tünel kazısıında sona geliniyor. Yerin altındaki kazı çalışmalarında son aşamaya gelinen 13,5 kilometre uzunluğundaki hattın iki tüneli, yarın törenle birleştirilecek.

Forbes milyarderler listesindeki Türklerin sayısı azaldı!

Geçen yıl yaşanan kurdaki yükselme ve ekonomik kriz nedeniyle Forbes milyarderler listesine giren Türk milyarderlerin serveti 64.7 milyar dolardan 43.1 milyar dolara indi. Listede yer alan milyarder sayısı da 36’dan 25’e düştü...

Dolar milyoneri Türklerin sayısı son bir yılda 24 bin kişi azaldı!

Credit Suisse Araştırma Enstitüsü’nün hazırladığı rapora göre, TL’nin dolar karşısında yüzde 21 değer kaybetmesi nedeniyle dolar milyoneri Türklerin sayısı son bir senede 24 bin kişi azaldı. Türkiye, milyoner sayısının en çok azaldığı 3. ülke oldu

İstanbul Havalimanı-Halkalı Metrosu'nda tünel kazısı başlıyor!

İstanbul Havalimanı-Halkalı Metro Hattı'nda tünel kazısı çalışmaları başlıyor.Kazı işini yürütecek olan E-Berk Grup’un İş Geliştirme Uzmanı Kaan Yavuz, "Kurulum çalışmaları başladı. Bir ay içerisinde kazıya başlamayı planlıyoruz. 2.5 yılda bitirmeyi öngörüyoruz" dedi...

ABD’ye yerleşmek isteyen Türklerin sayısında patlama oldu!

ABD’de yaşamak ve yerleşmek isteyen Türklerin sayısında patlama oldu. Bu duruma ise son dönemlerde yaşanan terör olayları ve siyasi kutuplaşmanın neden oldu.

Ordu'da kat sayısı artacak mı?

Ordu Olay Gazetesi'nin köşe yazarı Sezai Keskin bugün köşesinde " Ordu'da kat satyısı artacak mı?" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları...

Ordu-Giresun Havalimanı yatırımcı sayısını artırdı!

Ordu-Giresun Havalimanı’nın açılmasıyla bölge yatırım için cazip hale geldi. Ulaşımın kolaylaştığı bölgeyi ziyaret eden işadamlarının sayısında artış yaşandı. OTSO Başkanı Servet Şahin, "Bu ziyaretler yatırıma dönüşecek" dedi.

ordu tünel sayısı Haberi

ordu tünel sayısı

Ordu'da coğrafi yapısı nedeniyle kara yolu ulaşımında önemli yere sahip tünellerin sayısı her geçen yıl artıyor. 


Karadeniz Sahil Yolu Projesi kapsamında Türkiye'nin kullanımdaki "en uzun kara yolu tüneli" olan Ordu Nefise Akçelik Tüneli, il sınırları içinde bulunuyor. 


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan 3 bin 810 metre uzunluğundaki tünelin yanı sıra Bolaman-Perşembe arasında 314 metre uzunluğunda Asarkayası Tüneli, 155 metre uzunluğunda Tekkabak Tüneli, 250 metre uzunluğunda Kuzbökü Tüneli ve 128 metre uzunluğunda Kadıoğlu Tüneli de Ordu'da yer alıyor. Eski sahil yolunda 111 metre uzunluğundaki Perşembe Tüneli de Ordu'da kullanılan tüneller arasında bulunuyor. 


Karadeniz Bölgesi'ni Mesudiye ilçesi üzerinden Orta Anadolu'ya bağlaması düşünülen Dere Yolu Projesi'nde ise 13 tünel yer almakta. Toplam 6 bin 667 metre uzunluğunda 13 tünelden oluşan yolun açılması için...