25 / 08 / 2024

Orduda imarla ilgili eğitim

Orduda imarla ilgili eğitim

Ordu Büyükşehir Belediyesi, personel eğitim seminerlerini sürdürüyor. Büyükşehir son olarak, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı çalışanlarına yönelik, büyükşehir ve ilçe belediyelerde görev alan personel için eğitim semineri düzenledi.

İçerenköylülere imar müjdesi! Hiç kimsenin imarla ilgili bir metrekare bile kaybı olmayacak!

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, İçerenköylü halka imarla ilgili müjdeli haberi verdi. İlgezdi: ''İçerenköy’ün imar sorunu çözülmüştür, mahalleli vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

İmarla ilgili yeni düzenleme! Tapularda bunu göreceksiniz!

İmar planı ile ilgili yeni bir karar verildi. Bu karar tapulara da yansıyacak. İşte haberin detayları!

Kepez Konyalılar Camii yeniden inşa ediliyor!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü döneminde mülkiyet ve imarla ilgili sorunlarının çözülmesiyle şehirleşme süreci tamamlanan Düdenbaşı Mahallesi'nin, gecekondu yıllarında yapılan Konyalılar Camii yeniden inşa ediliyor.

İzmir'de tarım alanları imara açıldı iddiası!

İzmir'in Dikili ilçesinde tarım alanlarının imara açıldığı tespit edildi. Söz konusu imarla ilgili Tarım İl Müdürlüğü çalışmaları durdurun talimatı verdi. 

Kırsal mahallelerde bina inşaat harcı ve imarla ilgili harçlar alınmayacak!

AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan "Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi", TBMM Genel Kurulu'nda onaylandı.

Yeni yapılar inşaat ve imar harcından muaf!

İmar Kanunu'nda önemli değişiklikler içeren yasa yürürlüğe girdi. Yapılacak yapılara ilişkin ruhsat ve izinler, Belediye Gelirleri Kanunu'na göre alınan bina inşaat harcı ve imarla ilgili harçlardan da muaf olacak. 

Yeni yapılarda bina inşaat harcı ve imarla ilgili harçlar alınmayacak!

İmar Kanunu'nda değişiklik teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Yapılan değişiklikler arasında, inşa edilecek binalara ilişkin ruhsat ve izinler, inşaat harcları ve imar harçlarıda yer aldı...

Giresun Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Giresun Belediye Meclisi Kasım ayı ikinci toplantısında imarla ilgili konular masaya yatırıldı.

İmar barışı için bir an önce müracaat yapın!

Başbakan Yıldırım "13 milyona yakın hanenin, iş yeri konut gibi büyük bir kitleyi ilgilendiren imarla ilgili bu sorun son yaptığımız düzenleme ile tamamen ortadan kalkmış olacak. Bu bir milat olacak." dedi.

İmarla ilgili adımlar süratle atılacak!

Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğa, "İmar noktasındaki çirkin yapılarla ilgili adımlar süratle atılacak" dedi.

Bursa'da kentsel dönüşümün formülü ortak akıl!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın başkanlığında Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer ve İnegöl belediye başkanları ile belediyelerin imarla ilgili teknik ekiplerinin katıldığı bir toplantı yaptı. Toplantıda kentsel dönüşüm masaya yatırıldı.

Tahsin Babaş: Kentsel dönüşüm, ada bazında uygulanıyor!

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Belediye Meclis toplantısında imarla ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

İmarla ilgili yeni düzenlemeler yolda!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Önümüzdeki günlerde imarla ilgili birtakım düzenlemeler gelecek. Bu düzenlemelerle, haksız birtakım gelişmeleri önlemeye çalışıyoruz" dedi.

Orduda imarla ilgili eğitim Haberi

Orduda imarla ilgili eğitim

Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen seminere eğitimci olarak; Karadeniz Teknik Üniversitesi Kamu Ölçümleri Ana Bilim Dalı ve Şehir ve Bölge Planlama Ana Bilim Dalı Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Recep NİŞANCI, Doç. Dr. Bayram Uzun ve Doç. Dr. Cenap Sancar katıldı. 


Toplam 120 kişinin yer aldığı eğitim seminerinde; - 3194 sayılı Yasa'nın 18. madde İmar Planı Uygulama Yöntemleri, - Plan yapma, değişiklik revizyon, - İmar parsellerinin oluşturulması, - Büyükşehir sürecinde planlama, - DOP ve dağıtım ilkeleri, - Mahkeme süreçleri, - 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu, - Kamulaştırmanın temel ilkeleri, - Kamulaştırmada değer tespit işlemleri, - Emsal seçimi, - Arsa değerlemesinde dikkat edilecek hususlar, - 3194 sayılı Yasa'nın 32.ve 42. maddeleri ve uygulamaları, Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliği ile ilgili, eğitmenler tarafından ayrıntılı...