02 / 05 / 2024

Tahsin Babaş: Kentsel dönüşüm, ada bazında uygulanıyor!

Tahsin Babaş: Kentsel dönüşüm, ada bazında uygulanıyor!

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Belediye Meclis toplantısında imarla ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu.



Kastamonu Belediye Meclisi'nin Temmuz toplantısı yapıldı. Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş kentsel dönüşüm kapsamındaki imar uygulamalarıyla ilgili kırmızı çizgilerini Belediye Meclis toplantısında dile getirdi.


Başkan Babaş, "Adanın tamamında anlaşma olmadan kentsel dönüşüm yapılmıyor. Önceden bir ada üzerinde bulunan 6-7 parselde anlaşma sağlanıyordu. Ondan sonra o ada üzerinde bulunan binaların bazıları 2 katlı bazıları 10-15 katlı binalar oluyordu. Bu durumla ilgili şehir plancısı ile görüştüm. ‘Sen bu planı nasıl yaparsın?’ dedim. Bu plan hak mı adalet mi? Bundan sonra Y serbest falan değil. Yetkiyi Şehiriçi Estetik Kurulu’na veriyoruz. Y serbest diye 30 kat yapacağım 25 kat yapacağım diyenlere gülerim. Bizim iznimiz olmadan hiçbir şey yapamaz. Projeyi göreceğiz. Yerinde incelemelerde bulunacağız. 16-17 katlı binalar olabilir. Ama adamlar kafalarına göre proje yapıp sosyal medyadan paylaşıyorlar. Peki var mı uygulaması? Yok öyle bir şey." şeklinde konuşma yaptı


Babaş, “Yapılan projelerde yoldan 5 metre içeriye çekilmek zorundaydı. Ancak biz bodrum katlara yapılacak olan otoparkların çekmelerinin hesaplanmasını idareye bıraktık. İdarenin uygun gördüğü şekilde otoparkı kullansın. Çünkü daire başına bir otopark yapmak zorundasınız. Yoksa projenin geçmesi mümkün değil. Otoparkları da tek tek inceleyeceğim. Gerekirse ikinci bir denetmen gönderirim” dedi.


Kastamonu Gazetesi


Geri Dön