15 / 05 / 2024

Ören Posiedon beton dökümü

Ören Posiedon beton dökümü

Evrensel Gazetesi muhabirlerinden Özer Akdemir'in bugün yer alan haberine göre; Burhaniye Ören’de mavi bayraklı kıyıların ve uluslararası korumalı Posiedon çayırlarının üzerine taş ve beton dökümü yeniden başladı.

Bluehill Tepeören'de son etap avantajları! 2024 Şubat'ta teslim! 

Mavi Beton İnşaat tarafından hayata geçirilen Blue Hill Tepeören projesinde satışlar devam ediyor. Projede yer alan konutların teslimlerinin 2024 yılının Şubat ayında yapılması planlanıyor. 

Güngören'de 5 katlı binanın terası çöktü!

Güngören'de bir binanın terasının uç kısmında çökme meydana geldi. Caddeye düşen beton parçaları park halindeki araca zarar verdi.

Güngören'de beş katlı binanın terasının bir kısmı çöktü!

Güngören'e bir binanın terasının uç kısmı çökerken, caddeye düşen beton parçaları park halindeki bir aracı da kullanamaz duruma getirdi.

Depremin yıkıcı etkisini azaltacak bükülebilir beton geliştirildi! 

Avustralya'da çalışmalarını sürdüren bilim insanları, klasik betonlardan 400 kat daha fazla bükülebilen beton türü geliştirdiler. Bükülebilir beton, depremler için oldukça dayanıklı yapıya sahip...

Mühendis Korkut Küçükcan için İMO'da tören düzenlendi!

Gaziantep’te cami inşaatında kubbeye beton dökmek için kurulan iskelenin çökmesi ile 33 saat boyunca enkaz altında kalarak hayatını kaybeden mühendis Korkut Küçükcan (38) için İnşaat Mühendisleri Odası'nda (İMO) tören gerçekleştirildi...

İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü beton testinde!

Marmara depreminde hasar gören ve güçlendirme yapılan İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü'nde bulunan bazı binalar büyük hasar gördü. Binalardan karot örnekleri alınarak beton testine gönderildi.

Nevvar Salih İşgören Ulu Camisi'nin yüzde 90'ı tamamlandı!

İzmir'in Konak ilçesinde Nevvar Salih İşgören Vakfı tarafından yaptırılan ve inşaatı süren Nevvar Salih İşgören Ulu Camisi'nin yüzde 90'ı tamamlandı. Cami inşaatı sırasında 60 bin metreküp beton, 10 bin ton da demir kullanıldı. 

Türkiye Hazır Beton Birliği 2016 Mimarlık Ödülü verildi!

Türkiye Hazır Beton Birliğinin (THBB) düzenlediği THBB 2016 Mimarlık Ödülü’nün sahibi Güngören Tozkoparan Ortaokulu projesiyle Uygur Mimarlık oldu.

Beton molozlar dönüşümle değerlendi!

ABD'de evlerin çatılarını örten enerji üretici cam kiremitlerle gelecek için umut veriyor. Almanya'da ise beton molozları geri dönüştüren bilim insanları, hem inşaat şirketlerini hem de çevrecileri sevindirdi...

Yavuz Işık, Avrupa Hazır Beton Birliği Başkanı oldu!

Güvenli ve dayanıklı yapıların inşası, standartlara uygun beton üretilmesi ve kullanımı için çalışmalarını sürdüren Türkiye Hazır Beton Birliği'nin Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, Avrupa Hazır Beton Birliği Başkanı seçildi.

Rize Çaykur Fabrikası inşaatında beton dökümü yapıldı!

Rize İyidere'de yapımı süren ÇAYKUR'a ait çay paketleme fabrikası inşaatı sırasında pompası üst katlara ulaşamayan 27 tonluk beton mikseri kamyonu, vinç yardımıyla 40 metre yükseğe çıkartılarak inşaatta beton dökümü yapıldı.

1992 yılında Salacak-Harem sahil yolu beton yığını olmuş!

1992 yılında Boğaz'da hızla süren betonlaşma, Üsküdar'ı da etkilemiş. Ağaçlarla kaplı Salacak-Harem sahil kesiminde beton binalar hızla yükseliyormuş. Sahil şeridinde yeşilin üzerinde yükselen binaların hepsi yasalmış.

Beton 2015 Fuarı 7 bin ziyaretçi ağırladı!

Türkiye Hazır Beton Birliği tarafından yedincisi organize edilen Beton 2015 Fuarı’na hazır beton, çimento, agrega ve inşaat sektörleri büyük ilgi gösterdi. Yoğun ilgi gören Fuar 7 bin ziyaretçiyi ağırladı.

Ören Posiedon beton dökümü Haberi

Ören Posiedon beton dökümü

Ören sahillerinde, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Bursa IV. Bölge Müdürlüğü tarafından 2011 yılında başlatılan “Burhaniye Kıyı Erozyonu Önleme Mahmuz İnşaatı” ile, denizin içine 65’er metre aralıklarla 25’er metre uzunluğunda kayalar döküldü. Yöre halkının ve turizm işletmelerinin bilgisi dışında başlayan çalışmanın kim tarafından ve niye yapıldığı uzun süre öğrenilemedi. Bakanlıkça yapıldığı anlaşılan projenin imar planlarına ve imar mevzuatına aykırı olduğunun ortaya çıkmasının ardından, Ulaştırma Bakanlığı Bursa IV. Bölge Müdürlüğünün apar topar bir imar planı teklifi hazırlatıp ve mevzuat gereği 9 kuruma görüş için gönderdi.


ULUSLARARASI KORUMAYA RAĞMEN


Kaymakam ve Burhaniye Belediyesinin bilgisi dışında gerçekleştirilen bu çalışmanın, yörenin denizinde bulunan ve uluslararası sözleşmelere göre korunması devlet güvencesinde olan Posidonia oceanica’ya da (deniz çayırı, deniz eriştesi) büyük zarar verileceği dile getirildi. Mahmuzların kaldırılması...