21 / 05 / 2024

organiza sanayi bölgelerinin faturaları ertelendi

organiza sanayi bölgelerinin faturaları ertelendi

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, BOTAŞ'la yapılan anlaşma gereği Organize Sanayi Bölgeleri Müteşebbis Heyetlerinden 11 Ekim'de tahsil edecekleri fatura tutarlarının 23 Ekim'e ertelendiğini açıkladı...

Organize Sanayi Bölgeleri Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Organize Sanayi Bölgeleri Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile organize sanayi bölgelerinin şehir dışına taşınması amaçlanıyor.

Yeni sanayi bölgelerine Yeşil OSB vizyonu!

Sanayinin teknolojik dönüşümü hakkında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ''Sanayinin teknolojik dönüşümünü Yeşil OSB vizyonumuzla yürütüyoruz. Yeni inşa edilecek sanayi bölgelerinin de bu vizyonla tasarlanmasını amaçlıyoruz" dedi.

Sanayi bölgelerinin kuruluş süreci hızlanacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, organize sanayi bölgesi, endüstri bölgesi, teknoloji geliştirme bölgesi, serbest bölge ve sanayi siteleri kuruluş sürecini hızlandırmak amacı ile önceden uygun alanları belirleyecek. 

Organize sanayi bölgeleri desteklerle büyüdü!

Organize sanayi bölgelerinin sayılarının artması ve istihdama katkı sağlamalarını desteklemek için son yıllarda önemli düzenlemeler yapıldı.

Hükümet sanayi bölgeleri harekete geçti!

HÜKÜMET şehir dışına taşınacak sanayi bölgeleri için yeni yatırım alanları belirlenmesi için harekete geçti. Sanayi bölgelerinin kuruluşunu hızlandırmak için hazırlanan düzenlemede yeni yatırım alanları için SİT alanlarına uzaklık, enerjiye yakınlık, deprem kuşağına göre konumuna göre belirlenecek.

Organize sanayi bölgesi imar durumu dilekçesi!

Organize sanayi bölgesi kurmak isteyen gerçek ve tüzel kişilerce OSB bilgilendirme raporunun hazırlamadan önce organize sanayi bölgesi imar durumunun öğrenilmesi gerekiyor. İşte organize sanayi bölgesi imar durumu dilekçesi..

Organize sanayi bölgesi yer seçimi talebi nasıl yapılır?

Kısaca OSB olarak tanımlanan organize sanayi bölgesi alanlarını kurmak isteyen kimseler öncelikle, organize sanayi bölgesi yer seçimi talebinde bulunuyor. Peki, organize sanayi bölgesi yer seçimi talebi nasıl yapılır?

Organize sanayi bölgeleri yer seçimi yönetmeliği!

Organize sanayi bölgeleri yer seçimi yönetmeliği 18 Kasım 2015 tarihinde 29536 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, organize sanayi bölgelerinin yer seçimi işlemlerine ilişkin usul ve esasları düzenliyor..

Organize sanayi bölgeleri uygulama yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği!

Organize sanayi bölgeleri uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 18 Kasım 2015 tarihinde 29536 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik kapsamında yapılan değişiklikler..

Kentsel dönüşümde öncelik sanayi bölgelerinde olmalı!

Ege İş Koop Başkanı Halil Kurt, "Bina dönüşümünden önce sanayi bölgelerinin dönüşümüne ağırlık verilerek küçük esnafın canlandırılması gerekiyor. Yapılacak dönüşümün çözümü de devlet desteği ile birlikte kooperatiflerde" dedi.

Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nin arsa fiyatları revize edildi!

Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nin ( OSB ) arsa metrekare fiyatları, arsa ve alt yapı maliyetlerinde yaşanan artışlar nedeniyle yeniden düzenlendi.

Kartepe Köseköy Sanayi Bölgesi şuyulandırma işlemleri askıya alındı!

Kartepe Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nce hazırlanan Köseköy Sanayi Bölgesi şuyulandırma işlemleri askıya asıldı. Kartepe Belediyesi şuyulandırma çalışmaları kapsamında mahallelerdeki imar uygulamaları aralıksız sürüyor.

1947 yılında sanayi bölgesi için bir talimatname hazırlanmış!

1947 yılında şehrin ticaret ve sanayi bölgelerini tayin etmek için İstanbul İmar Müdürlüğü bir talimatname hazırlamış. Talimatnameye göre ağır sanayi, Eyüp'ten Silahtarağa'ya ve Yedikule'den Bakırköy'e kadar olan bölgeye yayılacakmış.

organiza sanayi bölgelerinin faturaları ertelendi Haberi

organiza sanayi bölgelerinin faturaları ertelendi

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, BOTAŞ'la yapılan anlaşma gereği Organize Sanayi Bölgeleri Müteşebbis Heyetlerinden 11 Ekim'de tahsil edecekleri fatura tutarlarının 23 Ekim'e ertelendiğini açıkladı. 

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Orta ve Doğu Karadeniz Bölge Toplantısı, Samsun Anemon Otel'de gerçekleştirildi. Toplantıya OSBÜK Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, AK Parti Grup Başkan Vekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Samsun Ticaret Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve birçok ilin Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yöneticileri katıldı. 

Toplantının açılış konuşmasını yapan OSBÜK Başkanı Cahit Nakıboğlu, OSBÜK'Ün 4562 sayılı OSB Kanunu ve OSB Uygulama Yönetmeliği hükümleri gereğince sanayi bölgeleri arasında yardımlaşmayı ve ortak sorunları çözüme kavuşturmalarını sağlamak amacıyla 1 Kasım 2002'de kurulduğunu belirterek, "Üst kuruluşumuz, kurulduğu günden bugüne kadar ekonomi...