28 / 04 / 2024

Orman Amenajman kanunu

Orman Amenajman kanunu

Orman Amenajman Yönetmeliği 26778 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikte, devlet ormanları, hükmi şahsiyeti haiz amme müesseselerine ait ormanlar ve hususi ormanlara ilişkin usul ve esaslara yer veriliyor...

Orman Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifi verildi!

Orman Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi kapsamında doğal afetlere maruz kalan ormanlık alanların statülerinin korunarak bu alanların imara açılamaması ve başka kişilere devredilmesinin önlenmesi amaçlanıyor. 

DSİ Kanunu Tasarısı Tarım Komisyonu'nda kabul edildi!

DSİ Kanunu Tasarısı, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda kabul edildi.

Orman Kanunu uygulama yönetmeliğinde değişiklik!

Orman Kanununun 17/3 ve 18. maddelerinin uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 18 Mayıs 2016 tarihinde 29716 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yapılan düzenlemeler..

Özel ormanlarda amenajman planı nedir?

4 Mayıs 2016 tarihinde 29702 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Orman Yönetmeliği'nde amenajman planlarının nasıl olması gerektiği açıklanıyor. Peki, özel ormanlarda amenajman planı nedir?

Orman Kanununun 17/3 ve 18. maddelerinin uygulama yönetmeliğinde değişiklik!

Orman Kanununun 17/3 ve 18. maddelerinin uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 20 Mayıs 2015 tarihinde 29361 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Orman Kanunu yönetmeliğinde yapılan değişiklikler...

Antalya Barosu Adrasan'daki orman yangınıyla ilgili suç duyurusunda bulundu!

Antalya Barosu, Kumluca ilçesine bağlı Adrasan'daki orman yangınıyla ilgili kusuru bulunanların ortaya çıkarılması istemiyle suç duyurusunda bulundu.Orman Kanunu'na göre Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın görevleri hatırlatıldı.

Orman Müdürlüğü: Adrasan'ın imara açılması kesinlikle mümkün değil!

Orman Genel Müdürlüğü "Yanan orman alanlarının tarla yapılması, imara ve yerleşime açılması gerek Anayasamızda yer alan hükümler gerekse 6831 sayılı Orman Kanunu ilgili maddeleri gereğince mümkün değildir" dendi.

Türkiye Barolar Birliği'nden Orman Yönetmeliği'ne iptal davası!

TBB, Orman ve Su İşleri Bakanlığınca hazırlanan ve yürürlüğe giren, Orman Kanunu'na ilişkin yönetmeliğin 'anayasal güvencede bulunan ormanların zarar göreceği' gerekçesiyle durdurulması ve iptali için dava açtı...

Orman tahdidinin iptali!

Orman tahdidi 8 Şubat 1937 tarihli ve 3116 sayılı Orman Kanunu kapsamında yapılan sınırlandırma çalışmalarına deniyor. Peki, orman tahdidinin iptali dava konusu yapılabilir mi? İptal nasıl gerçekleşir?

Nihat Ömeroğlu Orman Kanunu'nda değişiklik yapılmasını istedi!

Kamu Başdenetçisi Nihat Ömeroğlu, devlet ormanı bulunan köylerde ihtiyaç sahibi hane reislerinin, orman köylülerine tanınan haklardan yararlandırılması amacı ile Orman Kanunu 'nda değişiklik yapılmasını istedi

Orman Amenajman Planı nedir?

Bir orman işletmesini ve onun alt işletme ünitelerinin alanını, servetini, bu sahalarda gelecekte neler yapılması gerektiğini gösteren orman amenajman planı nedir? Orman amenajman planı nasıl yapılır?

Amenajman planlarının uygulanması!

Orman Amenajman Yönetmeliği kapsamında yer alan hükümlere göre amenajman planlarının uygulanması nda bazı noktalara dikkat edilmesi gerekiyor. İşte Orman Amenajman Yönetmeliğinde yer alan yasal maddeleri...

Ormanın mevcut durumunun tespiti!

Orman amenajman planları dahilinde ormanın mevcut durumunun tespiti nasıl yapılır? Orman fonksiyonları nasıl belirlenir? İşte Orman amenajman yönetmeliğinde yer alan "Ormanın mevcut durumunun tespiti" ile ilgili hükümler...

Orman Amenajman kanunu Haberi

Orman Amenajman kanunu

YÖNETMELİK

Orman Genel Müdürlüğünden:

ORMAN AMENAJMAN YÖNETMELİĞİ


BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak, Planlama İlkeleri,

Görev, Yetki ve Sorumluluk

             Amaç ve kapsam

             MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Devlet ormanları, hükmi şahsiyeti haiz amme müesseselerine ait ormanlar ve hususi ormanların envanterlerinin yapılması, amenajman planlarının düzenlenmesi, yenilenmesi, ara yoklamasının yapılması, uygulanması, plan değişikliği, denetlemenin yapılması ve yaptırılmasına ilişkin usul ve esasların belirlenmesidir.

             (2) Bu Yönetmelik, Devlet ormanları, hükmi şahsiyeti haiz amme müesseselerine ait ormanlar ve hususi ormanların envanterlerinin yapılması, amenajman planlarının düzenlenmesi, yenilenmesi, ara yoklamasının yapılması, uygulanması, plan değişikliği, denetlemenin yapılması ve yaptırılmasına ilişkin usul ve esasları kapsar.


             Dayanak

             MADDE...