07 / 05 / 2024

orman arazilerine konut dikilmesi yasal mı

orman arazilerine konut dikilmesi yasal mı

Toplu Konut İdaresi Başkanı ( TOKİ ) Mehmet Ergün TuranTuran, yaşam alanları inşa edilirken, ‘haram sınırları’ dediği orman, tarım arazileri ile su havzalarına girilmemesini istedi.

Zeray Bahar Kampanyası'nda son gün 31 Mayıs! Dilasa Orman'da 250 bin TL peşinat ve 60 ay sabit taksitle!

Zeray İnşaat tarafından başlatılan Bahar Kampanyası'nda son tarih 31 Mayıs 2024 olarak açıklandı. Söz konusu kampanya kapsamında Dilasa Orman projesinden 250 bin TL peşinat ve 60 ay sabit taksitle konut sahibi olunabiliyor.

Muğla'da 17 yıl önce küle dönen 25 bin metrekarelik orman arazisine lüks konutlar yapılıyor!

15 Temmuz 2007 tarihinde Muğla Milas’a bağlı Meşelik Mahallesi’ndeki kızılçam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alan küle dönmüştü. Toplam 25 bin metrekarelik orman arazisine şu günlerde otel ve konut yapımına başlandı.

Dilasa Orman'da Şubat ayına özel yüzde 14 indirim fırsatı!

Sahiplerine 18 ay sonra teslim edilecek olan Dilasa Orman projesinde Şubat ayına özel yüzde 14 indirim imkanı sağlanıyor. Örnek dairelerin tamamlandığı projeden 0 faiz imkanıyla konut sahibi olunabiliyor. 

Aydos Ormanı’nın hemen yanında konut projesi yapılacak!

İstanbul Kartal’daki Aydos Ormanı “millet bahçesi” yapılacağı öğrenildi. Projeye ilişkin itirazlara karşın Aydos’taki çalışmalar hız kesmeden devam ederken, ormanın bileşenlerinden Velibaba Ormanı’nın yanı başında konut projesi için adım atıldı.

Zeray İnşaat Dilasa Orman'ın lansmanı yapıldı! Yeni proje!

"Çevreye duyarlı sağlıklı ev" mottosuyla konut sektörüne yeni bakış açısı kazandıracak olan Zeray İnşaat, Dilasa Orman projesinin lansmanını gerçekleştirdi.

Park Orman Tuzla'da teslimler Haziran 2024'te! 

Park Orman Tuzla projesinde konut satışları devam ediyor. Projede 5+1'den 9+1'e kadar değişen villalar yer alıyor. Peki Park Orman'da villa fiyatları ne kadar? İşte proje ile ilgili ayrıntılar...

2b arazilerin devri nasıl yapılmaktadır?

2B araziler, orman bölgelerini ifade eder ancak bu, bir dönüşüm alanıdır. Bu orman arazilerine sahip olmak mümkündür ve devri de belirli aşamalarla yapılabilir. Peki 2b orman arazileri nedir ve nasıl devredilir? İşte 2b arazilerin devri ile ilgili bilinmesi gereken bazı detayların devamı...

Orman yangınları konut sigortasına olan talebi artırdı!

İklim değişikliğiyle oluşan aşırı sıcaklar, Ege ve Akdeniz başta olmak üzere birçok bölgede orman yangınlarına yol açıyor. Bu durum bölgede yaşayan halk ve yazlık sahiplerini tedirgin ederken, konut sigortasına olan talebi ise ciddi oranda artırdı.

Orman yangınları konut sigortasına talebi artırdı!

İklim değişikliğinin sebep olduğu aşırı sıcaklar, son dönemlerde Türkiye'nin Ege ve Akdeniz başta olmak üzere birçok bölgesinde orman yangınlarına neden oluyor. Bu durum bölgede yaşayan halk ve yazlık sahiplerini tedirgin ederken, konut sigortasına olan talebi de oldukça artırdı.

Zeray Dilasa Orman nerede? Dilasa Orman lokasyon bilgisi!

Zeray Dilasa Orman nerede sorusunun yanıtı ve Dilasa Orman lokasyon bilgisi haberimizde yer alıyor. Dilasa Orman projesinde 660 adet konut yer alıyor.

Zeray Dilasa Orman fiyat listesi Ağustos 2023! 

Zeray Dilasa Orman fiyat listesi Ağustos 2023 haberimizde yer alıyor. Zeray İnşaat imzası taşıyan Dilasa Orman projesinde 660 konut bulunuyor. İşte Zeray Dilasa Orman projesi ile ilgil detaylar...

Bakan Kirişci açıkladı! Adana'da 1900 konut, 7 köy evi inşa edilecek!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci yaptığı açıklamada Adana'da hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü dile getirerek, Adana'da 1900 konut, 7 köy evi yapılacağını söyledi.

Mekar Konut Yapı Orman Ürünleri Limited Şirketi kuruldu!

Mekar Konut Yapı Orman Ürünleri Limited Şirketi Pendik'te Metin Karahan tarafından kuruldu.

orman arazilerine konut dikilmesi yasal mı Haberi

orman arazilerine konut dikilmesi yasal mı

Toplu konut ve kentsel dönüşüm uygulamalarına öncülük etmekle görevli Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan’dan 2 büyük uyarı geldi. İstanbul’da orman, tarım, kamu arazileri ile su havzalarına girilmemesini isteyen Ergün, deprem felaketine karşı yürütülen kentsel dönüşümü zenginleşme aracı olarak görenlere de akıllarını başlarına alma çağrısı yaptı.

Arsalar kısıtlı 

Arsa üretirken hakkaniyete bağlı kaldıklarını belirten Ergün, dev yaşam alanları inşa edilebilecek arsa stoğunun kısıtlı olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Artık İstanbul için arazi konusu kolay bir hadise değildir. Şöyle söyleyeyim Tekirdağ sınırından Gebze sınırına kadar ben ve arkadaşlarım neredeyse nokta nokta tüm arsaları, kamu parsellerini, nerenin tarım arazisi olduğunu, nerenin orman arazisi olduğunu, nerenin havza olduğunu biliyoruz. Çünkü bunlar şehrin tabir yerindeyse ‘haram sınırları’dır. Bunlara girmememiz, dikkat etmemiz gerekir.” 

‘Depremden nasıl...