29 / 04 / 2024

Orman kadastrosu çalışması

Orman kadastrosu çalışması

Orman kadastrosu için çalışmalar aralıksız devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla orman kadastrosu alanındaki çalışmalar hızlandırıldı.2003 yılına kadar 38 bin 800 birimin kadastrosu yapıldı.

2024'te 700 bin hektarda arazi toplulaştırma çalışması başlıyor! 603 bin hektarda da tescil işlemleri tamamlanacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sürdürülen çalışmalarla gelecek sene 700 bin hektarda arazi toplulaştırma çalışmasının başlatılması ve 603 bin hektarda tescil işlemlerinin bitirilmesi planlanıyor. İşte ayrıntılar...

Rize Çayeli'ndeki ıslah çalışması ile ilgili iddialar mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Rize'nin Çayeli ilçesindeki bir ıslah çalışması ile ilgili iddialara ilişkin soru önergesi hazırladı. Bekaroğlu sorularını Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na sordu..

İznik Gölü çevresindeki dolgu çalışması için soru önergesi hazırlandı!

Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, İznik Gölü çevresinde yapılan dolgu çalışmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Kayışoğlu sorularını Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na sordu..

Antalya Söbüce Yaylası'nda asfalt çalışması başladı!

Söbüce Yolu’na ulaşım kolaylaşacak Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli ilçesi Söbüce Yaylası yolunda bakım onarım ve asfalt çalışması başlattı.

İnşaat Platformu kuruluş çalışması başladı!

Türkiye’nin lokomotifi inşaat sektöründe, “İnşaat Platformu” kuruluş çalışması başladı. İnşaat Platformu; mimar, müteahhit, inşaat sanayisi olmak üzere sektörün tüm kesimlerinin bir arada buluşturacak.

İzmit Yahya Kaptan'da asfaltlama çalışması yapıldı!

İzmit Belediyesi tarafından Yahya Kaptan bölgesinde asfalt çalışması yapıldı. Sarayöııü Sokak ile 113 metre uzunluğunda 7,5 metre genişliğindeki Yağmur Sokak baştan sona asfaltlandı.

Sultantepe'de metro çalışması nedeniyle binalar hasar gördü!

Sultantepe Mahallesi'nde metro hattı çalışması nedeniyle hasar gördüğü ileri sürülen bina ile çevresindeki bazı binalar yapılan incelemenin ardından boşaltıldı.

MATAŞ Maltepe'deki ilk inşaat çalışmasına başladı!

Maltepe Belediyesi iştiraki olan Maltepe Sağlık Turizm Eğitim Otopark Temizlik İnşaat San. Tic. A.Ş. (MATAŞ), Feyzullah Mahallesi Sakızağacı sokakta bulunan 40 yıllık binayı yıkarak, inşaat çalışmasına başladı.

Muğla'da anıt ağaç envanter çalışması devam ediyor!

Muğla Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü Muğla ili sınırları içerisindeki “Anıt Ağacı” veya “Anıt Ağaç Topluluğu” olarak tescil edilen tabiat varlıklarının mevcut durumlarının tespiti ilgili envanter çalışması başlatıldı...

MATAŞ Maltepe'deki ilk inşaat çalışmasına başladı!

Maltepe Belediyesi bünyesinde kentsel dönüşüm çalışmalarını gerçekleştirmek amacıyla kurulan Maltepe Sağlık Turizm Eğitim Otopark Temizlik İnşaat San. Tic. A.Ş. (MATAŞ), ilçedeki ilk inşaat çalışmasına başladı.

Kağıthaneli kadınlardan afet odaklı risk haritalama çalışması!

Kağıthaneli kadınlar ilçenin 19 mahallesinde afet odaklı risk haritalama çalışması yaptı. Afetlere hazırlık ve afet sonrası planlama dolayısıyla ilçede çalışmalar yapan kadınlar, Kağıthane Belediyesi Meclis Salonu’nda bir toplantı düzenlendi.

Bursa Ataveler Mahallesi'nde kentsel yenileme çalışması başlayacak!

Bursa- Nilüfer Belediyesi tarafından Ataevler Mahallesi'nin kentsel yenileme çalışması ile ilgili tanıtım toplantısı yapıldı.Projede 337 binanın yüksek gerilim hatlarından uzaklaştırılıp depreme dayanıklı hale getirilmesi planlanıyor.

Başiskele Toklu deresinde ıslah çalışması başladı!

İSU Genel Müdürlüğü Başiskele Yakacık Mahallesi’nde yer alan Toklu deresinde ıslah çalışması başlattı. Çalışma 1 milyon liraya mal olacak.

Orman kadastrosu çalışması Haberi

Orman kadastrosu çalışması

2003 yılına kadar 38 bin 800 birimin kadastrosu yapıldı. 13 bin birimin zor coğrafi koşullara sahip olması nedeniyle 35 yılda bitirilebileceği öngörülüyorken Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün devreye girmesiyle özel sektörden de hizmet satın almak suretiyle 2014 yılında güvenlik sorunu nedeniyle boşaltılan köyler dışında geri kalan birimlerde kadastro işlemleri tamamlandı. Ayrıca, 7492 birimde ve yaklaşık 318.000 Hektarlık alanın 2/B kadastrosu da Genel Müdürlük tarafından bitirildi.



Diğer taraftan yıllardır bitirilemeyen orman kadastro çalışmaları da Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından tamamlanacak. 2005 yılında Kadastro Kanununda yapılan değişiklikle yaklaşık 80.000 km² lik alanın orman kadastrosu tamamlanmış olup, 2013 yılında yine Kadastro Kanununda eklenen EK-5 inci madde gereğince de yaklaşık 20.000 km² lik orman alanının kadastrosu yapılacak. 



Bu kapsamda, Genel Müdürlük orman kadastrosunun bitirilmesi...