19 / 05 / 2024

Orman Kent çin projesi

Orman Kent çin projesi

Çin 40 bin ağaçtan oluşacak 'Orman Kent' inşa etmeye karar verdi. İnşa edilecek Orman Kent'in, Lizhou'daki Guangxi bölgesinde yer alması planlanıyor.

Başkent İnşaat'tan Cumhuriyet'in 100. yılına özel kampanya! Elite Residence 60 ay vade fırsatıyla satışta! Yeni proje!

Başkent İnşaat tarafından  Ankara Yenimahalle'de yükselen Elite Residence projesinde Cumhuriyet'in 100. yılına özel kampanya başladı. Yeni satışa çıkan projede 60 ay vade fırsatı bulunuyor. İşte Elite Residence ile ilgili detaylar...

Galatasaray ile Başkent İnşaat sponsorluk anlaşması imzalandı!

Galatasaray Kulübü ile Başkent İnşaat arasında, sponsorluk anlaşması imzalandı. Söz konusu imza töreni RAMS Park'ta gerçekleştirdi.

TPAO, Adıyaman'da depremzedeler için konteyner kent inşa ediyor ve yemek dağıtıyor!

Adıyaman, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilendi ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından 2.230 aileye ev sahipliği yapacak bir konteyner kent inşa ediliyor.

Çakıroğlu Kent İnşaat Sağlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çakıroğlu Kent İnşaat Sağlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Zeytinburnu'nda 1 milyon TL sermaye bedeli ile Selçuk Çakıroğlu tarafından kuruldu.

Mr Kent İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Mr Kent İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi Bakırköy'de Btisam Mouatassim Fırat ve Mehmet Faruk Ertekin ortaklığında kuruldu.

Marka Kent İnşaat Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Marka Kent İnşaat Mimarlık Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de Cevdet Eroğlu tarafından kuruldu. 

Çağdaşkent İnşaat Taahhüt Petrol Otomotiv Sanayi Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Çağdaşkent İnşaat Taahhüt Petrol Otomotiv Sanayi Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Çağdaşkent İnşaat Taahhüt Petrol Otomotiv Sanayi Limited Şirketi'nin merkezi Kartal'da yapıldı.

TOKİ, Elazığ'da depremzedeler için 10 milyar TL yatırımla yeni bir kent inşa ediyor!

Elazığ'da 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan depremde konutları yıkılan vatandaşların barınma ihtiyacını karşılamak için çalışma sürdüren TOKİ tarafından, 23 bin 249 konuttan oluşan projenin yüzde 90'ı bitirildi. 

Dumanlıkent İnşaat Metal Elektrik Reklam Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dumanlıkent İnşaat Metal Elektrik Reklam Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Sancaktepe’de  400 bin TL sermaye bedeli  Yüksel  Dumanlıdağ tarafından kuruldu.

Atak Kent İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Atak Kent İnşaat Limited Şirketi bugün Üsküdar’da  10 bin TL sermaye bedeli ile Kenan Yılmaz  ve Recep Mesut Yurtbaşı tarafından kuruldu.

Millyarder Marc Lore, 400 milyar dolarlık ütopik kent inşa ediyor!

Amerikalı milyarder Marc Lore, ülkesinde 5 milyon nüfuslu yeni bir şehir inşa etmek için harekete geçti. Projenin tamamında Projenin kapsamında 40 senede kent nüfusunun 5 milyon kişiyi bulması planlanırken, maliyetinin de 400 milyar doları geçeceği öngörülüyor.

Bursa Nabi Ergin Özel Ormanı'nda inşaat yapılamayacak!

Özel Orman Hissedarı Hüseyin Cihangir Dönmez, Bursa Nabi Ergin Özel Ormanı'nındaki inşaat yasağını kaleme aldı. 

Mym Kent İnşaat Elektronik Otomotiv Gıda Temizlik Sanayi Ticaret Limited  Şirketi kuruldu!

Mym Kent İnşaat Elektronik Otomotiv Gıda Temizlik Sanayi Ticaret  Limited  Şirketi Maltepe’de   400 bin TL sermaye bedeli  ile Mustafa Çevik  tarafından kuruldu.

Orman Kent çin projesi Haberi

Orman Kent çin projesi

Yenilenebilir enerji alanında yatırımlarını artırmaya çalışan Çin, içinde 40 bin ağaç barındıran ilk orman kent projesi için harekete geçti.


İtalyan mimar Stefano Boeri tarafından tasarlanan kent, ülkenin güneydoğusundaki Guangşi bölgesindeki Liuzu şehri yakınlarında inşa edilecek.


Kentin tamamlandığında 30 bin kişiyi barındırması ve dikilecek ağaçlar sayesinde yılda 10 bin ton karbondioksit emebilmesi hedefleniyor. 40 bin ağacın yılda 900 ton oksijen üreteceği de hesaplanıyor. Dikilecek ağaçların yanı sıra kentin 100 farklı türden yaklaşık 1 milyon bitkiyi de barındıracağı belirtiliyor.



Binaların dış cepheleri neredeyse tamamen bitkiler ve ağaçlarla kaplı olacak.


Kurulacak Liuzu orman kenti, Liuzu şehrine hızlı tren hattıyla bağlanacak. Orman kentte okulların ve iki de hastanenin inşa edilmesi planlanıyor.



Çin hava kirliliği ile savaşmak için bir 'Orman Kent' inşa etmeye karar verdi.


Güneş enerjisi ve...