05 / 05 / 2024

orman köylülerine ne kadar destek veriliyor

orman köylülerine ne kadar destek veriliyor

Türkiye’nin dünyada orman varlığını artıran nadir ülkelerden biri olduğunu söyleyen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Son 12 yılda 3 milyar 250 milyon adet fidanı toprakla buluşturduk. Önümüzdeki 5 yıllık süreçte de 1 milyar 250 milyon a

Dededen miras kalan köy evlerine yıkım kararı! Köylüler ayaklandı!

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Kıran mahallesindeki köy evleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı talimatıyla Menteşe Belediyesi araçları tarafından ‘kaçak’ gerekçesiyle yıkılıyor.  Kıran köylüleri, yıkıma tepki göstererek araçların önüne durdu.

Köylü Orman Ürünleri İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Köylü Orman Ürünleri İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bağcılar'da Celal Turgut tarafından kuruldu.

Orman köylülerine kullandırılacak kredilerde düzenleme!

Orman köylülerinin kalkınması için kullandırılan kredilerde düzenlemeye gidildi. Bu kapsamda ferdi, kooperatif ve kooperatif üst kuruluşları kredilerinden faiz alınmayacak.

Artvin İnanlı'da köylülere TOKİ'den daire verilmediği iddiası TBMM'de!

Artvin'in Yusufeli ilçesine bağlı İnanlı köyünün yeni yerleşim yerine ne zaman taşınacağına ve adres değişikliği yapmak zorunda kalan köylülere TOKİ'den daire verilmediği iddiası meclis gündemine taşındı..

Kayseri DSİ Tesisleri'nin temeli atılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bugün Kayseri'ye gidiyor. Özhaseki, DSİ Tesisleri'nin toplu temel atma ve açılış merasimi ile orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve Orköy kredi sertifikaları dağıtım merasimine katılacak.

Essenora Küçükköy ne zaman teslim?

Toplam 758 daire, 12 dükkan ve 1 marketten oluşan proje Yimta İnşaat, Atik&Akın, Enga Ortak Girişimi imzası ile yükseliyor. Peki Essenora Küçükköy ne zaman teslim?

Aksa, 3. Boğaz Köprüsü’ne enerji desteği sunuyor!

2023 yılında dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olmayı hedefleyen Türkiye’yi bu hedefe taşıyacak dev projeler arasında yer alan 3. Boğaz Köprüsü’ne Türkiye’nin lider jeneratör firması Aksa, enerji desteği sunuyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait 5 işyeri kiralandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Encümen Toplantısı, Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş başkanlığında gerçekleştirildi. Encümende, mülkiyeti Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait 5 adet iş yerinin kiralama ihaleleri yapıldı.

Domaniç'te köylüler imece ile halı saha inşa ediyor!

Domaniç ilçesinde, daha önce "imece" usulüyle okul, cami, su kanalları inşa eden Muratlı köylüleri, aynı yöntemle şimdi de halı saha yapıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait 11 işyeri kiralandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Encümen Toplantısı, Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş başkanlığında gerçekleştirildi. Encümende mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait 2 adet işyerinin satış, 11 işyerinin de kiralama ihaleleri yapıldı.

Doka, İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'ne özel çözümler sunuyor!

İnşaat kalıbı sektörünün önemli şirketlerinden Doka'nın, 2016'nın başında açılması planlanan ve dünyanın en uzun ikinci köprüsü özelliğini taşıyan İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'ne özel çözümler sunduğunu açıkladı.

Soğanlık DKY Kartal ne zaman teslim?

Konum bilgisine göre FSM Köprüsü ’ne 25 dakika kadar uzaklıkta yer alan projede 331 adet daire yer alıyor. Peki Soğanlık DKY Kartal ne zaman teslim?

Tapu harcı pişmanlık dilekçesi ne zaman verilir?

Gayrimenkul alım satımlarında ödenen tapu harcının, daha az ödenebilmesi için satış bedelinden az beyan ediliyor. Peki, tapu harcı pişmanlık dilekçesi ne zaman verilir?

orman köylülerine ne kadar destek veriliyor Haberi

orman köylülerine ne kadar destek veriliyor

2003 yılında 20,8 milyon hektar olan orman varlığını 900 bin hektar arttırarak 21,7 milyon hektara ulaştırdıklarını kaydeden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Dünya’da orman varlığı ve odun serveti azalırken Türkiye'de hem ormanlık alan hem de odun serveti artıyor. Sadece orman alanlarını değil okul bahçeleri, üniversite kampüsleri, hastane bahçeleri, ibadethane bahçeleri, mezarlıklar ve karayolları kenarlarını da ağaçlandırıyoruz” diye konuştu.


Ağaçlandırma konusunda ortaya koydukları hedeflerin aşıldığını kaydeden Prof. Dr. Eroğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Orman teşkilatımız gerçekten çok iyi çalışıyor. 2003 yılından bu yana 3 milyar 250 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Seferberliğinde hedefleri aşarak rekor kırdık. Bu kapsamda son 12 yılda 4 milyon 189 bin hektar alanda ağaçlandırma ve erozyon kontrolü çalışması yaptık. Orman...