05 / 05 / 2024

orman niteliğini kaybetmiş tarla

orman niteliğini kaybetmiş tarla

Orman Genel Müdürlüğü, hangi ilde ne kadar 2B var sorusunun cevabını yaptığı tespitlerle duyurdu. Türkiye'de yaklaşık 500 bin hektarlık 2B alanı bulunuyor. En fazla 2B arazisine sahip iller arasında 45 bin 548 hektarla Antalya geliyor...

Depremzede iş kadınlarının bakım yükümlülükleri arttı

DASİFED Başkanı Gülay Gül, deprem sonrasında yaşanan iş yerini ve işini kaybetmiş girişimci kadınların yaklaşık yüzde 70’inin bakım yükümlülüklerinin arttığını kaydetti. İşte haberin detayları...

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan çiftçilere müjdeli haber! Tarımsal destek ödemeleri bugün hesaplarda! Hemen bakın

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçilere destek ödemesi müjdesi geldi. Bakanlık, 47 milyon 185 bin liralık tarımsal destekleme ödemesinin bugün çiftçilerin hesaplarına geçeceğini duyurdu.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı açıkladı: Atıl araziler tarıma kazandırılarak 9.5 milyar lira gelir elde edilecek!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı atıl arazilerin tarıma kazandırılması ile  9.5 milyar lira gelir elde edileceğini açıkladı. 

Aile Bakanlığı, eşi vefat etmiş kadınlara düzenli nakit yardımı yapıyor!

Türkiye, ihtiyaç sahibi ve eşini kaybetmiş kadınlara yönelik özel bir sosyal destek programını hayata geçirdi. Bu özel programa başvuran eşi vefat etmiş kadınlar, her ay düzenli olarak hesaplanan ve 2 ayda bir olacak şekilde 1.000 TL nakit yardım alıyorlar.  

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan çiftçilere yapılan tarımsal ödemeler hesaplara yatırıldı!

Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçilere sağlanan tarımsal ödemeler konusunda yapılan araştırmaların devam ettiğini duyurdu. Çiftçilerin heyecanla beklediği bu ödemeler nihayet hesaplarına yatırıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı, ödemelerle ilgili detayları açıkladı. İşte destek ödemeleriyle ilgili merak ed

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci açıkladı! Et fiyatları düşecek mi?

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, kırmızı et fiyatlarına ilişkin açıklama yaptı. Kirişçi et fiyatlarının gerilediğini, ileri gidişin söz konusu olmadığını kaydetti.

Aile Bakanlığı'ndan flaş destek! Bu kişilere 2 bin TL yardım yapılacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kadınların maddi sıkıntılarına destek olmak amacıyla yeni bir program başlatıyor. Bu program kapsamında, eşini kaybetmiş olan kadınlar için iki ayda bir 2 bin TL'lik yardım ödemesi yapılacak. Başvuru yapacak kadınlar için detaylar da bakanlık tarafından duyuruldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı sürpriz personel alımı! Çok sayıda personel alınacak!

İş arayan yurttaşlara müjdeli haber Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verildi. Bakanlık, çok sayıda personel alımı gerçekleştireceğini paylaştı. Alım yapılacak söz konusu kadrolara ilişkin başvuru şartları ve ayrıntılar netleşti. İşte detaylar...

Tarım ve Orman Bakanı Kirişçi: ''Depremzedelerin Köy Evleri Bayramda Anahtarlarıyla Teslim Edilecek''

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesindeki depremzedeler için inşa edilen köy evleri, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci tarafından bayramda sahiplerine teslim edileceğini açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi çiftçilere müjdeyi verdi! Ödemeler bugün yapıldı! Hemen paranızı alın!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi binlerce çiftçinin heyecanla beklediği tarımsal destek ödemelerinin bugün hesaplara geçtiğini açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı 1377 personel alacak! Süresi dolmadan başvurun!

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde istihdam etmek üzere 1.377 personel alımı gerçekleştireceğini duyurdu. Bakanlık bünyesinde yapılacak personel alımına ilişkin başvuruya ilişkin bilgiler ve detaylar neler? İşte merak edilenler...

Atatürk Orman Çiftliği’nde rezidansa geçit verilmedi! Yargı imar değişikliğini iptal etti! 

Atatürk Orman Çiftliği, Çimento Fabrikası alanında Limak tarafından rezidans ve ticaret merkezi yapmasına imkan tanınan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından uygulanan imar planı değişikliği mahkemeden döndü. 

Atatürk Orman Çiftliği'nin arazi varlığı 382 dekar azaldı!

Atatürk Orman Çiftliği arazisi son 20 senede 382 dekar azalarak 33 bin 105 dekara kadar düştü. 2002'de 33 bin 487 dekar arazi varlığına sahip olan AOÇ, varlığının 382 dekarını kaybetmiş oldu...

orman niteliğini kaybetmiş tarla Haberi

orman niteliğini kaybetmiş tarla


Halk arasında 2B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş arazilerin doğrudan satın alma döneminde, Orman Genel Müdürlüğü Türkiye'de yaklaşık 500 bin hektarlık 2B alanını tespit etti. Buna göre, en fazla 2B arazisine sahip iller arasında 45 bin 548 hektarla Antalya birinci, 39 bin 287 hektarla Mersin ikinci, 34 bin 887 hektarla Balıkesir üçüncü sırada yer alıyor.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Türkiye'de yaşanan hızlı sanayileşme ve gelişme sürecinin sonucu 1961 Anayasası'nın ilgili maddesiyle, 15 Ekim 1961'den önce tarım ve toplu yerleşim alanlarına dönüşmüş orman sahalarının, orman sınırları dışına çıkarılmasına imkan tanındı.


Daha sonra 1982 Anayasası ile de 31 Aralık 1981'den önce bilim ve fen bakımından orman niteliğini tam kaybetmiş tarla, bağ, meyvelik, zeytinlik gibi çeşitli...