05 / 05 / 2024

örnek Arsa kira sözleşmesi

örnek Arsa kira sözleşmesi

Arsa kiralamalarında da, diğer taşınmaz mal kiralarında olduğu gibi taraflar arasında sözleşme imzalanması gerekiyor. Peki arsa kira sözleşmesi nasıl yazılır? İşte arsa kira sözleşmesi örneği..

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kira zammında flaş detay! 

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlığına yeni örnek Kağıthane'den geldi. 1 senedir tehdit aldığını ve emekli maaşıyla geçindiğini, kira zammını ödeyemeyeceğini söyleyen yaşlı kadının şikâyetinin ardından, konut sahibi hakkında 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Kiracılara tahliye şoku: Kira bedeliniz bu rakamdan düşükse itiraz edemiyorsunuz! Mahkeme karar verdi!

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıklarında her gün yeni bir gelişme yaşanıyor. Son örnek Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan kiracı Tuğra Köklen oldu. Kira bedeli düşük olan Köklen, tahliye kararına itiraz edemedi. İşte ayrıntılar...

Gelirin yüzde 30'unu aşmayacak şekilde kira düzenlemesi geliyor!

Yeni bir sistemle fahiş kira zamlarına son verilmesi planlanıyor. 'GYODER Yeni Konut Modeli' yakında devreye girecek ve bu modelle konut sektöründe yeni bir dönem başlayacak. Yeni sistemle arsa maliyetlerinin ciddi şekilde düşmesi ve ev sahipliğinin şirketler tarafından üstlenilmesi bekleniyor.

Fahiş kira artışı tam gaz: Hazine arazilere arsa vasfına çevrilerek konut üretilmeli! 

Üç büyükşehirde son 5 senede kira artış oranı yüzde 800'ü, bir yıllık artış oranı ise yüzde 100'ü aştı. Sektör temsilcileri, fahiş fiyatların çözümü için Hazine arazilerini işaret etti. 

OSB'lerde kira krizi derinleşiyor: Yeni fabrikaların kurulması imkansız hale gelebilir!

Organize Sanayi Bölgeleri’nde yüzde 100'e yakın yükselen kira ve arsa fiyatları yatırım yapmak isteyen sanayicileri zor duruma düşürüyor. Uzmanlar yeni fabrikaların kurulmasının imkansız hale gelebileceğini söylüyor. 

Memura kira desteği geliyor! Bakan Çavuşoğlu müjdeyi verdi! İlk örnek ödeme planı oluşturuldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en düşük memur maşının 22 bin liraya çıkacağını açıklamasının ardından memura müjde üstüne müjde geliyor! Şimdi de memura kira desteği gündeme geldi. İşte ilk ödeme planı örneği...

Vakıflardan Üsküdar'da kat karşılığı kira ve işletme ihalesi!

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü, mülkiyeti Aziz Mahmut Hüdayi Vakfına ait olan arsa vasıflı taşınmaz için yapım karşılığı kira ve işletme ihalesine çıkıyor.

Nef Arsa Amerika'da 49 bin dolara arsa! Kaliforniya'da dövizle kira geliri fırsatı!

Türkiye’nin en çok değerlenen noktalarında imarlı, sosyal ve ticari alanlar ile projelendirilen ve alt yapısı Nef tarafından hazırlanan Nef Arsa şimdi de Amerika'da... Nef Arsa Amerika projesiyle dövizle kira geliri fırsatı sunuluyor...

Nef Arsa Sakarya fiyatları Ekim 2022!

Sakarya Üniversitesi’nin yanı başında hem sürekli değerlenen hem de kira getirisiyle dikkat çeken Nef Arsa Sakarya projesinde fiyatlar belli oldu. Peki Nef Arsa Sakarya fiyatları ne kadar? Nef Sakarya arsa fiyatları belli mi? İşte Nef Sakarya arsa fiyat bilgisi Ekim 2022... 

Kiracı ve mülk sahibi arasında kira uzlaşması nasıl yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, maddi sıkıntılar çektiklerini belirten okuyucu, iş yeri sahibi ile kira indiriminde uzlaşamadıklarını söyledi. Okuyucu, kira tespiti davası açarsa kazanıp kazanamayacağını sordu.

Enka İnşaat 2020'de 4,8 milyon TL'lik arsa ve  7,8 milyon TL'lik konut aldı!

Enka İnşaat'ın 2020 yılı içerisinde kira bedeli toplamı yaklaşık 3,8 milyon TL + KDV olan kiralama işlemi yapıldı yaklaşık 14,8 milyon TL+ KDV tutarında arsa alımı ve yaklaşık 7,8 milyon TL+ KDV tutarında konut alımı yapıldı.

Kira alacağı ve tahliye için icra takibi örnek 2021!

Kiracı kira bedelini ödemediğinde, kiralayan ödenmeyen kira bedellerini, icra dairesi aracılığıyla talep edilebiliyor. Peki kira alacağı ve tahliye için icra takibi nasıl başlatılıyor? İşte kira alacağı ve tahliye için icra takibi örnek 2021...

Dikran Masis'ten mülk sahiplerine 'kira almayın' çağrısı! 

İş adamı Dikran Masis, koronavirüs salgınıyla mücadelede herkese örnek olacak bir davranış sergiledi. Bin 447 kiracısından kira almayan Masis, "Ben bunu kahraman olmak için yapmadım. Ticaretin gereği buydu yaptık. Benim felsefemde batan geminin lüks kamarası olmaz" diye konuştu...

örnek Arsa kira sözleşmesi Haberi

örnek Arsa kira sözleşmesi

Arsa kira sözleşmesi örneği!

Arsa kiralamalarında da, diğer taşınmaz kiralarında olduğu gibi taraflar arasında sözleşme imzalanması gerekiyor. Yapılan arsa kira sözleşmesi kapsamında kira ve taraflara ilişkin bilgilere yer veriliyor.


Arsa kira sözleşmesinde öncelikle kira süresi, kira bedeli gibi hususlar belirtiliyor.Daha sonra ise, taraflara ait kimlik ve adres bilgilerinin yazılması gerekiyor. Ayrıca, kiracının ve toprak sahibinin de sorumluluklarının sözleşme kapsamında belirtilmesi faydalı oluyor.


Peki arsa kira sözleşmesi nasıl yazılır? Arsa kira sözleşmesi örneği aşağıda yer alıyor:


Arsa kiralama sözleşmesi..

Arazinin:

Bulunduğu yer:

-İl

-İlçe

-Bucak

-Köy


Mevkisi:

Ada Parsel No:

Toplam Alanı:

Hisse Oranı:

Hisseye İsabet Eden Alanı:


Yukarıda özellikleri yazılı arazilerin ..../.../..... tarihinden ..../..../..... tarihine kadar, tarımsal amaçlı olarak kullanılmak üzere toplam .......... bedel karşılığı kiralandığına dair iş bu sözleşme taraflarca kabul edilerek imzalanmıştır.


Kiraya Veren:

TC Kimlik No

Adı Soyadı

Baba Adı

Doğum Tarihi

İmzası


Kiralayan:

TC Kimlik No

Adı Soyadı

Baba Adı

Doğum Tarihi

İmzası



İş...