29 / 04 / 2024

örnek Bina durum tespiti dilekçesi

örnek Bina durum tespiti dilekçesi

Binanızın halihazırdaki durumunun, değerinin bilirkişi aracılığı ile tespitinin yapılması için Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvuruda bulunmanız gerekiyor. Söz konusu bina durum tespiti dilekçe örneği haberimizde yer alıyor...

İnşaat maliyetleri Ekim'de yüzde 65,93 arttı! Bina maliyeti de katlandı!

TÜİK tarafından Ekim 2023'e ilişkin İnşaat Maliyet Endeksi rakamları açıklandı ve artış ortaya çıktı. İşte inşaat maliyet endeksinde ve bina inşaatı maliyet endeksinde son durum...

İnşaat maliyetlerindeki yıllık artış yüzde 47,95’e düştü! Bina maliyetlerinde son durum ne? 

İnşaat maliyet endeksi, Mayıs ayında yıllık yüzde 47,95, aylık yüzde 0,54 yükseldi. Peki bina maliyetlerinde son durum ne? 

Çelik konstrüksiyon bina nedir? 178 metrekare 3+1 çelik konstrüksiyon bina fiyatı ne kadar?

Gelişen teknoloji ile beraber sadece kullandığımız cihazlar değil aynı zamanda mimari yapılarda gelişiyor. Buna en iyi örnek ise çelik konstrüksiyon binalar. Peki, çelik konstrüksiyon bina fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

Apartman sakinleri inanamadı!  Bina duvarsız kaldı... 'Duvarı çalmışlar'

İstanbul Avcılar'da kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan bir binanın yanındaki bina ile ortak duvarı kullandığı ortaya çıktı. Yıkımı yapılan evin yanındaki binanın bir cephesi duvarsız kaldı. Apartman sakinleri yaşanan durum karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

Murat Kurum: Türkiye'ye örnek bir dönüşümü de güzel İzmir'imizde yapıyor olacağız!

İzmir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Afet Koordinasyon Merkezi'nde, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum başkanlığında koordinasyon toplantısı düzenlendi. Murat Kurum, toplantının ardından yaptığı açıklamada, "Türkiye'ye örnek bir dönüşümü de güzel İzmir'imizde yapıyor olacağız" dedi.

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği eğitimleri başladı!

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı, Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği'nin içeriğinin anlatıldığı uzaktan eğitimlerinin başladığını duyurdu.

Mehmet Güllüoğlu: Depremler değil, bina öldürür!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Güllüoğlu, "Depremler değil, bina öldürür diyoruz. O yüzden yapı stokları önemli. Köylerde kerpiç evler, kötü malzeme kullanılmış ve mühendislik almamış evler var." dedi.

Gelecek 20 yılda deprem riski taşıyan bina kalmayacak!

Çevre Bakanı Kurum, Türkiye genelinde yürütülen kentsel dönüşüm ve konut projeleriyle örnek bir şehircilik anlayışının ortaya konulacağını belirterek, yılda 300 bin riskli konutun dönüştürülmesi hedefiyle yürütülecek çalışmalarla gelecek 20 yılda deprem riski taşıyan bina kalmayacağını söyledi.

Yeni Bina Deprem Yönetmeliği yürürlüğe giriyor!

Afet ve Acil Durum Yüksek Kurulu, çalışması tamamlanan "Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği"nin yayımlanmak üzere Resmi Gazete'ye gönderilmesine karar verildi. 

Kamunun yeni bina yatırımlarına izin verilmeyecek!

Başbakan Binali Yıldırım, kamu harcamalarına yönelik tasarruf tedbirlerine yönelik soruya, "Kamu olarak tasarrufta örnek olacağız. Önce kendimizden başlayacağız. Araç alınmasına, yeni bina alınmasına, yapılmasına, kiralanmasına mecburiyet olmadıktan sonra izin vermeyeceğiz." dedi.

Çine'de bina kat sayısını yükseltmek çok zor!

Çine Belediye Meclisi toplantısındaki gündem dışı konuşmalarda ilçedeki bina kat sayısı da tartışıldı. Gündem dışı konuşmalarda AK Partili Üye Muhammet Doğan, İncirliova'daki 8-9 katlı yüksek binaları örnek gösterirken, "Çine'de 2-3 katlı binalarla cebelleşiyoruz. " dedi.

Kocaeli'nin örnek projelerinde son durum ne?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın inşaatı devam eden projelerde incelemelerde bulundu. İşte Kocaeli projelerinde son durum...

Antplato'da örnek ofisler hazırlandı!

Ant Yapı'nın ilk ofis projesi olan Antplato'da örnek ofisler Mayıs ayı sonunda hazırlandı. Satış ofisinin bina bünyesine taşınan projede inşaat tüm hızıyla devam ediyor.

örnek Bina durum tespiti dilekçesi Haberi

örnek Bina durum tespiti dilekçesi

Bina durum tespiti dilekçe örneği!

Binanızın hemen yanında bir inşaat yapılacağını ve sizin binanıza zarar vereceğini düşündüğünüzü farz edelim. Bu durumda, binanıza zarar gelmeden önce, binanızın o anki durumunu öğrenmek için Sulh Hukuk Mahkemelerine başvuruda bulunabilirsiniz.


Dilekçe ile yapabileceğiniz bu başvuru için sizin adınıza işlem yapacak bir vekil atayabilir, ya da kendiniz başvuruda bulunabilirsiniz. Aşağıda vekiliniz için bina durum tespiti dilekçe örneği bulunuyor. Dilerseniz, bu dilekçeyi kendi adınıza da yazabilirsiniz.


Bina durum tespiti dilekçe örneği...


.......... Sulh Hukuk Mahkemesi Hakimliğine,


Delil Tespiti İsteyen:


Vekili:


Konusu: Delil tespiti talebinden ibarettir.


Olaylar:

1. ................. nolu bina müvekkilime aittir. ............ ilçesinde, ........ pafta, ........... ada ve .......... parsel olarak müvekkilim adına kayıtlıdır.

2. Bu binanın hemen yanında yeni bir inşaat hazırlığı başlamıştır. Hazırlığı yapılan inşaatın ileride müvekkilime ait binaya zarar verme ihtimali...