14 / 05 / 2024

örnek geliri olmayanlar için emlak vergisi mesken indirim dilekçesi

örnek geliri olmayanlar için emlak vergisi mesken indirim dilekçesi

Sıfır oranlı emlak vergisinden 200 metrekare büyüklüğünü aşmayan tek meskene sahip kimseler faydalanabiliyor. Muafiyet için bir dilekçe ile belediyeye müracaat edilmesi gerekiyor. İşte geliri olmayanlar için emlak vergisi mesken indirim dilekçesi...

Ev sahipleri dikkat! Son günü kaçırmayın!

Emlak vergisinin ilk taksit ödemelerinde son günlere girildi. Emekliler, ev hanımları, geliri olmayanlar ve engelliler belirli şartları taşıyor olmaları halinde vergiden muaf tutuluyor. İşte emlak vergisi ödemelerine dair tüm detaylar...

Emekliye vergi de yok!

Emekliler, ev hanımları, geliri olmayanlar ve engelliler belli şartlarda emlak vergisinden muaf sayılıyor. Peki kimler emlak vergisinden muaf? Emlak vergisinde muafiyet şartları neler? İşte tüm merak edilenler...

6 soruda 2020 emlak vergisi muafiyeti!

Emekliler, ev hanımları, geliri olmayanlar ve engelliler belli şartlarda emlak vergisinden muaflar. Torba yasada ise geçmiş borçlara yapılandırma fırsatı sunuldu. Peki kimler emlak vergisinden muaf? İşte 6 soruda 2020 emlak vergisi muafiyeti...

Gayrimenkul sahipleri dikkat! İşte emlak vergisi muafiyetleri!

Emlak Vergisi’nden muaf olunan bazı durumlar bulunuyor. Ev hanımları, hiç geliri olmayanlar, emekli maaşıyla geçinenler, engelliler, gazi ve şehitlerin dul ve yetimleri tek eve sahipse bu vergiden muaf tutuluyor. Ödeyenler ise geri alabiliyor.

15 soruda emlak vergisi muafiyeti!

Her yıl mayıs ve kasım aylarında iki taksit halinde emlak vergisi ödemeleri bazı kişiler muaf tutuluyor. Emekliler, hiç bir geliri olmayanlar, dul ve yetimler emlak vergisi ödemiyor.

Emekliler emlak vergisi öder mi?

Emlak vergisinin ilk taksitinin bu ayın sonuna kadar ödenmesi gerekiyor. Ancak brüt alanı 200 metrekareden küçük sadece bir evi olan bazı kişiler emlak vergisi ödemiyor. Bunlar; emekliler, hiçbir geliri olmayanlar, engelliler, gaziler ile şehitlerin dul ve yetimleri.

Ev sahipleri dikkat! Boşuna ödemeyin!

Emlak Vergisi’nin ilk taksidinin ödemeleri 1 Mart tarihinde başlamıştı ve bu ayın sonuna kadar devam edecek. Ev hanımları, hiç geliri olmayanlar, emekli maaşıyla geçinenler, engelliler, gazi ve şehitlerin dul ve yetimleri de muaf. Ödeyenler ise geri alabiliyor.

Milyonlarca kişi emlak vergisinden muaf ama kimse bilmiyor!

Harita Yüksek Mühendisi Uğur Örs, işsizlerin, emekli maaşıyla geçinenlerin (dul ve yetimleri dahil), ev hanımlarının, geliri olmayanların, gazi ve şehitlerin, dul ve yetimlerin vergiden muaf tutulduğunu açıkladı.

Yeterli döviz geliri olmayan dövizle kiralama yapmamalı!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, yeterli döviz geliri olmayanların dövizle kiralama yapmaması gerektiğini söyledi.

Kira geliri olmayanların vergisi 2017!

Kira gelir vergisinde ödemeler Temmuz sonuna kadar devam ediyor. Peki, evini kiraya verip kira bedeli etmeyenler de vergi ödeyecek mi? İşte kira geliri olmayanların vergisi 2017..

Ödediğiniz emlak vergisini geri alabilirsiniz!

Geriye dönük 5 yıllık Ev hanımları, emekliler, hiç geliri olmayanlar, engelliler, gazi ve şehit yakınları da 'Emlak Vergisi' ödemiyor. Emlak Vergisi muafiyetinden faydalanmak isteyenlerin bağlı olunan belediyeye muafiyet formunu doldurup vermesi gerekiyor

Tek evi olan emekliler emlak vergisinden muaf tutulacak!

Ülkemizde emekliler için mevzuatlarda bazı avantajlar bulunuyor. Bunlardan birisi de emlak vergisi ile ilgili. Üzerinde tek evi olan ve emeklilikten başka geliri olmayanlar, emlak vergisinden muaf tutuluyor.

Emlak vergisi ödememe şartları!

Emlak Vergisi Kanunu gereğince meskenlerde binde 2 ve binde 1 oranlarında hesaplanan vergi, geliri olmayanlar için binde 0 olarak hesaplanıyor. Peki, kimler vergiden muaf olabilir? Emlak vergisi ödememe şartları nelerdir?

örnek geliri olmayanlar için emlak vergisi mesken indirim dilekçesi Haberi

örnek geliri olmayanlar için emlak vergisi mesken indirim dilekçesi

Geliri olmayanlar için emlak vergisi mesken indirim dilekçesi!

Sıfır oranlı emlak vergisinden 200 metrekare büyüklüğünü aşmayan tek meskene sahip kimseler faydalanabiliyor. Emlak vergisi mesken indiriminden bu koşulu yerine getiren aşağıda sıralanan kimseler yararlanabiliyor.


Tek mesken için emlak vergisi ödemeyecek olanlar şu şekilde sıralanıyor:

- Bir tek meskeni olup da intifa sahibi olanlar

- Emekliler

- Hiçbir geliri olmayanlar

- Ev hanımları

- Şehit yakınları

- Dul ve yetimler

- Gaziler emlak vergisinden muaf tutuluyor.


Bu şartları yerine getiren kimselerin, bir dilekçe ile belediyeye müracaat etmeleri gerekiyor. Geliri olmayanlar için emlak vergisi mesken indirim dilekçesi örneği aşağıda yer alıyor.


Geliri olmayanlar için emlak vergisi mesken indirim dilekçesi:


HİÇ BİR GELİRİ OLMAYANLARIN TEK MESKENLERİNE AİT

TAAHHÜT BELGESİ



........... BELEDİYE BAŞKANLIĞINA


          

Emlak Vergisi Kanununun 8 inci maddesi uyarınca ekli Tek Meskeni Olan( İntifa...