02 / 05 / 2024

örnek mahallesi kiralık daire

örnek mahallesi kiralık daire

Fikirtepe'de başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarından sonra bölgeden ayrılan vatandaş Örnek ve Ünalan mahallerine akın edince her 2 bölgede de kiralık fiyatlar 2 katına çıktı.

İstanbul’a 10 bin kiralık konut geliyor! Yeni Konut Modeli'nde riskli yapılarda yaşayanlar öncelikli olacak!

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu, Yeni Konut Modeli ile ilgili konuştu ve İstanbul’a 10 bin kiralık konutun gelmesini de sağlayacak örnek projede sona gelindiğini belirtti. Kalyoncu, kamu-özel sektör işbirliği ile kamu arazisinde kiralık konut üretmeyi planladıklarını belirtti. İşte ayrıntılar...

Ataşehir Örnek Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Ataşehir ilçesi, Örnek Mahallesi, 1565 ada, 23 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli 30.11.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Ataşehir Örnek Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı askıya çıkarıldı!

Ataşehir ilçesi, Örnek Mahallesi, 2292 ada, 10 parsel, 2272 ada, 1 parselin bir kısmı ve bir kısım tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 13.07.2022 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Aydın Mylife City'de örnek daireler yıkılıyor!

Yavuzlar İnşaat'ın Efeler Güzelhisar Mahallesi Torlak mevkinde inşa edilmesi planlanan Mylife City projesinin örnek dairelerin yıkım işlemlerine başlandı.  

Antalya'da üniversitelinin kiralık ev çilesi!

Akademik yılın başlamasıyla Antalyalı öğrenciler kiralık ev arayışına girdi. Kültür Mahallesi'nde ev aramayı tercih eden öğrenciler, geçen yıla göre yüzde 30 oranında kira artışıyla karşı karşıya kaldı.

Altındağ Örnek Mahallesi dönüşüm istiyor!

Gerçekleştirilen tüm kentsel dönüşüm çalışmalarında vatandaşlarla işbirliğine büyük önem veren ve sık sık mahalle sakinleriyle bilgilendirme toplantısı düzenleyen Altındağ Belediyesi, Örnek Mahallesi sakinlerini de kırmadı...

Hatay Antakya'da 1.6 milyon TL'ye yapım karşılığı kiralık sosyal tesis!

Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından, Antakya Cumhuriyet Mahallesi'nde yapımı karşılığı 30 yıl süreyle kiralık Konaklama Sosyo-Kültürel Tesis alanı 1 milyon 656 bin 791 TL bedelle ihaleye çıkarıldı...

Günlük kiralık ev cezası nedir?

11 Ekim 2013 tarihinde yapılan yasal düzenlemelere göre, günlük kiralık evler pansiyon statüsüne alınarak bu şekilde kiraya verilen evlere ruhsat şartı getirildi. Peki, ruhsatsız günlük kiralık ev cezası nedir?

Günlük kiralık ev kanunu!

İçişleri Bakanlığı gayri-resmi otelcilik hizmeti verilmesinin önüne geçmek için, günlük kiralık daireler hakkında birtakım kararlar almıştı. Peki, günlük kiralık ev kanunu esasları nelerdir? İşte yanıtı..

Kiralık evin satılması durumunda kiracı hakları!

Kirada olan evin satılması halinde hem kiracının hem de yeni ev sahibinin bazı hakları oluyor. Peki, kiralık evin satılması durumunda kiracı hakları nelerdir? İşte kiracı hakları...

Suriyeli çok, 4 ilde kiralık ev yok!

Türkiye’ye sığınan Suriyeli mülteciler İstanbul, Gaziantep, Şanlıurfa ve Hatay’da kiralık ev talebinde patlamaya yol açtı. Kira fiyatlarında yüzde 100’e varan artışlar yaşanırken, kiralık ev bulmak da zorlaştı.

Suriyeliler kiralık ev talebini patlattı!

Türkiye’ye sığınan Suriyeli mülteciler İstanbul, Gaziantep, Şanlıurfa ve Hatay’da kiralık ev talebinde patlamaya yol açtı. Kira fiyatlarında yüzde 100’e varan artışlar yaşanırken, kiralık ev bulmak da zorlaştı.

Kiralık konut bulmak artık daha zor!

Yaz mevsiminde kiralık konutlara yönelik talepteki artışın temel nedeni birçok kişinin evlilik, atanma/tayin ve üniversite kazanma gibi nedenler ile aynı anda kiralık konut arayışına girmesidir...

örnek mahallesi kiralık daire Haberi

örnek mahallesi kiralık daire

Kadıköy Fikirtepe'de başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları, Ünalan ve Örnek mahallelerinde kira fiyatlarının artmasına neden oldu. Kentsel dönüşüm kapsamında evini boşaltan bölge halkı Örnek ve Ünalan mahallelerine akın edince bir anda kiralık ve satılık daire fiyatları tavan yaptı. Bölgede faaliyet gösteren emlak uzmanları yüksek rakamlara rağmen her 2 mahallede de kiralık daire bulmanın imkansız olduğunu söylüyorlar. 


Fiyatlar yüzde 50 arttı

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm başlatılmasının ardından bölgeden çıkan insanların Ünalan ve Örnek mahallelerine akın ettiklerine dikkat çeken Konrat Gayrimenkul Sahibi Taner Daşdemir, bu durumun her 2 bölgede de kira fiyatlarını yüzde 50 civarında artırdığını söyledi. 


Ünalan'da kiralık ev bulmak zor

Yaz ayının gelmesiyle birlikte Fikirtepe'den gelen göçe dönemsel hareketliliğinde etkilenmesiyle her 2 bölgede de kiralık ev bulmanın neredeyse imkansız olduğunu vurgulayan Daşdelen, evleri içinde kiracı...