03 / 05 / 2024

örnek özürlü emlak vergisi muafiyeti dilekçesi

örnek özürlü emlak vergisi muafiyeti dilekçesi

200 metrekareyi geçmeyen tek meskene sahip ve geliri olmayan özürlü vatandaşlar, emlak vergisi ödemelerinden muaf tutuluyor. Muafiyet için bildirimde bulunulması gerekiyor. İşte özürlü emlak vergisi muafiyeti dilekçesi...

ASKİ'den başkentte satılık 3 arsa ve 1 arazi!

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı, Ankara'da yer alan 3 arsa ve 1 araziyi satışa çıkardı. 

Milli Emlak o ildeki konut imarlı arsayı 8 taksitle satıyor! İhalesi 19 Aralık'ta!

Bayburt Demirözü Milli Emlak, Bayburt ili, Demirözü ilçesi, Esentepe Mahallesinde yer alan arsayı 8 taksit fırsatıyla satıyor. Peki Bayburt Demirözü'nde yer alan arsanın fiyatı ne kadar? 

O ildeki 30 adet arsa ve arazi yüzde 20 indirimle satışa çıkıyor!

Bayburt Demirözü Milli Emlak, Bayburt ili, Demirözü ilçesinde yer alan 30 adet arsa ve araziyi peşin ödemelere yüzde 20 indirim fırsatıyla satıyor. Peki Bayburt'ta yer alan arsa ve arazilerin fiyatları ne kadar? 

Ev satacaklar aman dikkat! Artık yasaklandı!

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, Resmi Gazete'de yayımlanan taşınmaz ilanı düzenlemesine yönelik, "Bundan sonra emlakçı bir ilan girmek istiyorsa, yetki belgesi alması lazım. Dairenizi satmak istiyorsanız ve emlak danışmanıyla çalışacaksanız" dedi.

Özsöz Group Emlak Ve Turizm Limited Şirketi kuruldu!

Özsöz Group Emlak Ve Turizm Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Kıfah Alhac Kaddur tarafından kuruldu.

Yüzde 40 özürlü raporu olan kaç yılda emekli olur?

Engelli raporu, belli şartları taşıyan kişilere verilmektedir. Belirlenen engellilik oranına sahip olanlar bu raporu alabilir. Peki “Yüzde 40 oranında özürlü raporu olan kaç yılda emekli olur?” İşte detaylar!

Milli Emlak Müdürlüğü Ankara'da 62 adet kamu konutu satacak!

Milli Emlak Müdürlüğü, Ankara ili, Sincan ilçesi, Ahi Evran, Kızılay Yücetepe Mahallesinde yer alan toplam 62 adet konutu ihale ile satacak.

Kızılırmak Emlak Müdürlüğü Samsun'da 7 adet arsa satacak!

Kızılırmak Emlak Müdürlüğü, Samsun ili, Atakum ilçesi,İncesu Mahallesinde yer alan toplam 7 adet arsayı ihale ile satacak.

Öz Kartal Emlak İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öz Kartal Emlak İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Habip Kartal tarafından kuruldu.

Rihanna Hollywood Hills'teki malikanesini satıyor!

Dünyaca ünlü pop yıldızı Rihanna emlak yatırımına yöneldi. Başarılı sanatçı Hollywood Hills'teki malikanesini 7.8 milyon dolara satıyor. 

Ankara Milli Emlak Müdürlüğü 110 arsayı satışa çıkardı!

Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Anıt Emlak Müdürlüğü tarafından 110 adet imarsız arsa ihaleye çıkıyor. Gayrimenkullerin ihalesi 26 Mayıs 2021 günü gerçekleşecek.

Dönüşüm için fon hazırlığı: Emlak vergisi ve DASK'tan pay alınacak!

AK Part Bursa Milletvekili ve AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Kılıç, ülkemizde 6 milyon riskli yapıdan söz edildiğini belirterek, kentsel dönüşümde finans modeli hazırladıklarını söyledi. Kılıç, "Finans model emlak vergileri ve DASK'tan alınan paylarla oluşacak" dedi.

Murat Kurum: Türkiye'ye örnek bir dönüşümü de güzel İzmir'imizde yapıyor olacağız!

İzmir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Afet Koordinasyon Merkezi'nde, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum başkanlığında koordinasyon toplantısı düzenlendi. Murat Kurum, toplantının ardından yaptığı açıklamada, "Türkiye'ye örnek bir dönüşümü de güzel İzmir'imizde yapıyor olacağız" dedi.

örnek özürlü emlak vergisi muafiyeti dilekçesi Haberi

örnek özürlü emlak vergisi muafiyeti dilekçesi

Özürlü emlak vergisi muafiyeti dilekçesi!

Emlak vergisinde mesken sahipleri için sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması bulunuyor. Muafiyet için belirlenen şartları taşıyan kimselerin bir dilekçe ile belediyeye bildirimde bulunması gerekiyor.


Emlak vergisi kanununun değiştirilen 8. maddesine göre, Türkiye sınırları içinde brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek meskeni olan engelliler emlak vergisi ödemiyor. 


Muafiyetten faydalanmak için taşınmazın bağlı olduğu belediyeye bildirimde bulunulması gerekiyor. Özürlü emlak vergisi muafiyeti dilekçesi aşağıda yer alıyor:


Özürlü emlak vergisi muafiyeti dilekçe örneği:


TEK MESKENİ OLAN (İNTİFA HAKKINA SAHİP OLANLAR DÂHİL) ÖZÜRLÜLERE AİT İNDİRİMLİ BİNA VERGİSİ BİLDİRİM FORMU

Tarih:   

...../....../......

................. BELEDİYE BAŞKANLIĞINA

Emlâk Vergisi Kanununun 8 inci maddesi uyarınca aşağıda vasıfları açıklanan meskenime indirimli bina vergisi oranı uygulanmasını talep ediyorum.

Türkiye sınırları içinde hisseli veya tam mülkiyet kapsamında brüt yüzölçümü 200 m2’yi geçmeyen tek meskenim dışında...