28 / 07 / 2024

Örnek üzerine satış örneği

Örnek üzerine satış örneği

Konut, arsa ve işyeri gibi taşınmaz mallar ile taşınır malların satışlarına ilişkin yasal esaslara Borçlar Kanunu kapsamında yer alıyor. Kanuna göre örnek üzerine satış nedir? İşte diğer satış türleri..

Ankara'da 7 milyon TL'den satışa çıkan konut projesi hatalar üzerine inşa ediliyor! Peki suçlusu kim?

Ankara'da yeni inşa edilen ve 7 milyon TL'den satışa çıkan konutların olduğu projedeki hatalar görenleri hayrete düşürdü. Proje yükseliyor ama hatalar üzerine... Peki bunun suçlusu kim? İşte ayrıntılar...

ABD'de yeni konut satışları Mart'ta yüzde 9,6 artışla beklentilerin üzerine çıktı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, Mart ayında aylık yüzde 9,6 artışla 683 bine yükseldi ve beklentilerin üzerine çıktı.

Miras kalan tapuyu üzerine almadan satış yapılır mı?

Miras yoluyla ev, arsa gibi mülkler kişi veya kişilere kalabilir. Bundan sonraki aşamalar nasıl işler? Kişiler, “miras kalan tapuyu üzerine almadan satış yapabilir mı?” İşte detaylar!

Miras kalan tapuyu üzerine almadan satış yapılır mı? Hisseli tapu devredilebilir mi?

Miras yolu ile geçen hisseli tapular pek çok kişinin aklını kurcalamaktadır. Bundan dolayı da sorular “Miras kalan tapuyu üzerine almadan satış yapılır mı?” şeklindeki sorular sıkça sorulmaktadır. İşte detaylar!

İbn Haldun'un evinin satışa çıkarıldığı haberleri üzerine inceleme başlatıldı!

Fas Kültür ve Gençlik Bakanı Mehdi bin Said, İslam düşünürü İbn Haldun'un evinin satışa çıkarıldığı ile ilgili haberler üzerine inceleme başlatılmasını talep etti.

Konut satışında Amerika ve Avrupa’daki modeller örnek alınmalı!

Türkiye'de sayılarının 300 bine ulaştığı belirtilen konut mağdurları senelerdir çözüm arıyor. Uzmanlar Türkiye'de ev alım satımında Amerika ve Avrupa’daki satış modellerinin örnek alınması gerektiğine dikkat çekiyor. 

Acar Blu Marmara'nın örnek konutu satışta!

DOME + Partners tarafından Acarkent'te hayata geçen Acar Blu Marmara BW-25’in örnek konutu satışa çıkarıldı. 

Kayseri Kocasinan'a yeni tesis müjdesi!

Kocasinan Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Ahmet Çolakbayrakdar, Mimarsinan Mahallesi’ne tekstil üzerine satış yapan esnafların isteği üzerine yeni bir alan inşa edeceklerini söyledi.

Dev konut kampanyasında satış 3 binin üzerine çıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Kampanya kapsamında şu ana kadar ki konut satış rakamlarının 3 binin üzerine çıktığını görüyoruz" dedi...

Lojmanlar nasıl satılacak 2018?

Lojmanlar, Kurumların talebi üzerine satılabiliyor. Peki, lojmanlar nasıl satılacak 2018? Lojman satış işlemleri nasıl yapılacak?

Nidapark Küçükyalı örnek daireleri ve satış ofisinin tasarımı Gönye Proje Tasarım'a ait!

Gönye Proje Tasarım, Tahincioğlu tarafından hayata geçirilen Nidapark Küçükyalı projesinin örnek daire ve satış ofislerini tasarladı...

Marmarada Maltepe Konutları satış ofisi!

Marmarada Evleri 11 bin 50 metrekare alan üzerine Satıroğlu İnşaat tarafından inşa ediliyor. Projede konutların 2019 yılıında teslim edilmesi planlanıyor...

Konut satışları 2015 yılının üzerine çıkabilir!

Konut satışları ekimde en yüksek ikinci aylık rekorunu kırdı. Tam 130 bin konut satıldı ve aylık artış oranı yüzde 25’i buldu. Rakam Aralık 15’ten sonra ikinci en yüksek aylık satış. Muhtemelen bu yıl da konut satışı geçen yılın üzerine çıkacak.

Örnek üzerine satış örneği Haberi

Örnek üzerine satış örneği

Örnek üzerine satış nedir?

Konut, arsa ve işyeri gibi taşınmaz mallar ile taşınır malların satışlarına ilişkin yasal esaslara Borçlar Kanunu kapsamında yer alıyor. Kanuna göre gerçekleşen satış türleri arasında örnek üzerine satış da yer alıyor.


Örnek üzerine satış

Örnek üzerine satış, tarafların sözleşmenin konusu olan malın alıcıya veya üçüncü bir kişiye bırakılan bir örneğe ya da tespit ettikleri bir mala uygun olması üzerinde anlaşmalarıyla yapılan satıştır.


İspat yükü

Örnek üzerine satışta kendisine örnek verilen taraf, elindeki örneğin kendisine verilmiş örnek olduğunu ispat yükü altında olmayıp, örneğin biçimi değişmiş olsa bile, bu değişiklik gözden geçirmenin zorunlu bir sonucu ise, alıcının iddiası doğru sayılır. Ancak, karşı tarafın her hâlde bunun aksini ispat hakkı vardır.


Örnek, alıcının elindeyken bozulmuş veya yok olmuşsa, kusuru olmasa bile, satılanın örneğe uygun...