28 / 04 / 2024

ortadoğu türkiye

ortadoğu türkiye

Dünya ekonomisi ile ilgili 2013 yılı olumsuzlukları sayılırken her raporda “Ortadoğu’daki sıcak çatışma riski”nden bahsediliyor. Türkiye ekonomisi ile ilgili 2013 değerlendirmesinde de bölgesel siyasi riskler vurgulanıyor.

Türkiye genelinde zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Aralık'ta başlıyor! Cezası 2 bin 568 TL! 

Ticari araçlar için kış lastiği kullanım zorunluluğu, Türkiye genelinde 1 Aralık'ta, İstanbul'da ise bu tarih öne çekilerek 25 Kasım'da başlayacak. Uygulamaya uymayan sürücülere 2 bin 568 TL ceza kesilecek.

Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu'nun 2022 sonuçlarına göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

İnşaat malzemesi sanayisinin çatı kuruluşu Türkiye İMSAD, güncel ekonomik verilerle hazırlanan 2022 yılı Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu’nu açıkladı. Rapora göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

Türkiye mobil finans dolandırıcılığına en eğilimli 3 bölge arasında!

Rusya merkezli siber güvenlik firması Kaspersky, mobil finans uygulamalarına ilişkin siber tehditlerin sürdüğünü aktardı. Kaspersky; Orta Doğu, Türkiye ve Afrika (META) bölgesinin dolandırıcılığa eğilimli ilk 3 bölge olduğunu ifade etti.

Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkelerinin kral, prens ve liderleri Türkiye'den gayrimenkul alma yarışında! 

Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkelerinin kral, prens ve liderleri Türkiye’de gayrimenkul satın alıyor. Arap televizyon kanallarında 400 bin dolarlık konutlarla T.C. vatandaşlığı satışı yapılıyor. İşte ayrıntılar...

Türkiye'nin deprem risk haritaları çıkarılıyor! Tehlikeli ve riskli yerler imara açılmayacak!

Türkiye Afet Risk Azaltma Planı (TARAP) kapsamında, olası bir depremde yaşanabilecek can ve mal kayıplarına ilişkin bilgilerin bulunduğu Türkiye'nin deprem risk haritaları hazırlanacak. İşte Türkiye'nin deprem risk haritalarına ilişkin merak edilen tüm ayrıntılar...

İkinci el araç alamıyorum diye üzülenler dikkat! Fransız otomobil devi Renault Türkiye için müjdesini açıkladı

Renault Group Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Hakan Doğu, Türkiye’de ikinci el araç için yeni bir proje hazırladıklarını açıkladı.

Türkiye'deki gayrimenkullere yabancı akını!

Türkiye'den vatandaşlık almak için toplam 250 bin dolarlık gayrimenkul alımının yeterli olması, ülkesinden kaçan Ortadoğuluları Türkiye'ye akın ettirdi.

Türkiye'de 2020'de en çok kim ev aldı? Kadınlar mı, erkekler mi?

"Kadın beğenir, erkek alır" algısının yaygın olduğu Türkiye'de 2020'de en çok kim ev aldı? Kadınlar mı, erkekler mi? İşte 2020 konut satış rakamları...

Türkiye Ticaret Merkezi Şikago'da açıldı! 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) ABD'de kurduğu Türkiye Ticaret Merkezi’nin açılışı bugün yapıldı.

Ortadoğulu gayrimenkul yatırımcıları Türkiye'den vazgeçmiyor!

Türkiye’den 250 bin dolara konut alan ve bu konutu  3 yıl tutan yabancılar Türk vatandaşlığı alıyor. Bu kapsamda Arap ülkeleri , İran ve diğer Ortadoğu ülkelerinin yatırımları yüzde 59,6 arttı.

Ortadoğu ve Rusya'nın yeni emlak cenneti Türkiye!

Ev almış ve almayı düşünen yatırımcılar için ‘Türkiye’de gayrimenkul yatırımı’ analiz edildi. Birçok fırsatların sunulduğu ülkemize Ortadoğu ve Rusya'dan yoğun talep var.

Türkiye'de konut ihtiyacı artarak devam ediyor!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank, Türkiye'de halihazırda nüfusun yüzde 88'inin şehirlerde yaşadığını söyleyerek, "Yaklaşık 19,5 milyon konutun bulunduğu Türkiye'de nüfus artışına oranla konut ihtiyacı da artarak devam ediyor." diye konuştu.

Liftinstituut, Türkiye’yi Ortadoğu’nun yatırım merkezi yapacak!

Hollandalı Liftinstituut, Türkiye’yi Ortadoğu’nun yatırım merkezi yapacak yeni projelere imza atıyor. Liftinstituut Solutions, 2017 yılında yüzde 50’nin üzerinde büyüme hedefliyor.

ortadoğu türkiye Haberi

ortadoğu türkiye


Türkiye’nin sınır komşusu olan Irak, Suriye ve İran çevresinde olacak siyasal gerginlikler ve çatışmalar 2013 yılında konut sektörünün nasıl etkiler. Bu süreç Arapların Türkiye’den konut almasını engeller mi? Arap yatırımcıların Türkiye gelmesi azalır mı?


Türkiye, komşularının içinde bulunduğu siyasal gerginlik ve çatışma nedeniyle sıkıntılı bir dönemden geçiyor…. Suriye’deki iç savaş, Irak’taki Kuzey Kürt Bölgesi ile Merkezi Bağdat arasındaki gerginlik, İran’ın İsrail ile atışması en fazla Türkiye’yi ilgilendiriyor… Çünkü bu 3 ülke ile de Türkiye sınır komşusu ve tarihi bağları, ilişkileri var. 


Ortadoğu’da tarih boyunca düşmanlar ve dostluklar yer değiştirmiştir. Nerdeyse akşam dost yatan krallar, padişahlar, idareciler sabah uyandığında kendilerini savaş halinde bulmuşlardır. Türkiye, Esed hükümeti ile ortak bakanlar kurulu düzenlerken şu anda çatışma halinde. Türkiye, İran’ı uluslar arası alanda savunurken şu...