05 / 05 / 2024

Ortahisar 5 binlik imar planı

Ortahisar 5 binlik imar planı

Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi’nde, Büyükşehir’in 5 binlik imar planlarını denetleyecek olması tartışmalara neden oldu.

Mustafa Gültak: Mersin'de 5 binlik imar planı acilen hazırlanmalı!

Mithat Paşa Mahallesi'nde ziyarette bulunan Mersin Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, kentte imar planlarının acilen hazırlanması gerektiğini dile getirdi. 

Trabzon Ortahisar'daki 5 katlı ev yıkıldı!

Trabzon'un Ortahisar ilçesi Boztepe Mahallesi Gözaçan Cami mevkiinde Kanuni Bulvarı inşaatı için bölgede yapılan yıkımlarda yıkılması planlanan 5 katlı evin yıkımı işlemi tamamlandı.

Trabzon Ortahisar'da 5.9 milyon TL'ye icradan satılık 2 iş yeri!

Trabzon İli Ortahisar İlçesi Çağlayan Mahallesi Yanlıca Mevkii'nde yer alan iş yeri vasıflı gayrimenkul 5 milyon 900 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Trabzon Ortahisar'da 15.5 milyon TL'ye satılık 4 gayrimenkul!

Trabzon Ortahisar Pazarkapı mahallesinde yer alan 4 adet gayrimenkul satışa çıkarıldı. Gayrimenkullerin muhammen bedeli 15 milyon 543 bin TL olarak belirlendi.

Kanal İstanbul güzergahında 5 milyon konut dönüşmeli!

Kanal İstanbul’un 1/100 bin ölçekli planları hazır. Ulaştırma Bakanlığımız da ihale sürecini yürütüyor. Alt ölçekli planları da bitiyor. 5 binlik, binlik planları da çalışıyor.

Trabzon Ortahisar'da 72 gayrimenkul 52,5 milyon TL'ye satılıyor! 

Trabzon Ortahisar ilçesi Pazarkapı mahallesinde yer alan 72 gayrimenkul Trabzon Ortahisar Belediye Başkanlığı Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından ihale usulü ile satışa sunuluyor. Söz konusu taşınmazların toplam muhammen bedeli 52 milyon 52 bin 250 TL olarak belirlendi. 

Mersin'de yeni imar planları hazırlanıyor!

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Başkanı Nesim Ekinci, Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclisinde ele alınan 1/5 binlik imar önemli olduğunu açıkladı.

Ünye’nin 1970 yılından bu yana sağlıklı bir imar planı yok!

Ünye’nin 5 binlik imar planını hazırlayan ekipte yer alan Şehir Plancısı Yılmaz Açan, "Ünye’nin 1970 yılından sonra bütün olarak yapılmış, bir imar planı ne yazık ki yok. " dedi.

1/5 binlik imar planı 10 bin kişiye istihdam sağlayacak!

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Başkanı Nesim Ekinci, istihdam çağrısına destek verdiğini belirtti. Ekinci 1/5 binlik imar planının onaylanması halinde sektörün en az 10 bin kişiyi istihdam sağlanacağını söyledi.

Mersinli müteahhitlerin gözü 5 binlik imar planında!

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği, istihdam çağrısı yaptı. İstihdamın artması için 5 binlik planların onaylanması gerektiğini vurguladılar.

Çatalca Kaleiçi Mahallesi 5 binlik planları kabul edildi!

Çatalca Kaleiçi Mahallesi 5 binlik planları oybirliğiyle kabul edildi. CHP Meclis Üyesi Kolcuoğlu, planların bir yıldır komisyonda bekletildiğini, insanların mağdur olduğunu belirtti.

Hatay'ın geleceği planlanıyor!

Hatay Büyükşehir Belediyesi 1/100 binlik ve 1/5 binlik imar planı çalışmaları kapsamında halkla görüşmeye devam ediyor.

Mersin'de 5 binlik imar planı onaylanırsa yatırımın önü açılır!

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Nesim Ekinci, Mersin'deli 5 binlik imar planı onaylanması halinde kentin yatırımda önünün açılacağını söyledi. İşte o açıklama:

Ortahisar 5 binlik imar planı Haberi

Ortahisar 5 binlik imar planı

Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi hareketli bir oturuma ev sahipliği yaptı. 5 binlik imar planlarını Büyükşehir Belediye Meclisi’nin denetleyecek olması Meclis’i karıştırdı. Konuya yönelik açıklamaya yapan Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Biz bunları daha önce kentsel tasarım projeleri olarak onaylamıştık. Yükseklikten kaynaklanan plan tadilatı şeklinde, Büyükşehir Belediyesi’nde alınan Meclis kararı nedeniyle göndereceğiz. Kentsel tasarımların hepsi bundan sonra Büyükşehir Belediyesi’ne gidecek, öyle oylanacak. Tabii bu bir bürokrasi kaybı olacak ve biraz süre alacak. Yasaya göre 5 binlik planları göndermek zorundayız. İlçe belediyeleri nazım imar planındaki 5 bin ölçekli plana halel getirmemek amacıyla bu karar alınmıştır, nitekim yasa da böyle olması gerektiğini söylüyor. Burada bir hiyerarşi söz konusu değil, onama Meclisi değil, sadece 5 binlik plan denetim yetkisi Büyükşehir’dedir” diye konuştu.


TEŞHİSİ KOYANDAN...