11 / 06 / 2024

Ortahisar Kent Konağı inşaatı

Ortahisar Kent Konağı inşaatı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Trabzon'un Ortahisar İlçesi’nin Konaklar Mahallesi’nde yapımı tamamlanarak faaliyete alınan Kent Konağı’nda kadınlara yönelik birçok aktivite gerçekleştiriliyor.

Tarihi Hazinedaroğlu Konağı müzeye dönüşüyor!

Ordu'da Bolaman Kalesi kalıntılarının üzerine 18. yüzyılda yapılan Hazinedaroğlu Konağı, yörede bulunan yaşama sahip eserlerin bulunacağı kent müzesine dönecek.

Antalya Korkuteli'ne köy konağı inşa edildi!

Antalya Büyükşehir Belediyesi kent yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Antalya Korkuteli'ne yeni bir köy konağı ve muhtar evi inşa edildi.

Samsun Abdullah Derici Konağı kent müzesine dönüştürüldü!

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde yer alan ve 25 yıldır kullanılmadığı için büyük oranda tahrip olan 250 yıllık ahşap konak, restore edildikten sonra kent müzesine dönüştürüldü.

Turgutlu Belediyesi Kent Müzesi açıldı!

Turgutlu’nun en önemli yapıları arasında yer alan Üzümcü Konağı, tadilat ve yenilemeyle Turgutlu Belediyesi Kent Müzesi olarak açıldı.

Trabzon'a Fatih Safitürk Kent Konağı!

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı dördüncü oturumu Meclis Başkan Vekili Seyfullah Kınalı’nın başkanlığında gerçekleştirildi.

Trabzon Taşkın Konağı restore ediliyor!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, tarihi Taşkın Konağını restore ediyor. Ortahisar ilçesinin Ortahisar Mahallesi Amasya Sokak’ta bulunan Taşkın Konağı, Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyona tabi tutuluyor.

Trabzon Taşkın Konağı restore ediliyor!

Trabzon’un Ortahisar ilçesinin Ortahisar Mahallesi Amasya Sokak’ta bulunan Taşkın Konağı, Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyona tabi tutuluyor.

Aydın Efeler'deki Abalıoğlu Konağı restore ediliyor!

Efeler Belediyesi tarafından kamulaştırılarak kent turizmine kazandırılacak olan Abalıoğlu (Bosnalı) Konağı’nda restorasyon çalışmaları başladı.

Trabzon Ortahisar tarihi kent müzesinde sona gelindi!

Taka Gazetesi köşe yazarı Yusuf Turgut bugünkü yazısında Trabzon Ortahisar Belediyesi tarafından yapılan çalışmaları ele aldı. İşte Turgut'un o haberi....

Bodrum Eldebran Osmanlı Konağı açıldı!

Geçtiğimiz günlerde Bodrum Orta Kent Yahşi de yapılan Eldebran Osmanlı Konağı’nın Bodrum’ da yapılan açılışı birbirinden ünlü simaları bir araya getirdi.

Bursa Karacabey'de kent meydanı projesi hayata geçiyor!

Bursa Karacabey'e kent meydanı yapılıyor. İlçenin çehresini değiştirmeyi hedefleyen Karacabey Belediyesi, 20 yıl önce yapılan Hükümet Konağı'nın arkasındaki otoparkın yerine, ilçeye nefes aldıracak yeni bir projeyi hayata geçiriyor.

Turgutlu Üzümcüler Konağı turizme kazandırılacak!

Kentin geçmişi ve geleceği arasında köprü kurmak için kolları sıvayan Turgutlu Belediyesi, Turgutlu'nun ilk kent müzesini kuruyor. Müze yapılacak Üzümcüler Konağı'nda başlatılan restorasyon çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Gebze Çayırova Semt Konağı'nın inşaatında sona gelindi!

Çayırova Belediyesi’nin Emek Mahallesi’nde yapımını tamamladığı Semt Konağı, yeni eğitim öğretim dönemi ile birlikte hizmete giriyor. Akse Mahallesi Çağdaşkent Konutları içerisinde yer alan Semt Konağının inşasında ise sona gelindi.

Ortahisar Kent Konağı inşaatı Haberi

Ortahisar Kent Konağı inşaatı


Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Ortahisar İlçesi’nin Konaklar Mahallesi’nde yapımı tamamlanarak faaliyete alınan Kent Konağı’nda kadınlara yönelik birçok aktivite gerçekleştiriliyor.

Kadın Yaşam Merkezi olarak hizmete sokulan Kent Konağı’nda şu an itibariyle kadınlara yönelik gümüş kazaziye kursu, spor kursu, yaş pasta ve süsleme teknikleri kursu ve bilgisayar kursu icra ediliyor. Kadınların müracaatta bulunması halinde her türlü kursun açılabileceği Kent Konağı’nda, kadınların kurslara rahatlıkla iştirak edebilmeleri için 3-6 yaş arası çocuklara hitap eden çocuk oyun odası da bulunuyor. Kurslara katılan kadınlar 3-6 yaşlarındaki çocuklarını çocuk gelişim uzmanının her an hazır bulunduğu çocuk oyun odasına teslim ederek faaliyetlerini sürdürebiliyor. Burada çocuklara bir kreş ortamında hizmet veriliyor.




Trabzon Büyükşehir...