28 / 04 / 2024

ortak alanda değişiklik

ortak alanda değişiklik

Ana gayrimenkulün bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanma veya faydalanmaya yarayan yerlerine "Ortak yerler" deniyor. Peki, ortak alanlarda değişiklik nasıl yapılır? İşte yanıtı..

7201 Sayılı Tebligat Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan 7201 Sayılı Tebligat Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile apartman yönetimi ve ortak giderlerin tahsili hususları yeniden düzenlenecek. 

Türk Borçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Türk Borçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. Kanun kapsamında çatılı iş yerinde kiracı olan esnafların, kiraya verenin yazılı rızası olmadan, kira sözleşmesine ortak alabilmesi veya kira ilişkisini başkasına devredebilmesi amaçlanıyor.

Kooperatiflerin kuruluş ve anasözleşme tebliğinde değişiklik 2018!

Kooperatiflerin Kuruluş ve Anasözleşme Değişiklik İşlemleri ile Kurucu Ortak Sayıları ve Çalışma Bölgelerinin Belirlenmesi Hakkında Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Elektrik piyasası tüketici hizmetleri yönetmeliğinde değişiklik!

Elektrik piyasası tüketici hizmetleri yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği, tek bir ortak sayaç kullanan abonelerinde serbest tüketici olabileceği hakkında esasları barındırıyor. İşte 18 Mart 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik..

Ortak alanlarda değişiklik nasıl yapılır?

Ana gayrimenkulün bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanma veya faydalanmaya yarayan yerlerine "Ortak yerler" deniyor. Peki, ortak alanlarda değişiklik nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Disiplin Amirleri Yönetmeliği'nde değişiklik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Disiplin Amirleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Disiplin Amirleri Yönetmeliği'nde neler değişti? İşte cevaplar..

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Disiplin Amirleri Yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği tam metni!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Disiplin Amirleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 24 Temmuz 2014 tarihinde 29070 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik kapsamında yapılan değişiklikler...

Mevzii imar planında değişiklik nasıl yapılır?

Var olan planların yerleşmiş nüfusa yetersiz kalması veya yeni yerleşim alanlarının kullanıma açılması gereğinin ilgili idare tarafından belirlenmesi sonucunda mevzii imar planı hazırlanıyor. Peki, mevzii imar planında değişiklik nasıl yapılır?

Hazine taşınmazlarının idaresi hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik!

Hazine taşınmazlarının idaresi hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 10 Nisan 2011 tarihinde 27901 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte hazine taşınmazlarının idaresi hakkında yönetmeliğinde yapılan değişiklikler...

Kiracı evde değişiklik yapabilir mi?

Kiraya konu olan ev üzerinde ev sahibi tarafından yenilik ve değişiklik yapılabiliyor. Peki, kiralanan evde yenilik ve değişiklik nasıl yapılır? Kiracı evde değişiklik yapabilir mi?

Uşak Seramik organizasyon şemasında değişiklik yapacak!

Uşak Seramik Sanayii A.Ş bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada organizasyon şemasında değişiklik yapacağını bildirdi. Uşak Seramik Sanayii A.Ş tarafından yapılan açıklama haberimizin içinde yer alıyor.

ÇED muafiyeti getiren değişiklik Anayasa Mahkemesi tarafından durduruldu!

Geçtiğimiz yıl Çevre Kanunu’na geçici 3’üncü madde olarak konulan ve çok sayıda büyük projeye ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi) muafiyeti getiren değişiklik Anayasa Mahkemesi tarafından durduruldu...

Orman ve Su İşleri Bakanlığı personelinin atanmalarına ilişkin yönetmelikte değişiklik yönetmeliği tam metni!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı personelinin atanmalarına ilişkin yönetmelikte değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmelik, 4 Temmuz 2014 tarihinde 29050 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yapılan değişiklikler..

ortak alanda değişiklik Haberi

ortak alanda değişiklik

Ortak alanlarda değişiklik nasıl yapılır?

Anagayrimenkulün bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanma veya faydalanmaya yarıyan yerlerine "Ortak yerler" deniyor.


Ortak yerlerin konusu sözleşme ile belirtilebilir. Aşağıda yazılı yerler ve şeyler bu Kanun gereğince her halde ortak yer sayılır.

a) Temeller ve ana duvarlar, taşıyıcı sistemi oluşturan kiriş, kolon ve perde duvarlar ile taşıyıcı sistemin parçası diğer elemanlar,bağımsız bölümleri ayıran ortak duvarlar, tavan ve tabanlar, avlular, genel giriş kapıları, antreler, merpenler, asansörler, sahanlıklar, koridorlar ve buralardaki genel tuvalet ve lavabolar, kapıcı daire veya odaları, genel çamaşırlık ve çamaşır kurutma yerleri, genel kömürlük ve ortak garajlar, elektrik, su ve havagazı saatlerinin korunmasına mahsus olup bağımsız bölüm dışında bulunan yuvalar ve kapalı kısımlar, kalorifer daireleri, kuyu ve sarnıçlar, yapının genel su depoları, sığınaklar, 

b)...