04 / 05 / 2024

ortak faiz belirleyen bankalar

ortak faiz belirleyen bankalar

Bazı bankalara faizleri ortak belirledikleri iddiasıyla Rekabet Kurumu tarafından soruşturma başlatıldı...

Yüksek faiz oranı ve artan fiyatlar ev sahipliği oranını düşürdü!

Milyonlarca vatandaşın ortak sorunu konut fiyatları ve kiralar olmaya devam ediyor. Artan fiyatlar ve yüksek faiz oranları sebebiyle ihtiyacı olan kesim konuta ulaşamıyor, konut sahipliği oranı düşüyor. 

Doların kaderini belirleyen faiz için son dakika açıklaması geldi! Bir sonraki karar şimdiden belli oldu

ABD Eski Hazine Bakanı Prof. Summers, doların kaderini belirleyecek olan Fed'in faiz oranları ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu. 

Binalardaki aidat ve ortak gider borcu takiplerinde faiz işler mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalarda aidat ve ortak gider borcu takiplerini kaleme aldı.

Aidat ve ortak gider borcu için faiz uygulanır mı?

Posta yazarı Tamer Heper 'Bir yazınızda gecikme faizi ve gecikme tazminatını konu yapmışsınız ama ben bu konuyu tam anlayamadım. İkisi arasındaki fark nedir? Bizim binada yönetim aylık yüzde 2 faiz uygulayacağını söylüyor. Şimdi bu nedir?' sorusunu yanıtladı.

0.64 faiz oranlı konut kredisi nasıl alınır?

Üç kamu bankası ortak açıklama yaparak, piyasadaki ortalama faizlerin altında oranlarla konut kredisi paketi sunulacağını açıkladı. Konut kredisinde faizler 0.64'e düşürüldü. Peki 0.64 faiz oranlı konut kredisi nasıl alınır? İşte detaylar...

Ziraat Bankası ortak konut kredisi faizleri düştü!

Ziraat Bankası konut kredisi taksitlerini tek başına ödemekte güçlük çekecek müşterileri için beş kişiye kadar ortak konut kredisi sunuyor. Bankanın söz konusu kredi için faiz oranları yüzde 0.99’a düştü.

Ziraat Bankası ortak konut kredisi faiz oranı!

Ziraat Bankası konut ihtiyacım tek başına karşılayamayan müşterileri için uygun konut kredisi faiz oranları ve uzun vadelerde seçenekleri ile ortak konut kredisi kullandırıyor....

Kamu bankalarının faiz indirimi ne kadar devam eder?

Kamu Bankaları Mart başı itibariyle ihtiyaç ve konut kredisi faiz oranlarında ortak indirim kampanyası uygulamaya başladı. Özel bankaların kredi faiz oranları hızla yükselirken kamu bankalarının indirimi ne kadar devam eder?

Ziraat Bankası ortak konut kredisi kampanyası 2019!

Ziraat Bankası konut kredisi tutarlarını tek başına ödemekte zorlanan ya da beraber mülk edinmek isteyen tüketicilere ortak konut kredisi kullandırıyor. Ziraat Bankası ortak konut kredisi faiz oranları ve şartları nelerdir?

Kredi kullananlara tazminat kazanma fırsatı!

Bankalar ortak faiz uyguladı ve ceza aldı. 12 bankadan 2007-2011 arasında kredi çekenlere tazminat hakkı doğdu. Avukat Hilal İmal, 3 katı tazminat alındığını söyledi.

İnşaatçılar düşük faiz istiyor!

Piyasaların gözü kulağı faiz kararında. Yarın Merkez Bankası faizi indirip indirmediğini açıklayacak. Sektör temsilcileri nefesini tutmuş kritik kararı bekliyor. Ortak görüş: Olası bir faiz indirimi yatırımların önünü açar, istihdamı artırır.

Gökdeniz Kartal'da 48 ay sıfır faiz!

Gülsa İnşaat & Bay Yapı Ortak Girişimi tarafından Kartal Esentepe Mahallesinde insa edilen Gökdeniz Kartal projesi Kurban Bayramı'na özel 48 ay sıfır faiz alternatifli bir kampanya sunuyor.

Cornerlife Güneşli faiz oranını sıfırladı!

Keleş İnşaat ve Beyaz İnşaat ortak girişimiyle inşasına devam edilen Cornerlife Güneşli'de ev almak isteyenler 24 aya sıfır faiz, 60 ay vadeye ise yüzde 0,45 faiz uygulayan yeni bir kampanya başlattı...

ortak faiz belirleyen bankalar Haberi

ortak faiz belirleyen bankalar
Rekabet Kurumu tarafından faizleri ortak belirledikleri iddiasıyla haklarında soruşturma başlatılan bankaların, inşaat sektörünü terörize ettikleri ortaya çıktı. Yurtdışında ucuza para bulup içeride bunu pahalıya satmalarına anlam veremediklerini belirten inşaat şirketleri TÜSİAD şirketlerine yıllık yüzde 7 gibi düşük orandaki faizlerle kredi veren bankaların, konut sektörüne ve müşterilerine yüzde 14 seviyesinde faizle kredi kullandırmasına isyan etti.  Bazı banka profesyonellerinin çıkardığı dedikodularla mücadele eden yüksek faizden müstarip inşaatçılar konut kredi faizlerinde sektör ortalamasının 60 ay vadede yüzde 0.80'lere düşmesi gerektiğini vurguluyor. Her sektörde olduğu gibi inşaat sektöründe de az sayıda şirkette sıkıntı olabileceğini söyleyen müteahhitler, bu durumu genele yayıp Türkiye'ye zarar verilmemesi gerektiğini...