22 / 07 / 2024

ortaklık giderme davasının açılması

ortaklık giderme davasının açılması

Türk Medeni Kanunu gereğince paydaşlardan her biri malın paylaşılmasını isteyebiliyor. Bu maddeye göre ortaklık giderme davası açabilecek kişiler taşınmaz malın paydaşı olan kişilerdir. Peki, ortaklık giderme davası nedir? Nasıl açılır?

Kiracılar dikkat! Kiracı tahliye davasını kaybederse ne kadar öder?

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan tahliye davalarının sayılarında yükselmeler devam ediyor. Buna göre, tahliye davasını kaybeden kiracılar ne kadarlık bir maliyet ile karşı karşıya kalırlar bu konuda merak ediliyor.

Vakıf GYO Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü'nü kazandı!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Türkiye Kalite Derneği'nin verdiği ve iş dünyasının en prestijli ödülleri arasında yer alan "Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü"nü kazandı.

Türkiye’nin jean markası COLIN’S’ten Mısır’da stratejik ortaklık! 

COLIN’S, Mısır’ın en büyük lüks gayrimenkul şirketlerinden biri olan Talaat Mostafa Grubu ile imzaladığı stratejik ortaklık anlaşmasıyla Mısır’daki mağaza sayısını 12’ye çıkarıyor.

Bizim Mahalle 1. Etap 2. Kısım'ın geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Bizim Mahalle 1. Etap 2. Kısım'ın geçici kabulünün yapıldığını duyurdu. İşte ayrıntılar...

İş GYO Kadıköy arsasının değeri belli oldu! 

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kadıköy Otel projesi arsasının değeri belli oldu. Peki İş GYO Kadıköy arsasının değeri ne kadar oldu? İşte açıklanan o rakam...

Bizim Mahalle 1. Etap 2. Kısım'ın ticari ünite sayısı değişti! 

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı projelerinden Bizim Mahalle 1. Etap 2. Kısım'ın ticari ünite sayısı değişti. İşte Bizim Mahalle 1. Etap 2. Kısım'daki o değişikliğin detayları...

Koç Holding'in ortaklık yapısını değiştiren şirket 13 Mayıs'ta kurulmuştu! 

Koç Holding’in sermayesinin yüzde 43,65’inin sahibi olan Temel Ticaret, A ve B grubu bütün paylarını Family Danışmanlık’a devretti. İşte ayrıntılar...

Simplast Danışmanlık Geri Dönüşüm İnşaat Tekstil Ve Taahhüt Anonim Şirketi kuruldu!

Simplast Danışmanlık Geri Dönüşüm İnşaat Tekstil Ve Taahhüt Anonim Şirketi Ümraniye'de Suzan Aşlak ve İhsan Taşçı ortaklığında kuruldu.

Alarko GYO, Bodrum'da tatil köyü satın almak için görüşmelere başladı!

Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Bodrum'da tatil köyü satın almak için görüşmelere başladığını açıkladı.

İzmir'deki Doğanlar Apartmanı davasının görülmesine başlandı!

Egenin incisi İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremde yıkılan binalar arasında yer alan Doğanlar Apartmanı'nın davasının görülmesine başlandı.

Pera GYO'nun ortaklık paylarının değeri 263.4 milyon TL oldu!

Pera GYO'nun ortaklarının yeni pay alma haklarını kullanma süresi içinde, kullanılmayan yeni pay alma haklarına karşılık gelen payların toplam nominal değeri 263 milyon 408 bin 725 TL oldu. 

Yeşil GYO'nun ortaklık aleyhine açılan davası 11 Temmuz'a bırakıldı!

Yeşil GYO ortaklık aleyhine açılan davasının 9 Mayıs 2019 tarihinde yapılan duruşmasında, yargılamanın 11 Temmuz 2019 tarihine bırakılmasına karar verildi...

Yapı Kredi Koray GYO Ankara-Ankara Projesi davasını kazandı!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı yaptığı açıklamada Yapı Ankara-Ankara Projesi davasını kazandığını açıkladı.

ortaklık giderme davasının açılması Haberi

ortaklık giderme davasının açılması

Ortaklık giderme davası nedir?

Türk Medeni Kanunu gereğince paydaşlardan her biri malın paylaşılmasını isteyebiliyor. Bu maddeye göre ortaklık giderme davası açabilecek kişiler taşınmaz malın paydaşı olan kişilerdir. 


Gayrimenkule ortak mülkiyet olarak sahip olan hissedarların mallarının aynen taksim edilmesi veya mahkemece satılarak bedellerinin hissedarlar arasında payları nispetinde paylaştırılması için ortaklık giderme davası açılabiliyor.


Bu dava, ortaklar arasında çıkan anlaşmazlıkların ve uyuşmazlıkların mahkeme yolu ile ortaklıklarının giderilerek çözülmesi için açılıyor.


Taşınmazın bölünebilir nitelikte olması halinde mahkemece taşınmazın aynen paylaştırılmasına, aksi durumda açık arttırma yolu ile satılmasına karar veriliyor.


Ortaklık giderme davasında dava açma hakkı paydaşlara ait oluyor. Ortaklık giderme davası sulh hukuk mahkemelerinde görülüyor. 


Hakkında paydaşlığın giderilmesi davası açılacak olan taşınmaz hangi il ya da ilçe sınırlarında ise o yer sulh hukuk mahkemesi yetkili oluyor.


Ortaklığın giderilmesi...