12 / 05 / 2024

Ortaklık paylarının satışı

Ortaklık paylarının satışı

28 Mayıs 2013 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan 28660 sayılı Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Borsakule 2 projesi Aralık'ta ön satışta! Yeni proje! 

Borsakule Projesi, KUYAŞ güvencesi ile İstanbul Yenibosna'da inşa ediliyor. Borsakule 2 projesi Aralık ayında ön satışa sunulacak. İşte proje ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Tek-Art İnşaat Antalya'daki Club Zigana Tatil Köyü'nü satıyor! 

Tek-Art İnşaat Antalya Kemer'de Beldibi Mahallesi'nde bulunan Antalya Club Zigana Tatil Köyü'nü 29 milyon 520 bin Euro'ya Aydın Ünlüer Turizm Gıda Tic. Ve San. A.Ş.'ye satıyor. 

İngiltere Tokyo Büyükelçiliği binasının bir kısmını satıyor!

İngiltere, dünyanın dört bir yanındaki diplomatik faaliyetlerini finanse etmek amacıyla Tokyo Büyükelçiliği binasının bir kısmını satmaya karar verdi.

Koray Gayrimenkul, Yapı Kredi Koray GYO'nun paylarını satın aldı!

Yapı Kredi Koray GYO'nun paylarının bir kısmının Koray Gayrimenkul ve Yatırım A.Ş. tarafından devralınması ile sonuçlanacak olan şirket ortaklık yapısındaki değişikliğe izin verilmesi talebine Sermaye Piyasası Kurulu'ndan izin verildi. 

Koray Gayrimenkul, Yapı Kredi Koray GYO'nun paylarını satın aldı!

Rekabet Kurumu internet sitesinden, Yapı Kredi Koray GYO'nun paylarının bir kısmının Koray Gayrimenkul ve Yatırım A.Ş. tarafından devralınması işlemine Rekabet Kurulu'nun 1 Nisan 2021 tarihli Kararı ile izin verildiği öğrenildi.   

Pera GYO'nun ortaklık paylarının değeri 263.4 milyon TL oldu!

Pera GYO'nun ortaklarının yeni pay alma haklarını kullanma süresi içinde, kullanılmayan yeni pay alma haklarına karşılık gelen payların toplam nominal değeri 263 milyon 408 bin 725 TL oldu. 

Reysaş GYO, Rey Otel'in paylarını satın alacak!

Reysaş GYO'nun bağlı ortaklığı Reysaş Turizm Yatırımları ve Tic.Ltd.Şti., faaliyet konusu otel vb.konaklama yerlerinin faaliyeti olan Rey Otel Turizm İşletmeciliği ve Ticaret Ltd.Şti.'nin paylarının yüzde 100'ünü alacağını açıkladı.

İhlas Gayrimenkul'ün 4.5 milyon TL'lik paylarının satışı tamam!

İhlas Gayrimenkul, ortaklarının yeni pay alma haklarını kullanma süreleri içinde kullanılmayan 4 milyon 958 bin 907,502 TL nominal değerli payların bugün ve yarın 2 iş günü süreyle satılacağını duyurmuştu. Söz konusu payların satışı bugün tamamlandı.

KİPTAŞ'ın satışı devam eden 4 projesi!

KİPTAŞ güvencesi ile yükselen 4 projede satışlar devam ediyor. Peki o projeler hangileri? İşte KİPTAŞ'ın satışı devam eden 4 projesi...

Nurol İnşaat Nurol GYO paylarının satışı için SPK'ya başvurdu!

Nurol İnşaat elinde bulunan Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. B Grubu paylarından, sermayenin yüzde 10.17'sine tekabül eden 30.000.000 adede kadar olan kısmının satışı için SPK'ya başvurdu.

Çağla Şikel Balmumcu’daki 11 milyon liralık villasını satmaktan vazgeçti!

2 çocuk annesi model ve sunucu Çağla Şikel, Balmumcu’da bulunan 11 milyon liralık villasını satılığa çıkarmıştı. Şikel, 800 metrekarelik villasını satmaktan vazgeçti. 

Emlak Konut GYO BIST'te işlem gören paylarını geri alacak!

Emlak Konut GYO, 251 milyon 620 bin 138 nominal adete ve azami 1.000.000.000 TL satış tutarına kadar BIST'te işlem gören halka açık payların geri alınmasına karar verdi. 

Saleh Mabrouk O Mangoush, Trend GYO'daki paylarını kızına devretti!

Trend Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 7 milyon 125 bin adet pay ile şirket sermayesinin yüzde 23,75'ne sahip olan Saleh Mabrouk O Mangoush şirketteki tüm paylarını kızı Arwa Saleh M Mangoush'a devretti...

Ortaklık paylarının satışı Haberi

Ortaklık paylarının satışı

Sermaye Piyasası Kurulundan:


Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği!


BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar


Amaç ve kapsam


MADDE 1 – (1) Bu Tebliğin amacı; gayrimenkul yatırım ortaklıklarının kuruluşlarına ve kurucularına, paylarının halka arzına, satışına ve devrine, faaliyet esaslarına, yönetim ilkelerine, portföy sınırlamalarına, portföylerinde bulunan varlıkların ve hakların değerlemesine, varlıkların saklanmasına, imtiyazlı pay ihracına, ortaklarında ve yöneticilerinde aranacak niteliklere, kamuyu aydınlatma ve yatırımcıların bilgilendirilmesi yükümlülüklerine, kâr dağıtımına, gayrimenkul yatırım ortaklığı statüsünden çıkmalarına, tabi olacakları diğer yükümlülüklere ve anonim ortaklıkların gayrimenkul yatırım ortaklığına dönüşümüne ilişkin esasları düzenlemektir.


Dayanak


MADDE 2 – (1) Bu Tebliğ, 6/12/2012 tarihli ve 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanununun 48 inci ve 49 uncu maddelerine dayanılarak hazırlanmıştır.


Tanımlar ve kısaltmalar


MADDE 3 – (1) Bu Tebliğde geçen;


a) Bakanlık: Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nı,


b) Borsa: 6362...