08 / 05 / 2024

Ortaköy Camii restore çalışmaları

Ortaköy Camii restore çalışmaları

Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan Tarihi ve kültürel mirasımızın yaşatılmasını ve bu sayede gelecek nesillere 'değerleri' yaşatılmış bir ortam bırakmayı amaçlıyoruz" dedi. Uyan, caminin tarihi dokusuna uygun bir şekilde restore edildiğini söyledi.

Manisa'daki 700 yıllık Ulu Camii restore edilecek!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 700 yıllık Ulu Camii restore edilecek. Caminin restorasyonu için hazırlanan proje Koruma Kurulu Kararı ile onaylandı.

Bursa Doğancı Camii restore ediliyor!

Osmangazi’ye 17 kilometre uzaklıktaki Doğancı Köyü’nde bulunan ve Bursa’nın ahşap çatılı 4 camisinden biri olan 200 yıllık Doğancı Camii restore ediliyor.

Kocaeli Yeni Cuma Camii restore edilecek!

Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Kocaeli Yeni Cuma Camii'ni (Pertev Paşa Camii) restore ettirecek. 2 yıl çalışmaların süreceği caminin yapım ihalesi gerçekleşti.

Muğla Çeşmeköy Camii restore ediliyor!

Muğla Datça Çeşmeköy Mevkii’nde bulunan tarihi Çeşmeköy Camii’nin restorasyon çalışmaları başladı.

Iğdır Ortaköy Hamamı'nın restorasyonu köylülere umut oldu!

Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük hamamı olan tarihi Ortaköy Hamamı'nın restore edilip turizm kazandırılması amacıyla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne başvuru yaptı.

Galatasaray Üniversitesi’nin Ortaköy’deki binası restore edilecek!

Galatasaray Üniversitesi’nin 3 yıl önce çıkan yangında çatısı tahrip olan Ortaköy’deki 146 yıllık tarihi binasında restorasyon çalışmalarının 2 ay içerisinde başlaması planlanıyor.

Tahtalı Köyü Camii restore edildi!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentin tarihi ve kültürel mirasını öne çıkaran projeleri kapsamında 2 asırlık Tahtalı Köyü Camii’nin de orijinaline uygun olarak restore edildiğini söyledi.

Erzurum Sırakonaklar Cücebağ Camii restore edildi!

Erzurum'un İspir İlçesi'nde 1930'lu yıllarda kiliseden camiye dönüştürülen ve 1964 yılında tescillenen Sırakonaklar Cücebağ Mahalle Camii restore edildi.

Ortaköy Camii'nin benzeri Havana'ya inşa edilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ortaköy Camii'nin benzerini Havana'ya yapma projesini Küba lideri Castro'ya da açtı. Erdoğan, "Teklife sıcak baktılar, Havana olmasa bile başka bir şehirde yapabiliriz" dedi.

Ahi Elvan Camii restore ediliyor!

Ankara Kalesi eteklerinde bulunan 8 asırlık Ahi Elvan Camii restore edilecek. Önümüzdeki hafta başlayacak çalışmalar 2016 yılında tamamlanacak.Dikdörtgen planlı cami, ahşap minberi ve direkleri ile Ankara’nın en önemli tarihi camilerinden birisi.

Ortaköy'de metrekaresi 4 liradan satılık arsa!

İstanbul Beşiktaş'ın köprülü camili fotoğrafıyla meşhur mahallesi Ortaköy'de bir arsa metrekaresi 4 liradan satışa çıkarılmış. 406 metrekare arsaya 1626 lira muhammen bedel belirlenmiş... İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ı

1948 yılında Ortaköy'de 406 metrekare arsa 1.626 liraya satılacakmış!

Reşat Altın'ın 41 lira olduğu 1948 yılında Ortaköy, açık artırma usulüyle satılacak 406 buçuk metrekare arsa için biçilen değer bin 626 liraymış. Kumkapı'da ise 168 metrekare arsa 2 bin 352 lira bedelle satılacakmış.

1947 yılında Ortaköy'de 55 metrekare arsa 244 liraya satılacakmış!

Reşat Altın'ın 30 lira olduğu 1947 yılında Ortaköy, Mecidiye Mahallesi'nde 55 metrekare arsaya biçilen değer 244 liraymış. 1947 yılında Ortaköy'de 55 metrekare arsayı 244 liradan pazarlıkla almak mümkünmüş.

Ortaköy Camii restore çalışmaları Haberi

Ortaköy Camii restore çalışmaları


Ortaköy'deki tarihi Büyük Mecidiye Camisi'nin restorasyonuna sponsor olan Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan "Kuveyt Türk olarak, bir yandan ülkemizin ve sektörümüzün gelişimine katkı sağlarken bir yandan da sosyal sorumluluk projelerine imza atıyoruz. Tarihi ve kültürel mirasımızın yaşatılmasını ve bu sayede gelecek nesillere 'değerleri' yaşatılmış bir ortam bırakmayı amaçlıyoruz" dedi. Uyan, caminin tarihi dokusuna uygun bir şekilde restore edildiğini...