21 / 05 / 2024

Ortofoto projes

Ortofoto projes

Türkiye'nin kentsel gelişme alanlarının 3 boyutlu güncel verilerinin elde edileceği "Ortofoto Projesi" sonunda, ülkenin bina envanteri de çıkarılacak. Çkıyılardaki kaçak yapılaşmaları ve şehirlerdeki kaçak katlar belirlenecek.

Deprem bölgesindeki 11 ilde ortofoto haritaları devrede: Sınırları değişen mülkiyetlerin yeri belirleniyor! 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen iller için ortofoto haritaları üreterek, hangi mülkiyette nerede, ne derece kayma olduğunu belirlediklerini ifade etti. 

TOKİ Denizli Merkezefendi 2022 projesi 10 soruda tüm detaylarıyla!

10 soruda TOKİ Denizli Merkezefendi sosyal konut projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Denizli Merkezefendi’de kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Denizli Merkezefendi’de inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm detayları 10 soruda TOKİ Denizli Merkezefendi sosyal konut projes

Kirazlıtepe Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 2. etabı 2022'nin sonunda tamam!

Kirazlıtepe Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projes'nin ikinci etabını Özyazıcı İnşaat hayata geçirecek. Proje kapsamında 3 etapta toplamda 1876 konut, 142 ticari bağımsız birim inşa edilecek.

Ukrayna'daki Yeni Kremençük Köprüsü'nün ihalesini Doğuş İnşaat aldı!

UKRAYNA’DA YENİ KREMENÇUK KÖPRÜ PROJESİNİ DOĞUŞ İNŞAAT YAPACAK

Sayıştay: İmar barışında uydu görüntüsü doğru sonuç vermez!

10 milyon 79 bin vatandaşın yararlandığı imar barışı ile ilgili Sayıştay tarafından yayınlanan raporda, imar barışında uydu görüntüleri için ortofoto ya da Google Earth gibi programların kullanıldığını ve bu programların doğru sonuç vermediği belirlendi.  

İmar barışından faydalanan binalara Google Earth denetimi! Yeterli olmadı!

Sayıştay raporunda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüklerinin imar barışından faydalanan binaları uydu görüntülerinden, ortofoto ya da Google Earth gibi programlardan incelediği kaydedildi. Uydu görüntüleri ise binanın kat sayısı ya da iç mekanlarındaki değişiklikleri yansıtmadı ve denetimle

Zara TOKİ kura sonucu listesi!

Sivas Zara 2. Etap TOKİ projes 642 daireden meydana geliyor. Projedeki konutlar için kura heyecanı şimdiden başladı.

Astay Gayrimenkul'den OnaltıDokuz İstanbul açıklaması!

Astay Gayrimenkul, OnaltıDokuz İstanbul projes ile ilgili açılan davalara ilişkin açıklama yaptı. 

Yeni Poyracık Palas projesine Premium Proje ödülü!

Işıklar Yapı Sağlığı Merkezi’nin Yeni Poyracık Palas isimli projes Sign of City Awards'ta en iyi konut kategorisinde Premium Proje seçildi.

Kuzey Yakası ile İstanbul'a yeni bir yaka geliyor!

"İstanbul'a yeni bir yaka geliyor" sloganıyla lanse edilen Kuzey Yakası projes 10 blokta yatay mimari konsepti ile az katlı geliştiriliyor...

Cemal Akmercan Otel Projesi 4 yıl sonra onaylandı!

İstanbul Sirkeci Garı yakınında bulunan ve altından Marmaray hattı geçen arsaya yapılmak istenen Cemal Akmercan Otel Projes, 4 yılın ardından onaylandı.

Manisa'da imar planları için teknolojik adım!

Yunusemre ve Şehzadeler ilçesini kapsayan alanın stereo hava fotoğraflarından 1/1000 ve 1/5000 ölçekli sayısal fotogrametrik ve renkli ortofoto haritaların kontrolünü yapıyor.

Manisa'da imar planları için teknolojik adım!

Manisa Büyükşehir Belediyesi gelişen teknoloji ile Yunusemre ve Şehzadeler ilçesini kapsayan alanın stereo hava fotoğraflarından 1/1000 ve 1/5000 ölçekli sayısal fotogrametrik ve renkli ortofoto haritaların kontrolünü yapıyor.

Ortofoto projes Haberi

Ortofoto projes


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kıyılardaki kaçak yapılaşmaları ve şehirlerdeki kaçak katları özel kameralara sahip uçaklarla takip edecek. Türkiye'nin kentsel gelişme alanlarının 3 boyutlu güncel verilerinin elde edileceği "Ortofoto Projesi" sonunda, ülkenin bina envanteri de çıkarılacak ANKARA (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kıyılardaki kaçak yapılaşmaları ve şehirlerdeki kaçak katları özel kameralara sahip uçaklarla takip edecek. 


Türkiye'nin kentsel gelişme alanlarının 3 boyutlu güncel verilerinin elde edileceği "Ortofoto Projesi" sonunda, ülkenin bina envanteri de çıkarılacak. 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakanlık bu yaz Türkiye'nin 3 boyutlu fotoğrafını çekmeye hazırlanıyor. Havadan görüntü alabilen özel kameralara sahip uçaklar, Türkiye'nin tüm il, ilçe ve büyük beldelerinde, bütün mühendislik çalışmalarına hassas veri sağlamak üzere havalanacak. Projeyle, Türkiye'nin kentsel gelişme alanlarının 3 boyutlu verileri, Google...