03 / 05 / 2024

osb boş arsalar

osb boş arsalar

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Üretim, gelir ve istihdam arttırma hedeflerimiz doğrultusunda, OSB'lerde yatırım yapılmayan sanayi parselleri tahsisi iptal edilecek" dedi.

 OSB arazilerinin satış değeri Boğaz'daki lüks yalıları bile geride bıraktı!

Organize Sanayi Bölgeleri'nde kira artışları yüzde 150 oranlarına yaklaştı. Bölgedeki metrekare satış fiyatı da Boğaz'daki yalı fiyatlarını aşarken, Marmara Bölgesi söz konusu fiyat artışında açık ara başı çekiyor.

Konut sorunu Hazine arazisi satışıyla çözülecek mi? Sektörü neler bekliyor?

Konut krizinin çözüme kavuşması için yeni formüllerden biri boş arsaların kullanılması olarak gündeme geldi. Müteahhitler ise, büyük kentlerse arsa bulmanın ve yeni inşaata başlanmasının zor olduğunu belirtiyor. 

Niğde OSB'de 4 firmaya arsaları tahsis edildi!

Niğde Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) sanayi parseli talep eden müteşebbislere 3 günde arsaları tahsis edildi.

Boş stadyumlara meslek liseleri açılacak!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, boş stadyumlara meslek liseleri açmaya hazırlanıyor. OSB’leri gezen Selçuk, “Hangi sektörde nasıl bir insan kaynağına ihtiyaç var, rapor hazırladık” diyor..

OSB'lerde arsa satış bedellerine yüzde 25 sınırı nedeniyle teminatlar düştü!

OSB'lerde arsa satış fiyatı, maliyetin yüzde 25 fazlasıyla sınırlandırılınca ucuzladı. Arsaların ucuzlaması, OSB’lerde faaliyet gösteren mevcut sanayicileri zor duruma soktu...

OSB'lerdeki boş parseller yatırıma kazandırılacak!,

OSB'lerde bedelsiz arsa tahsisi hakkında açıklama yapan  Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "Amacımız, OSB’lerdeki boş parselleri yatırıma hızlı bir şekilde kazandırarak üretim ve istihdamı etkin şekilde artırmak" dedi...

Dudullu Osb Boğaziçi Üniversitesi Teknopark Anonim Şirketi kuruldu!

Dudullu Osb Boğaziçi Üniversitesi Teknopark Anonim Şirketi bugün Ümraniye'de 200 bin TL sermaye bedeli ile kuruldu. 

2023’e kadar 50 yeni OSB kurulacak!

Üretime geçmiş 228 OSB’de 1 milyon 750 bin kişi istihdam ediliyor. Boş parsellerin tahsisiyle bu sayı 2.5 milyona çıkacak. 2023’e kadar 50 yeni OSB kurulacak. Altyapı yatırımlarına KDV muafiyetiyle, OSB’lerin yapım maliyeti azalacak…

Antalya Boğaçayı’ndaki arsalar yeniden ihaleye çıkıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü Boğaçayı Projesi kapsamında Liman Mahallesi'nde yer alan bazı  taşınmazlar belediyece onaylanacak projenin uygulanması şartıyla ikinci kez ihaleye çıkarılacak.

İstanbul Boğazı'ndaki arsaların değeri 670 milyar lira!

İstanbul Boğazı’ndaki arsa değerleri hesaplandı. Yapılan hesaplama neticesinde boğazın değeri 670 milyar lira çıktı. Boğazdaki yapıların değeri ise 650 milyar lira olarak belirlendi.. 

Yozgat OSB yatırımcıları bekliyor!

1993 yılında kurulan Yozgat Organize Sanayi Bölgesi yatırımcıları bekliyor. 96 parselden oluşan OSB'nin yarısı hala boş.

Milas OSB'de arsalar devredilmeyecek!

Kaymakam Eren Arslan, Manisa Mila OSB'den sanayi parseli alacakların bunları bir başka kişi veya kuruma devredemeyeceklerini, kiraya veremeyeceklerini ancak kendi yatırımları için kullanabileceklerinin de altını çizdi.

Boğaz'daki arsaların değeri 670 milyar lira!

114 milyon 453 bin metrekare arazinin bulunduğu Boğaz'da, arsaların değeri halihazırda 670 milyar lira olarak belirlendi.

osb boş arsalar Haberi

osb boş arsalar

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) 2010-2015 yılları arasında bin 707 parselin tahsisi iptal edildiğini bildirerek, "Üretim, gelir ve istihdam arttırma hedeflerimiz doğrultusunda, OSB'lerde yatırım yapılmayan sanayi parselleri tahsisi iptal edilecek" dedi.



Işık, AA muhabirine, OSB'lerde iptal edilen parsellere ilişkin açıklamalarda bulundu.


OSB Kanunu, Uygulama Yönetmeliği gereği ve bakanlık genelgesi ile tüm illerdeki mevcut OSB'lerin parsel tahsis, satış, devir işlemleri, ruhsat ve izinlerin 6 ayda bir raporlandığını anlatan Işık, "Valilikler koordinatörlüğünde oluşturulan komisyon marifetiyle OSB'lerde yapılan parsel tahsis, satış, devirleri ile ruhsat ve izinlerin mevzuata uygunluğunun, devirlerde muvazaa olup olmadığının ve satış fiyatlarının objektif kriterlere uygun olup olmadığının denetlemesi için izlenmesi ve değerlendirilmesi gerekli görülmüştür" diye konuştu.


Söz konusu genelge kapsamında illerde oluşturulan komisyonlar aracılığıyla, gelen...