04 / 05 / 2024

OSB için ödenek 2017

OSB için ödenek 2017

OSB yatırımlarına ayrılan ödenek yüzde 75 artırılarak 388 milyon liraya çıkarıldı. Bu rakam geçen yıl 222 milyon 2 bin liraydı.

Bakan Özhaseki açıkladı! KÖYDES için bu yıl 6,9 milyar lira ödenek ayrıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Köylerin Altyapısının Desteklenmesi (KÖYDES) Projesi için bu sene 6,9 milyar lira ödenek ayırdıklarını kaydetti.

Gebze OSB-Darıca Sahili Hattı için özel tasarlanan sürücüsüz metro aracı hazır! İlk yerli ve milli sürücüsüz metro aracı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gebze OSB-Darıca Sahili Hattı için özel olarak tasarlanan sürücüsüz metro aracının milli teknoloji vizyonunun en güzel örneklerinden ve ürünlerinden biri olduğuna dikat çekerek, sefere çıkmaya hazır olduğunu dile getirdi. 

Deprem bölgesi yolları için 1,2 milyar liralık ek kaynak ayrıldı!

Meclise sunulan teklifte KGM'ye 27,3 milyar lira ödenek tahsis edilirken bunun 1,2 milyar lirası deprem bölgesi yolları için kullanılacak.

Van Erciş'te OSB yer tahsisi için kuralar çekildi! 

Van'ın Erciş ilçesinde 517 dönüm arazi üzerine kurulan OSB'de yer tahsisi için kura çekilişi yapıldı. 

Diyarbakır Karacadağ OSB için ilk adım atıldı!

Diyarbakır'da yaklaşık olarak 10 bin kişilik istihdam sağlayacak olan Karacadağ OSB için düğmeye basıldı...

Yozgat'ta inşa edilecek OSB için 38 milyon TL kaynak!

Yozgat'ın Boğazlıyan İlçesi'nde inşası planlanan Fuat Oktay Organize Sanayi projesi için bakanlık tarafından 38 milyon 100 bin TL kaynak ayrıldı.

Sivas’ta OSB için yer tahsisleri devam ediyor!

Demirağ Organize Sanayi Bölgesi üzerinde 224 adet sanayi parseli buluyor. Elektrik ve içme suyu isale hattı altyapı inşaatlarının 2021 yılı sonunda tamamlanması planlanan bölge, yeni yatırımcılarını bekliyor...

Mardin 2. OSB'de yatırımcılar yer tahsisi için sıraya girdi!

Mardin'in istihdam ve ekonomisine ciddi katkı sağlaması planlanan ve ilk etapta 5 bin kişinin istihdam edileceği 2. OSB'de yatırımcılar yeni yer tahsisi için sıraya girdi.

Diyarbakır OSB'de 22 fabrika için yer tahsisi yapıldı!

Kurulduğu günden bu yana etap etap genişleyerek büyüyen ve teşvik uygulamaları sayesinde girişimcilerin her zaman yoğun ilgi gösterdiği Diyarbakır OSB'de, koronavirüs salgınına rağmen bu yıl 22 firmaya fabrika kurulması için yer tahsisi yapıldı.

Niğde OSB yatırımcı için Türkiye'nin en hesaplı OSB'si!

Niğde Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbaş, "470 hektar alan üzerinde kurulan OSB kendi enerjisini kendi üretiyor ve yatırımcı için Türkiye'nin en hesaplı OSB'si olma özelliğini taşıyor" açıklamasında bulundu.

Eskişehir OSB'de 30 yeni yatırımcı için yer tahsis edildi!

EOSB Başkanı Küpeli, Eskişehir OSB'de bu yıl yer tahsis edilen 30 girişimcinin, yatırımlarının hayata geçirilmesiyle 1500 kişi için istihdam yaratacağını kaydetti.

Kayseri Sağlık OSB için Mustafa Varank'tan talimat!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın gündeme getirdiği Sağlık OSB için Mustafa Varank, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'na talimat verdi...

Yozgat Havalimanı için 340 milyon liralık ödenek!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yozgat Havalimanı için 340 milyon liralık ödeneğin yapılacağını açıkladı.

OSB için ödenek 2017 Haberi

OSB için ödenek 2017

OSB yatırımlarına ayrılan ödenek yüzde 75 artırılarak 388 milyon liraya çıkarıldı.


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca, Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) ve sanayi sitelerine yönelik 25 yeni projenin, yatırım programına dahil edildiği, projelerin hızlandırılması amacıyla ödeneğin yüzde 75 artırılarak 388 milyon liraya çıkarıldığı bildirildi. Bu rakam geçen yıl 222 milyon 2 bin liraydı



Konuyla ilgili bakanlıktan yapılan açıklamada, OSB, sanayi siteleri ve Ergene Havzası OSB projelerinin toplulaştırılmış olarak yer aldığı 2017 yılı Yatırım Programı’nın 14 Ocak’ta Resmi gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandığı hatırlatılarak, bu yıl 22’si OSB, 3’ü sanayi sitesi olmak üzere 25 yeni projenin yatırım programına dahil edildiği...