29 / 04 / 2024

Niğde OSB yatırımcı için Türkiye'nin en hesaplı OSB'si!

Niğde OSB yatırımcı için Türkiye'nin en hesaplı OSB'si!

Niğde Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbaş, "470 hektar alan üzerinde kurulan OSB kendi enerjisini kendi üretiyor ve yatırımcı için Türkiye'nin en hesaplı OSB'si olma özelliğini taşıyor" açıklamasında bulundu.



COVİD-19 salgını sürecinde Niğde OSB'nin yıl bazında arsa tahsisi rekorunu kırdığını belirten Altunbaş, “1 Ocak - 20 Eylül 2020 arasında 9 şirkete toplam 487.000 m2 yüzölçümlü 11 sanayi parseli tahsisi yapılmış, 4 sanayi parseli devir ve satış yolu ile el değiştirmiştir. İki yatırımcı ile görüşmelerimiz devam etmektedir” dedi.

 Niğde OSB yatırımcı için Türkiye nin en hesaplı OSB si!

Para Dergisi'nde yer alan habere göre; tahsisi yapılan arsalar üzerinde kurulacak tesislerin yatırım bedelinin yaklaşık 700 milyon TL, istihdam kapasitesinin ise yaklaşık 1.000 kişi olduğunu belirten Altunbaş, şu bilgeleri verdi:

“2003 yılında yapılan ilk Genel Kurul Toplantısı'nda Niğde OSB Müteşebbis Heyeti'nin görevi sona ermiş ve Niğde OSB sanayicilerin yönetimine geçmiştir. Sanayici sorunlarını kendisi de yaşayan yönetim kurulu bölge sanayicilerine hizmet vermektedir. Bölgesel ve sektörel teşvik programında 5. Bölge olarak yer alan Niğde ve Niğde OSB'de; yatırımcılar bu programda yer alan KDV İstisnası, Gümrük Vergisi Muafiyeti, Vergi İndirimi, Sigorta Primi İşveren Hissesi Desteği, Yatırım Yeri Tahsisi, Faiz Desteği'nden yararlanabilmektedir. Niğde OSB'de Vergi İndirimi, Sigorta Primi İşveren Hissesi Desteği'nde 6. bölge teşvikleri uygulanmaktadır.

"ULAŞIM PROBLEMİ YAŞANMIYOR"

Lokasyon avantajı nedeniyle Niğde OSB'de ulaşım probleminin yaşanmadığını belirten Altunbaş, “Niğde’de yan sanayi ve lojistik destek (ulaşım, nakliye, servis vb.) imkanları geniş ve sorunsuzdur. 2018 yılında Sıfır Atık Yönetimi oluşturulmuş, atık depolama alanı tesis edilmiştir. Bölge arazisi içerisinde Faik Şahenk Anadolu Teknik Meslek Lisesi, bölge çevresinde Anadolu Tekstil Meslek Lisesi, Anadolu Lisesi, Niğde Spor Lisesi, Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi, Bölge'ye 7 km uzaklıkta iki endüstri meslek lisesi ve teknik lise mevcuttur. 800 m uzaklıkta ilkokul, ortaokul ve lise, 1 km uzaklıkta ilkokul, ortaokul ve ana okulları vardır. Kampus alanı bölge arazisi karşısında yer alan Niğde Üniversitesi'nin bünyesinde bulunan fakülte ve meslek yüksekokullarında eğitim alan ve alanlarında başarılı olan öğrenciler ve meslek lisesi mezunları sayesinde kalifiye eleman sorunu yaşanmamaktadır. 2018 ve 2019 yılında olduğu gibi 2020 yılında da arsa satış fiyatları parselin konumu ve özelliklerine göre alt yapısız parseller için 30,00 TL/m2 - 50,00 TL/m2, alt yapılı parseller için 50,00 TL/ m2 - 80,00 TL/m2 arasında değişmektedir. Arsa bedelleri aylık 24 eşit taksit, 6'şar ay arayla 4 eşit taksit ve yatırımcının talebi halinde tamamı defaten tahsil edilebilmektedir.

TÜRKİYE'NİN EN HESAPLI OSB'Sİ

Niğde OSB'de yatırımlar tamamlanmış olduğu için ya hiç yönetim aidatı ve katılım payı alınmamakta, ya da çok düşük bedeller alınmaktadır. COVİD-19 salgınının etkileri ve ekonomik ortam nedeniyle 2020 yılında yönetim aidatı ve yatırım - gider katılım payı alınmaması uygun görülmüştür. 2020 yılında yapılacak olan 10,3 milyon TL yatırım ve giderin tamamı bölge bütçesinden karşılanacaktır. Niğde OSB'nin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı başta olmak üzere hiçbir kamu ve özel kuruluşa, bankalara kredi borcu olmadığı için; girişimcilere ipoteksiz ve şerhsiz sanayi parseli tahsis edilmektedir. Tek durak ofis olarak hizmet veren Niğde OSB ve Bölge Yönetimi tarafından yatırım yapan ve yapacak olan bütün girişimcilere gereken kolaylıklar sağlanmaktadır. 

Yatırımcılarımızı eğitim düzeyi yüksek, asayiş sorunu olmayan, yaşam şartları kolay, ucuz ve kaliteli olan Niğde’yi ve Niğde OSB’yi görmeden yatırım kararı vermemeleri için kararlı ve iddialı duruş sergileyen Niğde OSB'ye davet ediyorum” dedi.

İstanbul'daki OSB'lerde çarklar hızlı dönüyor!

OSB'lerde kiralanan binalardan 'emlak vergisi' kaldırıldı!


Geri Dön