04 / 05 / 2024

osb nelerde inşa edilecek

osb nelerde inşa edilecek

Son dönemde ekonomide işler pek iyi gitmiyor. Hükümet, Türkiye genelinde açılacak yeni OSB'lerle ekonomide çarkları yeniden hızlandırmayı planlıyor.

TOKİ Diyarbakır'da 18 bin 578 konut inşa etti!

Diyarbakır'da Bismil Ovası Tarımsal Sulama Tesisleri, Diyarbakır Tekstil OSB 30 Fabrika, 4. Otosanayi Sitesi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Açılış Töreni"ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törende TOKİ tarafından kentte inşa edilen projeler hakkında bilgi verdi.

Umman’da fabrikaları Türkler inşa edecek!

Umman ile protokol anlaşması imzalayan Gebze OSB ülkede 11 milyar dolar yatırımla sanayi bölgesi inşa edecek. 

İzmir Torbalı'da Mobilya OSB inşa ediliyor! 

İzmir'in Torbalı ilçesinde içerisinde meslek yüksekokulunun da yer aldığı Mobilya OSB’nin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, çalışmaların son aşamaya geldiğini dile getirdi.

Şanlıurfa'da 6 fabrika inşa ediliyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 32 bin metrekare alan üzerinde 6 adet fabrika inşa ediyor. 

Kandıra Gıda İhtisas OSB'de 80 fabrika inşa edilecek!

Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde altyapı inşaatına başlanan Gıda İhtisas OSB'de 80 fabrika inşa edilecek.

Türkiye’nin ilk akıllı OSB'si Yalova’da inşa edilecek!

Türkiye’nin ilk akıllı sanayi bölgesi Yalova’da inşa ediliyor. İMES’in öncülük ettiği OSB; nitelikli altyapısı, eşsiz donatıları ve kullanacağı teknolojiyle yatırımcılara kusursuz bir üretim altyapısı sunuyor.

Yunusemre Belediyesi, Gürle'de 5 bin konut inşa edecek!

Manisa Yunusemre Belediyesi, Gürle'de "Gürle Toplu Konut Projesi" isimli projeyle 5 bin yeni konut inşa edecek. Bu konutların 2 bini OSB çalışanlarına ayrılacak.

Rönesans Holding St. Petersburg'a OSB inşa edecek!

Rönesans Holding St. Petersburg'sa inşa edilecek OSB projesine imza attı...

Sakarya Erenler'de kamyon ve tır parkı inşa ediliyor!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi şehir için önemli bir çalışmaya daha imza atıyor, Erenler’de bulunan Kamyoncular Garajı’nın yerine 1’inci OSB’nin giriş kapısının tam karşısında yeni bir kamyon ve tır parkı inşa ediyor

Giresun' da yeni OSB için şimdiden 10'a yakın talep var!

Giresun'da birinci OSB dolmak üzere. İkinci OSB hazırlıkları sürüyor. İl yetkilileri, "Yeni OSB için şimdiden 10'a yakın talep var" dedi

şžişhane Sütlüce bağlantısına tünel yol inşa edilecek!

şžişhane-Sütlüce bağlantısındaki trafik yoğunluğunu rahatlatmak için tünel yol inşa edilecek. Haliç kenarındaki mevcut yol, çift şeritli olacak...

Kristalşehir, yüksek teknoloji ile inşa edilecek!

Bugüne kadar 10 binden fazla konut inşa eden İhlas Holding, Beylikdüzü"nde 5 bin konutluk yaşam merkezi kuruyor. 155 bin metrekarelik arsa üzerinde hayata geçecek olan Kristalşehir, 15 Ocak"ta satışa çıkacak.  

EFG Hermes, teknoloji kampında yeni merkez inşa etti!

Ortadoğu"nun yatırım banka ları arasında yer alan ve bölgede tahvil aracılığı, varlık yönetimi, konularında pazar lideri olan EFG Hermes, Kahire"de dünyanın tüm önde gelen markalarının yapılandığı œTeknoloji Kampında yeni bir genel merkez inşa etti

osb nelerde inşa edilecek Haberi

osb nelerde inşa edilecek

Son dönemde ekonomide işler pek iyi gitmiyor. Hükümet, Türkiye genelinde açılacak yeni OSB'lerle ekonomide çarkları yeniden hızlandırmayı planlıyor. Önümüzdeki üç yıl içinde kurulacak 20 yeni OSB ile yaklaşık 300 bin yeni iş yaratılacak. Böylece OSB'lerdeki toplam istihdam 2 milyona ulaşacak. Yeni dönemin yıldızı ise ihtisas OSB'ler olacak. Uzay ve havacılıktan ayakkabıya, güneş enerjisinden besiciliğe kadar pek çok alanda açılacak ihtisas OSB'ler Anadolu geneline yayılacak, ihtisas OSB'ler sayesinde, şu anda 43 milyar dolar olan OSB ihracatının ikiye katlanması hedefleniyor. 


Türkiye ekonomisindeki yıllık ortalama büyüme son beş yılda yüzde 3,3 olarak gerçekleşti ve yüzde 5 dolayındaki potansiyelinin oldukça altında kaldı. Bu yıl ise büyüme oranı daha da aşağılara düşmüş gibi görünüyor. 


Ekonominin çarklarının yeniden hızlandırmak isteyen hükümet, 2017'den itibaren Anadolu'da yeni OSB'ler kurmak...