03 / 05 / 2024

OSB parselleri

OSB parselleri

Yeni bir OSB yer seçimi talebinin değerlendirmeye alınabilmesi için, il genelindeki ihtisas OSB'ler hariç, diğer OSB'lerde bulunan toplam sanayi parsellerinin en az yüzde 75'inde üretim veya inşaata başlanmış olması gerekecek

Denizli OSB’de kiralık alan kalmadı!

Geçen yıl Denizli OSB’nin alanını 684 bin metrekare büyüttüklerini aktaran Bölge Müdürü Ahmet Taş, "Bu parselleri alan sanayiciler yatırım yapmaya başladı. 2021, bölgemiz için yatırım yılı olacak" dedi.

Merzifon OSB'de imar yolları açılıyor!

Amasya Merzifon OSB'nin ikinci sanayi bölgesi parselleri arasındaki imar yollarının açılması için çalışmalara başlandı.

OSB'lerdeki boş parseller yatırıma kazandırılacak!,

OSB'lerde bedelsiz arsa tahsisi hakkında açıklama yapan  Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "Amacımız, OSB’lerdeki boş parselleri yatırıma hızlı bir şekilde kazandırarak üretim ve istihdamı etkin şekilde artırmak" dedi...

İzmir Menemen Plastik İhtisas OSB, bağlantı yolu istiyor!

İzmir Menemen'de parselleri satılan Menemen Plastik İhtisas OSB'de fabrikaların inşaatları sürüyor. Yönetim, OSB'nin ana ulaşım yollarına bağlantısının yetersiz olduğunu belirterek yol talebinde bulundu.

İzmir Pancar OSB'de yeni fabrikalar yükseliyor!

Bütün parselleri sahiplendirilen İzmir'deki az sayıdaki OSB'den birisi konumunda yer alan Pancar Organize Sanayi Bölgesi'nde, yatırımcıdan gelen taleple birlikte, ikinci etabın yapımına başlandı.

OSB'lerde atıl parsel kalmayacak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Üretim, gelir ve istihdam arttırma hedeflerimiz doğrultusunda, OSB'lerde yatırım yapılmayan sanayi parselleri tahsisi iptal edilecek" dedi.

Antalya OSB 275 bin metrekare büyüdü!

Antalya OSB yatırımcılardan gelen yoğun talebi karşılamak için yeni sanayi parselleri oluşturmaya devam ediyor. Bünyesine kattığı 44 yeni sanayi parseli ile 692 hektarlık alanda 331 sanayi parseline ulaştı.

Osmancık OSB'nin sanayi parselleri bakanlık onayında!

Osmancık Organize Sanayi Bölgesi(OSB)'nin Sanayi parselleri Bakanlık Onayında Belediye Başkanı Hamza Karataş, Osmancık Organize Sanayi Bölgesinin şehir plancısı tarafından hazırlanan imar planlarının bakanlık onayına gönderildiğini belirtti.

Osmancık OSB'nin 39 sanayi parseli bakanlık onayında!

Osmancık Organize Sanayi Bölgesi(OSB)’nin Sanayi Parselleri Bakanlık Onayında Belediye Başkanı Hamza Karataş, Osmancık Organize Sanayi Bölgesinin şehir plancısı tarafından hazırlanan imar planlarının bakanlık onayına gönderildiğini belirtti.

Pancar OSB'de 40 tesisin inşaatı sürüyor!

Pancar OSB, inşaatı süren 40 yeni tesis ile yüzlerce kişiye istihdam olanağı sağlayacak. OSB, bütün parselleri sahiplendirilmiş İzmir'deki az sayıdaki OSB 'den biri olarak görülüyor.

Çinli ve Alman enerji firmaları Silifke OSB'den arsa almak istiyor!

Silifke OSB, Çinli ve Alman yenilenebilir enerji firmalarının yer taleplerine çözüm arıyor. İlçenin rüzgâr ve güneş enerjisi yatırımlarına elverişli olduğunu belirten OSB yönetimi 204 dönümlük 2 arazi için yetkilerden onay bekliyor

Bandırma OSB'de genişleme planı!

Coğrafi konumu, özelleşen ve her türlü konteynır hizmetinin verildiği limanı, demiryolu bağlantısı gibi lojistik avantajlarının yanı sıra OSB'nin uygun arsa fiyatları sayesinde, Bandırmak yatırımcılar için her zaman önemli bir seçenek oldu...

Ereğli'de 2. OSB kurma çalışmaları başlatıldı!

Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker Ereğli'de 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurma çalışmaları başlatıldığını söyledi. Tetiker, "Şehir plancısı Esra Alpago Bölücek, Hamzafakıhlı ve Topçalı civarında ki yerleri tespit ediyor." dedi...

OSB parselleri Haberi

OSB parselleri

Yeni bir Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yer seçimi talebinin değerlendirmeye alınabilmesi için, il genelindeki ihtisas OSB'ler hariç, diğer OSB'lerde bulunan toplam sanayi parsellerinin en az yüzde 75'inde üretim veya inşaata başlanmış olması gerekecek.


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın ''Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik''i, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. 


Yönetmeliğe göre, yeni bir OSB yer seçimi talebinin değerlendirmeye alınabilmesi için, il genelindeki ihtisas OSB'ler hariç, diğer OSB'lerde bulunan toplam sanayi parsellerinin en az yüzde 75'inde üretim veya inşaata başlanmış olması gerekecek.


İlave alan yer seçimi talebinin değerlendirmeye alınabilmesi için, ilave alan talebinde bulunan OSB'de toplam sanayi parsellerinin en az yüzde 90'ında üretim veya inşaata başlanmış olacak. Ancak o ilde başka bir OSB'nin bulunmaması halinde bu oran yüzde 75 olarak...