06 / 05 / 2024

Bandırma OSB'de genişleme planı!

Bandırma OSB'de genişleme planı!

Coğrafi konumu, özelleşen ve her türlü konteynır hizmetinin verildiği limanı, demiryolu bağlantısı gibi lojistik avantajlarının yanı sıra OSB'nin uygun arsa fiyatları sayesinde, Bandırmak yatırımcılar için her zaman önemli bir seçenek oldu...



Bandırma Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürü Onur Yüce, uygun coğrafi konumu, özelleşen ve her türlü konteynır hizmetinin verildiği limanı, demiryolu bağlantısı gibi lojistik avantajlarının yanı sıra OSB'nin uygun arsa fiyatları sayesinde, Bandırmak yatırımcılar için her zaman önemli bir seçenek olduğunu söyledi. 

Bölgeye olan yoğun arsa talebi sonucunda mevcut 52 parselin, 51 tanesinin tahsis edildiğini ve ikinci etap genişleme alanı için bakanlığa başvuru yapıldığını dile getiren Yüce, "Halen 51 parselde 22 firma üretim, 25 firma inşaat, 4 firma ise proje aşamasında. 

Bin kişi olan istihdam, firmaların tamamının üretime geçmesiyle birlikte 3 bini aşacak" dedi. 


İmar çalışması başladı 


OSB'nin teşvikte dördüncü bölgede yer almasının yatırım avantajı sağladığını da belirten Yüce, şöyle konuştu: "OSB'de ikinci etap genişleme alanı için alanımıza ek olarak 2007 dönüm genişleme alanı onaylandı. Bunun için imar çalışması başlayacak." Enerji maliyetini azaltma çalışması Onur Yüce, sanayici için en önemli maliyetlerden biri olan, enerji maliyetinin düşürülmesi için çalışmalar yaptıklarını da kaydederek, "Yaptığımız çalışmalar sonucunda, enerji nakil hatlarımızın TEDAŞ'tan geri alınması işlemi Nisan ayında tamamlandı. Elektrikte yüzde 25'e varan oranlarda bir indirim sağlandı. Doğalgazın bölgemize getirilmesi çalışmaları da devam etti" dedi. 


Milliyet


Geri Dön