07 / 07 / 2024

OSB sanayi otelleri

OSB sanayi otelleri

OSB'lere akın eden yerli-yabancı işadamları için sanayi otelleri kurulmaya başlandı. Gebze'de Ertaş-Ulusoy ortaklığı, Dudullu'da ise IMES yönetimi ilk adımı attı...

Zonguldak Gökçebay Organize Sanayi Bölgesi 1. etap OSB ilan edildi!

Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, Gökçebey Organize Sanayi Bölgesi'yle ilgili Belediye ve Sanayi Bakanlığı’nın çabaları sonrasında 1. etap OSB ilan edildiğini açıkladı.

2021'de 16 OSB ve 5 sanayi sitesi projesi tamamlanacak!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2021 yılı bütçesi görüşmelerinde konuşma yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 2021'de 16 OSB ve 5 sanayi sitesi projesinin tamamlanacağını açıkladı.

Niğde OSB'de 4 firmaya arsaları tahsis edildi!

Niğde Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) sanayi parseli talep eden müteşebbislere 3 günde arsaları tahsis edildi.

Manisa, sanayideki gücünü yeni OSB’lerle artıracak!

Manisa’da yeni OSB’ler kurulması planlanıyor. Bölgenin en önemli sanayi üsleri arasında yer alan Muradiye Islah OSB, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın onayıyla ‘ıslah’ ibaresinden kurtulurken, Saruhanlı Karma OSB’nin fizibilite çalışmalarına geçildi.

SVS Met Metal İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi İstanbul İkitelli OSB Şubesi açıldı!

SVS Met Metal İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi İstanbul İkitelli OSB Şubesi bugün Başakşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile açıldı.

2020'de 7 yeni OSB ve 5 sanayi sitesi açılacak!

2020 yılında 7 yeni organize sanayi bölgesi (OSB) ve 5 sanayi sitesi daha tamamlanacak ve böylece 25 bin kişiye istihdam sağlanmış olacak...

Yeni sanayi bölgelerine Yeşil OSB vizyonu!

Sanayinin teknolojik dönüşümü hakkında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ''Sanayinin teknolojik dönüşümünü Yeşil OSB vizyonumuzla yürütüyoruz. Yeni inşa edilecek sanayi bölgelerinin de bu vizyonla tasarlanmasını amaçlıyoruz" dedi.

Adana OSB'den çalışanları için 5 bin konut!

Adana Hacı Sabancı OSB, çalışanlarını ev sahibi yapmak için harekete geçti. Adana OSB, Sanayi Kent projesi kapsamında 5 bin konut üretmeyi hedefliyor.

Kilis 2. OSB'de 50 sanayi parseli bu yıl firmalara tahsis edildi!

Mevcut 1. OSB'de taleplere cevap verecek parsel kalmaması nedeniyle genişleme çalışmalarına başlanıldı. 128 hektarlık alanda toplam 50 adet sanayi parseli oluşturuldu ve bu parseller 2017'nin ilk çeyreğinde firmalara tahsis edildi.

Tire OSB, 38 sanayi parseli için harekete geçti!

Tire Organize Sanayi Bölgesi, Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait 514 bin 462 metrekare büyüklüğündeki 38 adet sanayi parselinin OSB'ye devrini istedi.

22 OSB ve 3 sanayi sitesi için düğmeye basıldı!

2020’ye kadar 63 yeni OSB, 33 yeni SS kurarak 1 milyon ilave istihdam sağlanması için yatırımlar artırılıyor. Bakanlık ayrıca 2017 yılında 22 OSB ve 3 sanayi sitesi olmak üzere 25 yeni projeyi yatırım programına dahil etti.

Bursa Yenişehir OSB'ye sanayi imarı!

Bursa’nın Yenişehir OSB’nin 2. uygulama alanındaki tarlaları sanayi imarlı arsa vasfına dönüştürme çalışmaları tamamlandı. YOSAB 2. uygulama alanındaki brüt bin 10 dönümlük kısma yatırım yapacak olanların önündeki engeller kalktı.

Kırıkkale Silah Sanayi OSB'de altyapı inşaatı yaptırılacak!

Kırıkkale Silah Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığı, OSB alanına ait yol, kanalizasyon, içmesuyu ve yağmursuyu inşaatları yaptırılacak. İnşaatın keşif bedeli 14 milyon 991 bin 47 TL olarak belirlendi.

OSB sanayi otelleri Haberi

OSB sanayi otelleri

Organize Sanayi Bölgeleri'ndeki iş yoğunluğu turizme yaradı. Bölgelere iş amaçlı gelen yabancı ve yerli işadamlarının sayısı arttıkça bunların uzun dönemli konaklama ihtiyacını karşılamak için iş otelleri kurulmaya başlandı. Başta İstanbul ve çevresindeki sanayi bölgeleri olmak üzere, Türkiye genelinde artan bu ihtiyaç karşısında bazı gruplar bu alana odaklanıyor. Sanayiden gelen ve daha sonra inşaat alanına giren Ertaş-Ulusoy ortaklığı da bu alana yatırım için kolları sıvayan grupların başında geliyor. B Suites markasıyla ilk otelini Tuzla ve Gebze Sanayi Bölgeleri'nin birleştiği yerde açan grubun genel müdürü Oğuz Ünver, özellikle Türkiye'ye ortaklık ya da incelemeler yapmak için gelen yabancı yatırımcı ve çalışan sayısının hızla arttığını, bunların sanayi merkezlerine uzak şehir otelleri yerine daha yakın yerlerde konaklamayı tercih ettiklerini söyledi. Ünver, sanayi bölgelerine iş...