29 / 04 / 2024

Osman Genç şehir inşası açıklama

Osman Genç şehir inşası açıklama

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, şehirlerin doğru inşa edilmesi gerektiğine işaret ederek, "Eğer şehrimizin kimliğini ortaya çıkarıp, çevre bilinci ile doğru bir mekansal planlama yaparsak geleceğimizi kurtarırız." dedi..

Yeni Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kabineyi dün akşam açıkladı. Erdoğan yeni Gençlik ve Spor Bakanı'nın Osman Aşkın Bak olduğunu duyurdu. Peki Osman Aşkın Bak kimdir, nereli, kaç dil biliyor?

Güngören Gençosman Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Güngören İlçesi, Gençosman Mahallesi 337 Ada 1 Parsel, 347 Ada 1 Parsel İle Bir Kısım Tescil Dışı Alana İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Güngören Gençosman'daki rezerv alanın imar planı değişikliği askıda!

Güngören İlçesi, Gençosman Mahallesi, 560 Ada, 3 Parseli Kapsayan Rezerv Alana İlişkin 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

İzmirli depremzedelerin ev isyanı!

HaberTürk köşe yazarı Osman Gençer bugünkü köşesinde İzmirli depremzedelerin sorunlarını kaleme aldı. İşte "75 bin evde bayram yok" isimli yazının devamı...

Güngören Genç Osman Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temeli atıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Güngören Genç Osman Kentsel Dönüşüm Temel Atma Töreni’nde önemli açıklamalar yaptı. Bakan Murat Kurum, “222 milyon lira bedelle hayata geçirdiğimiz konutlarımız, Güngören’e, ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Güngören Gençosman Mahallesi imar uygulaması askıya çıkarıldı!

İstanbul İli Güngören İlçesi Gençosman Mahallesinde 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına İlişkin Askı Tutanağı yayınlandı.

Bayburt Gençosman Mahallesi sakinlerinden kentsel dönüşüm tepkisi!

Milliyet Gazetesi yazarı Eren Aka bugün kaleme aldığı yazısında Bayburt Gençosman Mahallesi’nde 18 yıldır yapılması düşünülen ancak yapılamayan Kentsel Dönüşüm Projesi'ne değindi.

Güngören Gençosman Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Güngören ilçesi, Gençosman Mahallesi, 11096, 11097, 11098 ve 11099 parsellere ilişkin 1/5000 ölçekli 22.09.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Güngören Gençosman Mahallesi imar uygulaması askıda!

İstanbul İli Güngören İlçesi Gençosman Mahallesinde 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına İlişkin Askı Tutanağı yayınlandı.

Güngören Gençosman Mahallesi 1/5000 ölçekli plan notu tadilatı askıda!

Güngören ilçesi, Gençosman Mahallesi, 11615, 11698 ve 3984 parsellerin bir kısmı ile tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ölçekli 22.09.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

İzmirli depremzedelerin hasarlı bina tepkisi!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Osman Gençer, bugünkü köşesinde İzmirli depremzedelerin binalarındaki son durumu ve depremzedelerin şikayetlerini kaleme aldı. İşte Osman Gençer'in 'Deprem mağdurları çok sıkıntıda' başlıklı yazısı...

Güngören Gençosman'da yapılacak konut projesine belediye meclisinden onay!

Güngören Belediyesi, önce Gençosman Mahallesi’nde bulunan 6 bin 402 metrekare büyüklüğe sahip arazinin imar planlarında değişiklik yaptı. Belediyenin bir konut projesi inşa etmeye ve müteahhitlik yapmaya hazırlandığı belirtildi.

Güngören Mareşal Çakmak ve Gençosman Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Güngören Mareşal Çakmak Mahallesi, 3 ada, 15, 16 parseller ile 4 ada, 1, 2, 3 parsellerin Konut Alanından Park Alanına alınması ve Gençosman Mahallesi 1/5000 ölçekli 26.07.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Osman Genç şehir inşası açıklama Haberi

Osman Genç şehir inşası açıklama

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Canik Kent Konseyi tarafından gerçekleştirilen Şehir Kimliği Fikir Toplantısı’na katıldı. 


Canik Kent Konseyi Genel Sekreteri Reşat Kılınçarslan'ın yanısıra Meclis ve Grup Başkanlarının da katıldığı toplantıda, Samsun'un köklü geçmişiyle önemli bir kimliğe sahip olduğuna dikkat çekildi. Samsun’un bir Selçuklu şehri, Osmanlı şehri ve Kurtuluş Mücadelesi şehri olduğu vurgusu yapılan toplantıda, bu kimliği korumanın önemine değinildi.


SAMSUN'UN GENLERİNİ ORTAYA ÇIKARIYORUZ


Şehrin tarihinin ve vizyonunun ele alındığı, ayrıca fikir alışverişinde bulunulan toplantıda konuşan Genç, Samsun'un geleceğe köklü bir geçmişe sahip olan kimliği ile birlikte taşınması gerektiğini söyledi. Şehirlerin de tıpkı insanlar gibi genleri olduğunu vurgulayan Genç, Canik Belediyesi olarak Samsun'un genlerini ortaya çıkarmak için çalıştıklarını ve bunun için "İlkçağdan Cumhuriyete Canik", "Tarih Boyunca Karadeniz Ticareti ve Canik", "Gelenekten Modarniteye" gibi...