02 / 05 / 2024

Osmangazi belediyesi müze projesi

Osmangazi belediyesi müze projesi

Panorama Bursa 1326 Tarih Müzesi için geri sayım başladı. Osmanlı İmparatorluğu'nun beylikten cihan devletine giden yolculuğunun üç boyutlu resmedilerek anlatılacağı müzenin ihalesi yapılarak sözleşmesi imzalandı.

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'nden ramazan boyunca ücretsiz müze duyurusu! Sadece iftardan sonra!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi Twitter hesabı, Ramazan ayına özel müze ziyaret saatleri hakkında bir duyuru paylaştı. Yapılan paylaşım sonrasında, hangi müzelerin ücretsiz olduğu merak edilmeye başlandı.

Bursa Osmangazi Belediyesi kaçak yapıları ortadan kaldırıyor!

Bursa'ya bağlı Osmangazi Belediyesi ilçe genelinde kaçak yapıları ortadan kaldırmaya devam ediyor. Belediye ekipleri son olarak ilçede bir kaçak yapının daha yıkımını gerçekleştirdi.

Bursa Osmangazi Belediyesi depreme dayanıksız binayı yıktı!

Bursa Osmangazi Belediyesi, depreme dayanıksız olduğu belirlenen binanın yıkımının gerçekleştirdi. 

Osmangazi Belediyesi yurt inşaatı giderlerini Belediye bütçesinden ödedi iddiası!

Bursa’da Osmangazi Belediyesi’nin, belediye bütçesinden milyonlarca TL harcama yaparak özel bir vakfa ait yurt inşaatının yapım işini üstlendiği belirlendi. Özel derneğin yurt inşaatı yapımını 5 milyon 982 bin TL+KDV bedelle üstlendiği vurgulandı.

Osmangazi Belediyesi'nden 'Mustafa Özbağ'a bina tahsisi' iddiası!

Bursa Osmangazi Belediyesi'nin Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden kiraladığı tarihi Karabaş-ı Veli Kültür Merkezi binasını Mustafa Özbağ’ın derneğine tahsis ettiği iddia edildi...

Hünkar Çayırı'na panoramik müze yapılıyor!

Gebze Belediyesi'nce bölgenin tarihi dokusuna uygun olarak hazırlanan projede Fatih Sultan Mehmet'in otağını kurduğu alana panoramik müze kurulacak.

Osmangazi Bakım Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi’nin inşaatı tamamlanıyor!

Osmangazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen sosyal belediyeciliğin en güzel örneği olan Bakım Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi’nde (BAREM) çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

İstanbul'da 14 yeni müze kurulacak!

Cumhur İttifakı Adayı Binali Yıldırım ve Millet İttifakı Adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı seçimleri için birçok vaatte bulundu. Adayların vaatleri arasında 14 yeni müze kurulması, yeşil alanların arttırılması gibi başlıklar yer aldı.

Osmangazi Belediyesi'nden 8.8 milyon TL'lik inşaat ihalesi!

Soğanlı Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında Osmangazi Belediyesi kat karşılığı inşaat işi ihale ediyor. İhale 16 Kasım'da yapılacak..

Osmangazi Belediyesi Bursa İnşaat Fuarı’na damga vurdu!

Osmangazi Belediyesi Rising City Gayrimenkul Fuarı ve 15. İnşaat Fuarı’na damga vurdu. Fuarda Osmangazi Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projeleri görücüye çıktı.

Kocaeli'de Astsubay Ömer Halisdemir için müze inşa edilecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Astsubay Ömer Halisdemir için memleketinde müze inşa edilecek. Projenin ihalesi gerçekleşti.

Gürpınar'ın müze evi yenilenecek!

Ünlü yazar Gürpınar'ın Heybeliada’daki müze evinin restorasyonu için İstanbul Büyükşehir Belediyesi bugün ihale açacak.

Necip Fazıl Müze Evi kuruluyor!

Necip Fazıl Kısakürek Kültür ve Araştırma Vakfı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de katkılarıyla Necip Fazıl Müze Evi'nin kurulması için ilk adımı attı.

Osmangazi belediyesi müze projesi Haberi

Osmangazi belediyesi müze projesi

Osmangazi Belediyesi tarafından tasarlanan ve dünyanın ikinci tam panoramik müzesi olma özelliği taşıyan 'Panorama Bursa 1326 Tarih Müzesi'nin ihale süreci sonuçlandı. Yaklaşık maliyeti 27 milyon 723 bin lira olan ihaleyi 20 milyon 912 bin lira teklif ile Ankara firması Arıkan İnşaat-Doğan Aksel İnşaat ortak girişimi kazandı. İhaleyi kazanan firma ile Osmangazi Belediyesi arasında sözleşme imzalandı. Sözleşmenin imzalanmasıyla birlikte Osmangazi Belediyesi, 15 gün içinde ihaleyi kazanan firmaya yer teslimi yapacak. Haziran ayı içinde temeli atılacak olan Panorama Bursa 1326 Tarih Müzesi'nin 700 iş günü içerisinde tamamlanması hedefleniyor. 


UÇSUZ BUCAKSIZ GÖKKUBBE 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa'nın fethini anlatacak olan müzenin 40 metre çaplı dairesel bir yapıda inşa edileceğini belirterek, tavanının elipsoit kubbe formunda olacağını kaydetti. Bu yapının alt platformuna, yan duvarlarına ve...