02 / 05 / 2024

Osmangazi Çukur Cami çevresi yıkılan binalar

Osmangazi Çukur Cami çevresi yıkılan binalar

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, Maksem Mahallesi’ndeki Çukur Cami’nin çevresindeki 3 binayı kamulaştırarak yıktı.

Osmangazi Çukur Cami çevresindeki 3 bina yıkıldı!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, Maksem Mahallesi’ndeki Çukur Cami’nin çevresindeki 3 binayı kamulaştırarak yıktı.

Bursa Osmangazi Yenikent Mahallesi'ne yeni cami inşa ediliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, Yenikent Mahallesi’ne yeni ve modern bir cami kazandırıyor. Günümüz mimarisi ve Selçuklu motiflerinin harmanlanmasıyla hayata geçirilen yeni cami,  Ramazan Ayı’nda hizmete açılacak.

Bursa Osmangazi’ye spor kulübü ve muhtarlık binası inşa ediliyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, Hamitler Mahallesi’nde Merkez Cami çevresindeki spor kulübü ve muhtarlık binasının yerine daha modern bir bina inşa ediyor. 

Bursa Aygörenler Cami yeni yüzüyle açıldı!

Manevi değerlerinin yanı sıra mahalle halkı için buluşma noktası da olan camilere yönelik hizmetlerine devam eden Osmangazi Belediyesi, Selamet Mahallesi’ndeki Aygörenler Cami’yi yeni yüzüyle hizmete açtı.

Osmangazi Demirtaş Merkez Cami açıldı!

Osmangazi Belediyesi’nin desteğiyle hayata geçirilen Demirtaş Merkez Camii, düzenlenen törenle açıldı. Yaklaşık 2 bin 500 kişilik camii, özellikle mimarisi ile dikkat çekti.

Esenyurt Osmangazi cami imar planı askıda!

İstanbul Esenyurt İlçesi, Osmangazi Mahallesi, 132 ada, 39 parsele ilişkin Dini Tesis Alanı amaçlı 1/5000 ölçekli imar planı tadilatı askıda...

Bursa Osmangazi'ye kültür merkezi, cami ve meydan projesi!

Bursa Osmangazi Demirtaş Mahallesi'nde inşa edilen kültür merkezi, cami ve meydan projesinde sona gelindi. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Demirtaş Mahallesi’ndeki yatırımları inceledi.

Bucak'ın Cami ve Çukur mahallelerinde dönüşüm çalışmaları başladı!

Bucak Belediyesi tarafından Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında Cami ve Çukur Mahallelerinde anket ve veri hazırlık çalışmaları başlatıldı.

Bursa Armutlu Cami yenilendi!

Osmangazi Belediyesi tarafından dış cephe ve bahçe düzenlemeleri yapılan Çiftehavuzlar Mahallesi’ndeki Armutlu Cami, yenilenen yüzüyle vatandaşların hizmetine sunuldu.

Mal Hatun Cami çevresi düzenleniyor!

Osmangazi Belediye başkanı Mustafa Dündar'ın bu haftaki durağı, Akpınar Mahallesi oldu. Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Oündar. Akpınar Mahallesi Mal Hatun Cami çevresinde yürütülen çevre düzenleme çakmalarını inceleyip. yetkililerden bilgi aldı.

Çamlıca Cami, İstanbulluların karakterini yansıtabilmeli!

Hürriyet Gazete Yazarı Nilgün Tekfidan Gümüş, Çamlıca Cami projesi hakkında birtakım açıklamalarda bulundu. İşte o yazı!

Sembol İnşaat, Kazakistan'da VIP odalı cami inşa etti!

Kazakistan Astana'da nikah salonlu ve VIP odalı Hazret Sultan Cami inşa edilen cami törenle açıldı

Çamlıca Cami projesi taşeron firma mantığı ile yapılmamalı!

Posta Gazete Yazarı Yazgülü aldoğan, Çamlıca cami ve Taksim'e yapılan olan cami projeleri ile ilgili düşüncelerini kaleme aldı. İşte o yazı!

Osmangazi Çukur Cami çevresi yıkılan binalar Haberi

Osmangazi Çukur Cami çevresi yıkılan binalar

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, manevi değerlerinin yanında mahalle halkı için buluşma noktası olan camilere yönelik hizmetlerine devam ediyor. Osmangazi Belediyesi'nde yer alan habere göre, yoğun yapılaşmaların arasında kalan camilerin önünü açmak ve mahallelere nefes aldıracak alanlar kazandırmak amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında Maksem Mahallesi’nde yer alan Çukur Cami’nin etrafındaki 3 bina, kamulaştırma işlemlerinin tamamlanmasından sonra yıkıldı.

İmar planlarında yeşil olarak görünen alanda yer alan binaların yıkılmasıyla birlikte elde edilen 290 metrekare alanda, vatandaşların yararlanacağı meydan ve yeşil alan oluşturularak mahallenin nefes alması sağlanacak. 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar konuyla ilgili olarak, “Camilerimiz, manevi değer taşıyan mekanlarımız. İlçemiz sınırları içerisinde yer alan bütün camilerimize duyulan ihtiyaçlar doğrultusunda hizmetler götürüyoruz. Yoğun yapılaşma arasında kalan camilerimizin çevresini açıyoruz. Ayrıca, çevre düzenlemesi ve dış cephe...