28 / 04 / 2024

osmangazi Doğanevler yıkım

osmangazi Doğanevler yıkım

Daha modern ve yaşanabilir bir Osmangazi inşa etmek adına kaçak yapılaşma ile mücadelesini aralıksız sürdüren Osmangazi Belediyesi, Doğanevler Mahallesi'nde kaçak olduğu tespit edilen 3 binanın yıkımını gerçekleştirdi.

Deprem bölgesinde hafif yapı çağrısı: Hafif yapıların kullanılması yıkımı azaltıyor!

Altınbaş Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sepanta Naimi, deprem bölgesinde konutların tamamlanmasının normale dönüş için önemini vurguladı ve hafif yapıların yıkımı azalttığının altını çizdi. İşte o açıklama...

Malatya Doğanşehir'de 4 bin 600 ağır hasarlı binanın yıkımı bayramdan sonra yapılacak!

Malatya Doğanşehir'de 4 bin 600 ağır hasarlı binanın yıkımı bayramdan sonra yapılacağı açıklandı. Peki ilçede enkaz kaldırma çalışmalarında son durum ne? 

Hollanda'ya depreme dayanıklı konut inşa etmeyi öğreten Türkiye'de yıkım neden fazla? 

Uzun süredir doğalgaz aramaları sebebiyle ülkenin kuzeyinde sürekli deprem meydana gelen Hollanda, dayanıklı yapı sorununu Türkiye’den çağrılan uzmanlar sayesinde çözüme kavuşturmuş. Peki Hollanda’ya depreme dayanıklı konut inşa etmeyi öğreten Türkiye'nin bu kadar fazla yıkım yaşamasının sebebi ne?

Filistinliler'den İsrail'in Doğu Kudüs'teki yıkım planı için protesto gösterisi!

Filistinliler İsrail'in Doğu Kudüs'ün Silvan Mahallesi'ndeki yıkım planı için protesto gösterisi gerçekleştirdi.

Bursa'da yıkım yapan ekskavatörle bina duvarı arasına sıkışan işçi yaşamını yitirdi!

Bursa Osmangazi'de yıkım yapan ekskavatörle bina duvarı arasına sıkışan işçi yaşamını yitirdi...

Filistin El-Meyte'de yaşayan bedeviler İsrail'in yıkım tehditlerine karşı direniyor!

Batı Şeria’nın doğusunda yer alan ve işgal altında bulunan 35 Filistinlinin yaşadığı El-Meyte köyü, İsrail’in yıkım ve zorunlu göç tehdidine karşı direniyor. 

Bursa Osmangazi'de yanmış binanın yıkımı gerçekleşti!

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde yanan bir binanın yıkım işlemleri gece geç saatlerde gerçekleşti. 

KİPTAŞ Yeşilpınar dönüşüm projesinde yıkım öncesi gerginlik!

KİPTAŞ tarafından Eyüpsultan'ın Yeşilpınar Mahallesi'nde hayata geçen kentsel dönüşüm projesinde yıkım öncesi gerginlik yaşandı. KİPTAŞ'ın kendilerine haksız bir sözleşmeyi dayattığını öne süren mahalle sakinleri elektrik, su ve doğalgazı kesmeye gelen görevlilere karşı koyunca polis müdahale etti.

Türkiye'nin yeni gündemi: Hobi bahçelerinin yıkımı!

Son yıllarda ise, kentte yaşayanların geçmişteki tarımsal üretime olan özlemi, doğa sevgisi üzerinden kırsal yaşama özendiriliyor. Hobi bahçeleri adı altında en verimli tarım arazilerine hobikondular inşa ediliyor. Hobi bahçelerinin yıkımı ise yeniden gündeme geldi.

Tarihi Roma Hamamı sit alanında yıkım başladı!

Tarihi Roma Hamamı’nın kazı çalışmaları yapılırken sit alanındaki yapıların yıkımı tek tek gerçekleştirildi. Sadece Bülent Doğan’ın işlettiği tesislerde yıkım başlamadı...

Engin Özkoç: Sakarya'daki depreme dayanıksız okulların yıkım kararı doğru!

Sakarya’daki depreme dayanıksız okullara yıkım kararı verildi. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Binalar sağlam olursa, deprem yıkım olmaktan çıkar!

İçişleri Bakanı Soylu, "Binalarımız sağlam olursa, kurumlarımız depreme karşı hazırlıklı olursa, müdahale ekiplerimiz hazırlıklı olursa, deprem dediğimiz hadise, bir yıkım olmaktan çıkar, bir doğa olayı olarak kalır" dedi...

İzmir Karaburun'da sit alanındaki inşaatın yıkım çalışması tamamlandı!

İzmir Karaburun'da birinci derece doğal sit alanında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un talimatıyla Yapı Kayıt Belgesi iptal edilen yapının yıkım çalışmaları tamamlandı.

osmangazi Doğanevler yıkım Haberi

osmangazi Doğanevler yıkım

Daha modern ve yaşanabilir bir Osmangazi inşa etmek adına kaçak yapılaşma ile mücadelesini aralıksız sürdüren Osmangazi Belediyesi, Doğanevler Mahallesi'nde kaçak olduğu tespit edilen 3 binanın yıkımını gerçekleştirdi. Osmangazi Belediyesi Yapı Kontrol Ekipleri, ilk olarak 379. Sokak üzerinde yer alan kaba inşaat halindeki binayı yıktı. Olaysız geçen yıkımın ardından, yine Doğanevler Mahallesi Betül Sokak üzerinde yer alan bir binanın yeni yapılmakta olan üçüncü katı ekipler tarafından yıkıldı. Geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen son yıkımda ise, Dilek Sokak üzerinde yer alan 2 katlı bir evin kaçak olduğu tespit edilen ikinci katı ekipler tarafından yerle bir edildi. 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kaçak yapıyla mücadeleye aralıksız devam edeceklerini belirterek, vatandaşları ruhsatsız, kaçak bina yapmamaları konusunda uyardı. 

Osmangazi Belediyesi, Doğanevler Mahallesi'nde kaçak olduğu tespit edilen...