28 / 04 / 2024

Osmangazi Elektrik özelleştirme

Osmangazi Elektrik özelleştirme

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) ağustos başında el koyduğu Osmangazi Elektrik, Yıldızlar Holding'in şirketi Polat İnşaat'a satıldı. Satışın yaklaşık 585-590 milyon dolar bedelle yapılması bekleniyor...

Osmangazi Elektrik'in yeni sahibi Polat İnşaat oldu!

2010 yılında özelleştirilen ancak yasal yükümlülüklerini yerine getirmediği için EPDK tarafından el konulan Osmangazi Elektrik Dağıtım şirketinin yeni sahibi Polat İnşaat oldu. Satış yaklaşık 585-590 milyon dolar bedelle yapıldı...

Osmangazi Elektrik'te fiyat 600 milyon dolara kadar çıktı!

Yönetimi kamuya geçen Osmangazi Elektrik’ e 5 şirket teklif verdi. 3 sene önce 485 milyona özelleştirilen şirket için yatırımcılar 600 milyon dolara kadar çıktı....

17 ildeki 243 arazi için özelleştirme kararı! Yatırımcılar dikkat! Satış ve kiralamalar 2025'e kadar yapılacak!

Mülkiyeti Maliye Hazinesi, Elektrik Üretim A.Ş.’ye (EÜAŞ) ve Türkiye Elektrik İletim A.Ş.’ye (TEİAŞ) ait olan araziler özelleştirme kapsamına dahil edildi. 243 arazinin satışı ve kiralaması yapılacak. 

Limanlarda özelleştirme başlıyor!

Özelleştirme gelirlerinin 10 milyar TL olarak hedeflendiği 2021'de limanlar ve hedeflendiği 2021'de limanlar ve elektrik santrallerinin özelleştirilmesine yoğunlaşılacak. Önümüzdeki yıl taşınmaz özelleştirmelerine de devam edilecek.

ÖİB'den Eskişehir Alpu'da özelleştirme kararı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından alınan ve bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan karar gereğince, kömüre dayalı elektrik üretim tesisi kurulması amacıyla özelleştirme yapılacak..

Almus ve Köklüce HES özelleştirme ihalesi sonuçlandı!

Elektrik Üretim AŞ'ye (EÜAŞ) ait Almus ve Köklüce hidroelektrik santrallerinin özelleştirme ihalesinde, en yüksek teklifi, 750 milyon 500 bin lirayla Gül Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ verdi.

Mersin Kadıncık 1 ve 2 HES özelleştirme ihalesi bugün!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, (ÖİB), Elektrik Üretim A.Ş.'ne ait Kadıncık 1 ve Kadıncık 2 Hidroelektrik Santralleri tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalelerinin bugün 15.30'da yapılacağını duyurdu.

ADÜAŞ'ın Bursa'daki özelleştirme ihalesinin son teklif verme tarihi uzatıldı!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ADÜAŞ'ın, Bursa Osmangazi ilçesinin Çekirge Mahallesindeki taşınmazın özelleştirilmesi ihalesinde, son teklif verme tarihi uzatıldı.

Yatağan maden sahasının özelleştirme ihalesi iptal edildi!

Yeniköy Yatağan Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ 'ye ait maden ruhsatı ve maden sahasının özelleştirme ihalesi iptal edildi.

Soma Termik Santrali özelleştirme ihalesi bugün!

Soma Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.’ye ait, Soma B Termik Santrali ve bu Santral tarafından kullanılan taşınmazların bir bütün halinde özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmesi bugün yapılıyor...

2015‘te otoyol ve köprülerin özelleştirme trafiği hızlanacak!

Köprü ve otoyollarda özelleştirme trafiği 2015’te hızlanıyor. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri'nin de aralarında olduğu köprü ve otoyolların özelleştirileceğini söyledi.

Doğusan'ın özelleştirme işlemi uzatıldı!

Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), 2007 yılında özelleştirme kapsamına alınan Doğusan Boru'daki ÖİB paylarının özelleştirme işlemleri ile ilgili sürenin iki yıl uzatıldığını açıklandı

PANKOBİRLİK özelleştirme kapsamındaki tüm şeker fabrikalarına talip!

Özelleştirme kapsamındaki tüm şeker fabrikalarına talip olduklarını ifade eden Taner Taşpınar, “Şeker Yasası, Meclis’ten aynen geçerse, nişasta bazlı şekerin önü tamamen açılır. Ayrıca şekerin Avrupa’dan pahalıya satıldığı yalan”

Yatağan'da özelleştirme karşıtı eylem yapıldı!

Yatağan'da özelleştirme karşıtı eylem yapıldı. Yatağan Termik Santrali ve kömür işletmelerinde çalışan işçiler, alıcı firmaların devraldığı yönündeki duyumlar üzerine iş yerlerinin giriş ve çıkışını iş makineleriyle kapattı.

Özelleştirme Yüksek Kurulu Kartal Orhantepe imar planını iptal etti!

Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından, Kartal Orhantepe Mahallesi'nde 2222 ada 208, 209, 211, 226 ve 228 no.lu parsellerin imar planı iptal edildi. İptal kararı bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Osmangazi Elektrik özelleştirme Haberi

Osmangazi Elektrik özelleştirme

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) ağustos başında el koyduğu Osmangazi Elektrik, Yıldızlar Holding'in şirketi Polat İnşaat'a satıldı. Satışın yaklaşık 585-590 milyon dolar bedelle yapılması bekleniyor. 


Özelleştirilen 21 elektrik dağıtım bölgesi arasında yer alan Osmangazi Elektrik'in yüzde 100 hissesi Haziran 2010'da 485 milyon lira bedelle ETİ Gümüş AŞ'ye devredilmişti. Afyon, Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Uşak'ta yaklaşık 1.3 milyon aboneye hizmet veren Osmangazi'nin TETAŞ'a toplam 145 milyon lira borcu olduğu biliniyor. 


Milliyet...