10 / 06 / 2024

Osmangazi imar planlarıyla modernleşiyor

Osmangazi imar planlarıyla modernleşiyor

Nüfusu 813 bin 262'ye yükselen ve bu rakamlarla Türkiye'nin 57 ilinden daha büyük bir kent olan Osmangazi'de, yapılan plan değişiklikleri ve imar düzenlemelerinin ardından modern ile planlı şehrin en güzel örnekleri de bir bir ortaya çıkıyor.

Antalya yapılaşma sorunlarıyla gündemde! Kırcami imar planları yeni yargı sürecini bekliyor!

Antalya’da yapılaşma sorunlarının son zamanlarda en çok adını geçtiği Büyükşehir’in askı süresi ihlali ile bir kez daha iptal edilen Kırcami imar planları için yeni bir yargı süreci başlıyor.

İmar planları ertelendi, konut satışları düştü!

Mersin’de konut satışlarında düşüş sürürken, söz konusu düşüşte, yabancıya konut satışında kotanın dolması ve ertelenen imar planlarının etkisinin büyük olduğu öğrenildi. Planların uygulanmasıyla konut açığında düşüş bekleniyor.

Mahkeme Ümraniye'deki Limonlu Bahçe projesinin imar planlarını iptal etti

MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı'nın şirketi Ak Yapı'nın İstanbul Ümraniye'de yapımı süren Limonlu Bahçe Konaklarıyla ilgili açılan imar planlarıyla ilgili davada mahkeme imar planlarını iptal etti.

Çeşme Sakarya Mahallesi'nin imar planları yargıda! 

İzmir Çeşme Belediyesi, Sakarya Mahallesi'nde imar planlarında 'ticaret-turizm-konut' olarak işli olan yaklaşık 5 bin metrekare taşınmazı meclis kararıyla 'belediye hizmet alanı' olarak değiştirdi. Söz konusu imar planları yargıya taşındı. 

Bodrum'daki bazı mahallelerin imar planları mahkeme kararıyla durduruldu!

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras yaptığı açıklamada Bodrum'un bazı mahallelerinde imar planlarının mahkeme kararıyla durdurulduğunu dile getirdi.

Kanal İstanbul'un imar planlarıyla neler değişti?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Çılgın Proje' olarak açıkladığı Kanal İstanbul projesinde vatandaşların itiraz ettiği planlar bugün askıdan inecek. Peki Kanal İstanbul'un imar planlarıyla neler değişecek?

Olimpos imar planlarına tepki: Kaçak yapılaşma yasallaşacak!

Antalya'nın Kumluca ilçesindeki köklü tarihe ve eşsiz doğaya sahip Olimpos için hazırlanan imar planlarıyla ilgili konuşan Antalya Kent İzleme Platformu, "Bu uygulama kaçak yapılaşmaları yasallaştırmaktan ibaret bir düzenlemedir" dedi

Kültür ve Turizm Bakanlığı, imar planlarıyla ilgili yönetmelik çıkarabilecek!

TBMM Genel Kurulunda, Ekonomiye ilişkin ‘torba teklifi’nin 20 maddeden oluşan birinci bölümü kabul edildi. Kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgeleriyle ilgili imar planlarının projelendirmelerine Kültür ve Turizm Bakanlığı yönetmelik çıkarabilecek…

Kaz Dağları'ndaki yapılaşmanın, mevzi imar planlarıyla yapıldığı ortaya çıktı!

Kaz Dağları'nda uzun yıllar boyunca devam eden yapılaşmanın, mevzi imar planlarıyla yapıldığı ortaya çıktı.

İnciraltı ve Bahçelerarası’nın imar planları yapılmalı!

İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, İnciraltı ve Bahçelerarası imar planlarıyla ilgili çağrıda bulundu.

Muğla Stratonikeia Antik Kenti imar planlarıyla korunacak!

Muğla'nın Yatağan ilçesindeki 3 bin yıllık Stratonikeia Antik Kenti, uzmanlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımı ile oluşturulan komisyon tarafından hazırlanacak imar planıyla korunacak. 

Beykoz'da imar planları tamamlanıyor!

Beykoz Belediyesi, Zerzevatçı Mahallesi üzerinde devam eden imar planı çalışmalarıyla ilgili mahallelilere imar planları hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Beşiktaş’ın imar planlarıyla ilgili değişiklik yapıldı!

Beşiktaş’ın imar planlarında İBB meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul ettiği değişikliğe “Beşiktaş’ın geri görünüm ve etkilenmesi bölgelerinde Boğaziçi İmar Kanunu değil, diğer ilçelerde olduğu gibi Planlı Alanlar TİP İmar Yönetmeliği geçerli olsun” şeklinde not düşüldü.

Osmangazi imar planlarıyla modernleşiyor Haberi

Osmangazi imar planlarıyla modernleşiyor

Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesinde plan değişiklikler ve imar düzenlemelerinin ardından şehrin en güzel örnekleri ortaya çıkmaya başladı. Son sayım ile birlikte nüfusu 813 bin 262'ye yükselen ve bu rakamlarla Türkiye'nin 57 ilinden daha büyük bir kent olan Osmangazi'de, yapılan plan değişiklikleri ve imar düzenlemelerinin ardından modern ile planlı şehrin en güzel örnekleri de bir bir ortaya çıkıyor. Göreve geldiği ilk günden itibaren, 'Yeni Türkiye Yolunda Yeni Osmangazi' diyerek ilçede çarpık ve plansız yapılaşmanın getirdiği sorunlara çözüm üreten, modern ve planlı bir şehrin yanında, kente vizyon kazandıracak projeleri hayata geçirmek için çok ciddi bir hamle başlatan Osmangazi Belediyesi'nin bu çalışmaları sonuçlarını vermeye başladı. Geniş cadde ve kaldırımları, bisiklet yolları, çocuk oyun alanları, meydan ve parklar, kısaca modern ve planlı yapılaşması...