06 / 05 / 2024

osmangazi ruhsatlı bina

osmangazi ruhsatlı bina

Osmangazi Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, geçtiğimiz yıl içinde toplam bin 992 inşaat ruhsatı verdi. 2015 yılında bin 700 olan bu sayı 2016'da a yüzde 17’lik bir artış gösterdi.

İzmir Osmangazi'de deprem sonrası 20 bina yıkıldı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bayraklı ilçesine bağlı Osmangazi Mahallesi'nde ziyarette bulundu. Soyer depreme yönelik çalışmalar hakkında mahalle muhtarına bilgi verdi.

Bursa'da yıkım yapan ekskavatörle bina duvarı arasına sıkışan işçi yaşamını yitirdi!

Bursa Osmangazi'de yıkım yapan ekskavatörle bina duvarı arasına sıkışan işçi yaşamını yitirdi...

Bursa Osmangazi'de 41 metruk bina yıkıldı!

Bursa'ya bağlı Osmangazi Belediyesi 4 ay içerisinde 41 metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi.

Bursa Osmangazi'de bir metruk bina yıkıldı!

Bursa Osmangazi Belediyesi, Küplüpınar Mahallesi’nde tehlike saçan metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi. 

Osmangazi'de 2020'de 81 metruk bina yıkıldı!

Bursa Osmangazi Belediyesi, 2020 yılı içerisinde ilçe genelinde 81 metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi. 

Bursa Osmangazi'deki tehlikeli bina yıkıldı!

Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından Kuruçeşme Mahallesi'nde dün gece yarısı aniden çöken ve ayakta kalan bölümleri vatandaşlar için tehlikeli hale gelen iki katlı ahşap bina yıkıldı.

Bursa Osmangazi'de 11 yılda 1.465 bina yıkıldı!

Türkiye’yi yasa boğan 17 Ağustos 1999 depremin unutulmaması ve tekrar aynı acıların yaşanmaması için 2009'da yeni bir şehirleşme hamlesine öncülük eden Osmangazi Belediyesi, 11 yılda yarım milyona yaklaşan insanın yaşamına dokunan büyük bir değişim, gelişim ve dönüşüme imza attı.

Osmangazi'de kaçak 2 katlı bina yıkıldı!

Osmangazi Belediyesi tarafından Avdancık Mahallesi’nde orman arazisi üzerinde kaçak olarak inşa edilen 2 katlı bir evin yıkımı gerçekleşti. 

Osmangazi'de metruk bina seferberliği!

Osmangazi Belediyesi, halkın can ile mal güvenliğini tehdit eden, madde bağımlılarının mesken tuttuğu metruk binanın yıkımı tamamlanıyor.

Osmangazi'de metruk binalar yıkılıyor!

Bursa'da Osmangazi Belediyesi tarafından, tehlikeye neden olan metruk bina bırakmamak amacıyla gerçekleşen yıkım çalışmalarına devam ediyor.

Osmangazi Çirişhane'deki metruk bina yıkıldı!

İlçedeki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, Çirişhane Mahallesi’nde güvenlik açısından tehlike oluşturan metruk binayı yıktı.

Osmangazi Belediyesi'nden 'Mustafa Özbağ'a bina tahsisi' iddiası!

Bursa Osmangazi Belediyesi'nin Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden kiraladığı tarihi Karabaş-ı Veli Kültür Merkezi binasını Mustafa Özbağ’ın derneğine tahsis ettiği iddia edildi...

Osmangazi Çukur Cami çevresindeki 3 bina yıkıldı!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, Maksem Mahallesi’ndeki Çukur Cami’nin çevresindeki 3 binayı kamulaştırarak yıktı.

osmangazi ruhsatlı bina Haberi

osmangazi ruhsatlı bina


Osmangazi Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, geçtiğimiz yıl içinde toplam bin 992 inşaat ruhsatı verdi. 2015 yılında bin 700 olan bu sayı 2016'da a yüzde 17’lik bir artış gösterdi. Bunun yanında 2015 yılında Osmangazi’de verilen 700 yapı kullanma izni de, 2016 yılında bin 10 olarak gerçekleşti. 2009 yılında başlattıkları örnek şehircilik hareketi ile hem ilçeye, hem de Bursa’ya katkı sağlayacak önemli projeleri hayata geçirdiklerini belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Şehrimiz kısa süre öncesine kadar plansız gelişim gösteriyordu. Önce binalar yapılıp, ardından hizmet götürülmeye çalışılıyordu. Artık bu uygulamaya bir son verdik. Osmangazi Belediyesi olarak, imar uygulama planları çıkmış bölgelere altyapı hizmetini, yapılaşma olmadan önce götürerek, vatandaşın bir adım önüne geçmiş oluyoruz. Planlı yapılaşma ile Hamitler, Yunuseli ve Güneştepe mahallelerinde...