30 / 04 / 2024

Osmangazi'de 2020'de 81 metruk bina yıkıldı!

Osmangazi'de 2020'de 81 metruk bina yıkıldı!

Bursa Osmangazi Belediyesi, 2020 yılı içerisinde ilçe genelinde 81 metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi. 



Bursa'ya bağlı Osmangazi ilçesinde bu yıl içerisinde 81 metruk binanın yıkımı gerçekleştirildi. Milliyet'te yer alan habere göre; Osmangazi Belediyesi, ilçeyi daha modern ve yaşanabilir hale getirmek için projeleri hayata geçirmeye devam ederken, şehrin estetiğini bozan ve çevre sağlığını tehdit eden yapıları da ortadan kaldırıyor. 

Uyuşturucu madde kullanıcılarının mesken edinmesi nedeniyle tehlike arz eden metruk yapılar için gelen talepleri değerlendiren Osmangazi Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, 2020 yılında ilçenin çeşitli noktalarında yer alan toplam 81 binanın yıkımını gerçekleştirdi. 

 Metruk binalar, iş makinesi ile tek tek yıkılırken, vatandaşlar özellikle küçük çocuklar için tehlike arz teşkil eden binaların yıkımı için dolayı belediye ekiplerine teşekkür etti.

Metruk binaların yıkılması için yoğun bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Belediye olarak, ilçemiz genelinde, halkın can ve mal güvenliği açısından metruk binaların oluşturduğu tehlikelerden kaynaklı yoğun şikayetler alıyoruz. Bu sorunun çözümü amacıyla da muhtarlarımız ve mahalle sakinlerinden gelen yıkım taleplerini değerlendirerek, yürürlükteki yasa ve yönetmeliklere göre yıkımlarını gerçekleştiriyoruz. 2020 yılında 81 metruk binayı yıktık. İlçemiz metruk yapılardan arındıkça, hem vatandaşımız rahat nefes alıyor, hem de görüntü kirliliğinin önüne geçiyoruz” dedi.

Osmangazi'de metruk binalar tek tek yıkılıyor!


Geri Dön