06 / 05 / 2024

osmaniye ağcabey camisi bahçe

osmaniye ağcabey camisi bahçe

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde restorasyonu tamamlanan Ağcabey Camisi'nin açılış töreninde konuştu. Bakan Çelik, Türkiye'nin 11 yılda önemli mesafe kat ettiğini belirtti...

Osmaniye'deki tarihi Ala Camisi'ndeki restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Osmaniye Kadirli'deki Ala Camisi, yaklaşık iki yıl süren restorasyon çalışmasından sonra cuma namazıyla ibadete açılacak

Yelli Camisi 500 yıl sonra ibadete açılıyor!

Bir dönem Menteşeoğulları Beyliği'ne de başkentlik yapan Beçin Antik Kenti'nde bulunan ve bölgede son dönemlerde yaşanan depremlerin de etkisiyle yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan tarihi Yelli Camisi 500 sene sonra ibadete açılıyor

Foça Alaca Camisi küllerinden doğacak!

Foça'da, Mimar Sinan'ın yakın çalışma arkadaşı Hasan Nezir tarafından inşa edilen Alaca Camisi'nin restorasyonu tamamlanıyor.

Malatya Güzelyurt Merkez Camisi açıldı!

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremde zarar gördüğü için yıkılan  Güzelyurt Merkez Camisi yeniden ibadete açıldı.

Ecdat yadigarı Toptaş Camisi yeniden ibadete açıldı!

Malatya'da yapım tarihi bilinmeyen ve ilk onarımı 1588 yılında gerçekleştirilen ecdat yadigarı Toptaş Camisi, restorasyonun tamamlanmasının ardından yeniden ibadete açıldı.

Esenler Taş Camisi ibadete açılıyor!

20 milyon TL'ye mal olan Esenler Taş Camisi ibadete açılmak için gün sayıyor. Cami  Eylül ayında ibadete açılacak...

TBMM Camisi açılıyor!

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, TBMM Camisi'nin 18 Mayıs'ta açılacağını söyledi.

Nusretiye Camisi açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, restore edilen Nusretiye Camisi'nin açılış töreninde konuşma yaptı...

Edirne Selimiye Camisi'nin restorasyonu ihale aşamasında!

Sultan 2. Selim tarafından yaptırılan ve Mimar Sinan'ın, "Ustalık eserim dediği Edirne'deki Selimiye Camisi'nin restorasyon projeleri onaylandı ve ihale aşamasına gelindi.

Cezayir'deki Keçiova Camisi açıldı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'nın (TİKA) restore ettirdiği Cezayir'in bağımsızlık sembollerinden tarihi Keçiova Camisi açıldı. 

Selman Ağa Camisi çevresine inşa edilen yapılardan kurtarılıyor!

2. Beyazıd'ın Kapı Ağası Selman Ağa tarafından 512 yıl önce yaptırılan  Selman Ağa Camisi Üsküdar Meydan Düzenleme Projesi sayesinde yıllar içinde çevresine inşa edilen yapılardan kurtarılıyor

Üsküdar Şemsi Sivasi Camisi açıldı!

Üsküdar'da hayırseverlerin katkılarıyla inşa edilen Şemsi Sivasi Camisi ibadete açıldı.

Tuzla Türkan-Ömer Okan Camisi açıldı!

Başbakan Binali Yıldırım, Tuzla’da Okan Üniversitesi Diş Hastanesi ve Okan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Bekir Okan tarafından rahmetli anne ve babasının adına inşa ettirilen Türkan-Ömer Okan Camisi’nin açılışlarını yaptı.

osmaniye ağcabey camisi bahçe Haberi

osmaniye ağcabey camisi bahçe


Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Türkiye'nin demokrasisi ve gelişmişliği, mazlum milletlere örnek oluyor" dedi.


Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde restorasyonu tamamlanan Ağcabey Camisi'nin açılış töreninde konuşan Çelik, Türkiye'nin 11 yılda önemli mesafe kat ettiğini belirterek, milletin birlik ve beraberlik içinde demokrasiye sahip çıkmasının, ülkenin gelişmesinde en önemli faktör olduğunu ifade etti.


Eski geleneklerin AK Parti hükumetiyle sona erdiğini vurgulayan Çelik, "Bu devlet sizindir, bu hizmetleri siz yapıyorsunuz, artık siyasiler patron değil, patron halktır. Siz, demokrasiye destek vererek ülkenin büyümesine, ekonominin gelişmesine katkı sağlıyorsunuz" diye konuştu.


Ülkelerin, siyasi ve manevi olarak iki sınırı bulunduğunu belirten Çelik, şöyle konuştu:


"Türkiye Cumhuriyeti'nin fiziki sınırlarını hepimiz biliyoruz. Manevi sınırlarımız, medeniyet dünyamıza ait sınırlarımız o kadar büyük ki onun da idrakinde olmalıyız. İşte biz, bu eserleri ihya ettiğimiz gibi...