14 / 05 / 2024

osmaniye huğ ev

osmaniye huğ ev

Çukurova yöresinde ot, çalı ve çamurdan yapılan geleneksel evin iki örneği, yeni nesillere tanıtılması amacıyla Osmaniye'nin Kadirli ilçesindeki müzelerde sergileniyor..

Depremzedeler ev beklerken konutlar açık artırma ile satılmış!

6 Şubat'ın yıl dönümünde aradan bir yıl geçmesine rağmen başta barınma olmak üzere bölgede temel sorunlar hala daha sürüyor. Depremzedelerin çadır ve konteynerlarda kaldığı Osmaniye'de TOKİ'nin yaptırdığı evleri açık artırmada sattığı ve bazı kişilerin 3-4 ev aldığı kaydedildi.

Ucuz ev arayanlar müjde! O ilde daire fiyatları 580 bin TL'den başlıyor: Peşin ödemelerde yüzde 20 indirim fırsatı!

Ucuz fiyata ev arayanlara müjde Emlak Yönetim tarafından geldi. Osmaniye'de 165 daire satışa çıkarılacak. Peşin ödemelerde yüzde 20 indirim uygulanırken konut fiyatları 580 bin TL'den başlıyor. İşte detaylar...

Ev sahibi kiracıyı ne kadar sürede çıkarabilir? Sözleşme olmadan ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Ev sahibi ve kiracılar bazı huşularda anlaşamayabilir. İşte ev sahibi ve kiracıların merakla sorduğu sorular ve yanıtları!

TOKİ'den Osmaniye Düziçi'ne 160 konut ve 10 dükkanlık yeni proje!

Dar gelirlileri kira öder gibi ev sahibi yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Osmaniye Düziçi projesinin ihalesini yarın saat 11:00'de gerçekleştirecek.

Osmaniye'de 50 ev hasar gördü, 10 ev boşaltıldı!

Osmaniye Kadirli'de etkili olan sağanak yağışın ardından oluşan heyelanlar sonucunda Kadirli-Andırın kara yolu ulaşıma kapandı. İlçedeki 50 ev zarar gördü, 10 ev heyelan riski nedeniyle boşaltıldı.

Osmaniye'de 5 ev heyelan tehlikesi nedeniyle boşaltıldı!

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde 3 gündür etkili olan sağanağın nedeniyle meydana gelebilecek heyelan riskine karşı 5 ev boşaltıldı.

TOKİ Osmaniye 126 konut ihalesi yarın!

Türkiye'nin dört bir yanında dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapmayı sürdüren TOKİ, Osmaniye'de 126 konut inşa edecek.

THK'dan Osmaniye'de satılık ev!

Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı, Osmaniye İli, Kadirli İlçesi, Pazar Mahallesi'ndeki bahçeli kargir evi satışa çıkardı. İhale, 15 Ağustos 2017 Salı günü saat 14.30’da gerçekleşecek.

Osmaniye'de prefabrik ev dolandırıcılığı iddiası!

OSMANİYE'de bir grup vatandaş, 6 ay önce kendilerinden ev yapımı için para toplayan müteahhidin ortadan kaybolduğunu iddia ederek tepki gösterdi.

TMMOB Mimarlar Odası 14. Dönem toplantısı Osmaniye'de yapıldı!

TMMOB Mimarlar Odası XIV. Dönem 1. Bölge toplantısı Osmaniye’de yapıldı. Koordinesi Mimarlar Odası Adana Şubesi Başkanlığı tarafından yapılan toplantıya, Mimarlar Odası Osmaniye Temsilciliği ev sahipliği yaptı.

TOKİ Osmaniye'de emeklileri ev sahibi yapacak!

TÜRKİYE Emekliler Derneği (TÜED) Osmaniye Şubesi Başkanı Mustafa Uyan, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından emeklilerin ev sahibi olabileceği proje hazırlandığını söyledi.

Huğ evler müzelerde serginleniyor!

Osmaniye'nin Kadirli ilçesine bağlı Harkaçtığı Köyünde 3 yıl önce kurulan köy eğitim ve kültür müzesi ile belediye tarafından yapımı devam eden kent müzesi bahçesindeki Huğ evler, geçmişi günümüze taşıyor.

Osmaniye'de bir ev yandı!

Osmaniye'de bir ev yandı. Alınan bilgiye göre, Osmaniye Raufbey Mahallesi, 9577. sokakta bulunan Selvi apartmanının 4. katında henüz bilinmeyen bir neden ile yangın çıktı.

osmaniye huğ ev Haberi

osmaniye huğ ev

Çukurova yöresine özgü geleneksel "huğ" evinin iki örneği, Osmaniye'nin Kadirli ilçesindeki müzelerde, yeni nesle tanıtılıyor.


İlçesine bağlı Harkaçtığı köyünde 3 yıl önce kurulan Köy Eğitim ve Kültür Müzesi'nde orijinali, belediye tarafından ilçe merkezinde inşaatı süren Kent Kültür Merkezi'nin bahçesine mimarisine uygun yapılan huğ evler, geleneksel kültürü geleceğe taşıyor.


Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan, AA muhabirine, Çukurova insanının geçmişte yaşam mekanı olarak kullandığı huğ evlerin müzelerde hayat bulduğunu söyledi.


Yöresel mimarinin gelecek nesillere tanıtılacağını vurgulayan Tarhan, "Huğ evler, günümüze ulaşan örnekleriyle yaşamımızda ayrı yere sahip. Belediye bünyesindeki Kent Kültür Merkezi bahçesinde orijinaline uygun yaptığımız huğ evde, yakın tarihimizin sosyal yaşamı ile ev araç ve gereçleri sergilenecek. Geçmişini bilmeyen geleceğe pozitif bakamaz" diye konuştu.


Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı Şube Başkanı İbrahim Boysal da Harkaçtığı...