17 / 05 / 2024

osmaniye yangında yanan yerler yeniden ağaçlandırılacakmı

osmaniye yangında yanan yerler yeniden ağaçlandırılacakmı

Adana Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Kadirli İşletme Müdürlüğü’nde 2013 yılında yanan sahanın yeniden ağaçlandırılması için arazi hazırlığı çalışmaları hızla devam ediyor. 100 hektarlık alan dikime hazır hale getirildi...

Antalya ve Muğla'da çıkan yangında 2 bin 516 bağımsız birim ağır hasar aldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Antalya ve Muğla'da çıkan yangında toplamda 2 bin 516 bağımsız birimin acil ağır hasarlı ve yıkık olduğunu söyledi.

Yangında evleri yanan Günay-İlyas Şahin çifti yeni evlerine kavuştu!

Marmaris'te meydana gelen yangında evleri yanan Günay-İlyas Şahin çifti yeni evlerine kavuştu...

TÜROFED: Yanan yerlere tesis yapılmasın!

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik işletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, meydana gelen orman yangınları sonrasında yanan yerlere tesis inşa edilmemesi konusunda çağrıda bulundu. 

Demet Akalın yangında evini kaybeden vatandaşın evini yaptırdı!

Manavgat'taki orman yangınında evini kaybeden Fatma Teyze'nin yeni evini şarkıcı Demet Akalın yaptırdı. 

Yangında evleri hasar gören vatandaşlara kira yardımı yapılacak!

Marmaris'te meydana gelen yangınları incelemek için bölgeye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yangında evleri zarar gören vatandaşlara kira yardımı yapılacağını açıkladı.

Konya'daki feci yangında kahreden kentsel dönüşüm ihmali!

Konya'da Suriyeli ailenin yaşadığı bir evde yangın çıkmıştı. Konya'da 3 kız kardeşin hayatını kaybettiği feci yangının çıktığı evin kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacağı öğrenildi. 

Zehra Zümrüt Selçuk: Adana'da evleri yanan vatandaşlar için 1 milyon TL kaynak aktarıyoruz!

Adana'daki yangında evleri yanan vatandaşlar için 1 milyon TL kaynak aktarıldı. 

2018 yılında yanan toplam mülk sayısı meclis gündeminde!

2018 yılında yanan toplam mülk sayısı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Beyoğlu'nda metruk binada yangın çıktı!

İstanbul Beyoğlu'nda metruk bir binada yangın çıktı. 3 katlı metruk binadaki yangında 2 kişi hayatını kaybetti.

Yangın yalıtımında öncelik korunmak ve kurtulmak!

Yalıtım konusunda kamuoyu ve sektörü bilinçlendirmeyi amaç edinen İZODER (Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği), yangında önceliğin korunmak ve kurtulmak olduğuna dikkat çekti

Maltepe Belediyesi yangında zarar gören evleri onardı!

Maltepe Belediyesi, 2016’nın ilk 8 ayında evi yanan ya da zarar gören 9 aileye yardım götürdü. Nakdi yardımların yanı sıra ayni yardımlarda da bulunan ekipler, zarar gören evlerin onarılması, tekrar kullanıma hazır hale getirilmesini de sağladı.

Başakşehir'de inşaat halindeki otelde yangın çıktı!

Başakşehir'de inşaat halindeki otelde çıkan yangında hasar meydana geldi. Yanan kalıp ve ahşap parçaları, rüzgar nedeniyle alışveriş merkezinin çevresindeki bağlantı yollarına düşerken, polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı.

Osmaniye Fidanlık Camisi onarılacak!

Geçtiğimiz günlerde bilinmeyen bir nedenden dolayı çıkan yangında kullanılmaz hale gelen Fidanlık Camisi'nde incelemelerde bulunan Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, caminin onarımı için üzerlerine düşen tüm görevleri yerine getireceklerini söyledi.

osmaniye yangında yanan yerler yeniden ağaçlandırılacakmı Haberi

osmaniye yangında yanan yerler yeniden ağaçlandırılacakmı


Adana Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Kadirli İşletme Müdürlüğü’nde 2013 yılında yanan sahanın yeniden ağaçlandırılması için arazi hazırlığı çalışmaları hızla devam ediyor.


Taşköprü Orman İşletme Şefliği Akdam köyü mevkisinde bulunan yanık sahadaki çalışmalar, Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, İşletme Müdürü Zafer Kızıl ve İşletme Şefi Mehmet Ali Ekşioğlu tarafından yerinde incelendi.


Çalışmalar hakkında bilgi veren İşletme Müdürü Kızıl, Taşköprü İşletme Şefliği’nde 2013 yılı Eylül ayında çıkan yangında 454 hektar alan yandığını, yanan ağaçların kesilerek sahanın temizlendiğini, 100 hektarlık kısmın endüstriyel plantasyona ayrıldığı ve dozer ile sürülerek dikime hazır hale getirildiğini, geriye kalan kısımlarda ise13 mini ekskavatör ile 80 cm derinlikte,120 cm genişliğinde burortipiteraslar yapılarak arazi hazırlığının tamamlanacağını bildirdi.


Yanık sahada yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek başarılı bulan ve tekniğine uygun olarak devam etmesi gerektiğini belirten...