30 / 04 / 2024

Osmaniye'de yanan alanlar yeniden ağaçlandırılacak!

Osmaniye'de yanan alanlar yeniden ağaçlandırılacak!

Adana Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Kadirli İşletme Müdürlüğü’nde 2013 yılında yanan sahanın yeniden ağaçlandırılması için arazi hazırlığı çalışmaları hızla devam ediyor. 100 hektarlık alan dikime hazır hale getirildi...




Adana Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Kadirli İşletme Müdürlüğü’nde 2013 yılında yanan sahanın yeniden ağaçlandırılması için arazi hazırlığı çalışmaları hızla devam ediyor.


Taşköprü Orman İşletme Şefliği Akdam köyü mevkisinde bulunan yanık sahadaki çalışmalar, Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, İşletme Müdürü Zafer Kızıl ve İşletme Şefi Mehmet Ali Ekşioğlu tarafından yerinde incelendi.


Çalışmalar hakkında bilgi veren İşletme Müdürü Kızıl, Taşköprü İşletme Şefliği’nde 2013 yılı Eylül ayında çıkan yangında 454 hektar alan yandığını, yanan ağaçların kesilerek sahanın temizlendiğini, 100 hektarlık kısmın endüstriyel plantasyona ayrıldığı ve dozer ile sürülerek dikime hazır hale getirildiğini, geriye kalan kısımlarda ise13 mini ekskavatör ile 80 cm derinlikte,120 cm genişliğinde burortipiteraslar yapılarak arazi hazırlığının tamamlanacağını bildirdi.


Yanık sahada yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek başarılı bulan ve tekniğine uygun olarak devam etmesi gerektiğini belirten Bölge Müdürü Acer, bunun için İşletme Müdürü ve İşletme Şefinin sık sık sahadaki çalışmaları takip ve kontrol etmesi gerektiğini belirtti.



Akit Haber


Geri Dön