19 / 05 / 2024

Osmanlı Arşiv Merkezi

Osmanlı Arşiv Merkezi

Osmanlı’nın arşiv merkezi olan Konya-Kozağaç’ta 150 milyon lira yatırımla devletin önemli verilerinin saklandığı tesis kuruluyor..

Osmanlı Arşivi Merkezi yarın açılacak!

Osmanlı Arşiv Merkezi yarın Başbakan Erdoğan'ın katılımıyla açılacak

Huawei, 1 milyar sterlinlik yatırımla İngiltere’yi optoelektronik merkezi yapacak!

Huawei İngiltere Basın ve Halkla İlişkiler Departmanı Müdürü Harrison, “Cambridge Bilim Parkı”nda kuracağımız Ar-Ge merkezi, İngiltere’nin optoelektronik alanında küresel araştırmaların merkezi haline gelmesini hızlandıracak” diye konuştu.  

Osmanlı Arşivi Külliyesi risk altında mı?

Osmanlı Arşivleri Bâb-ı Âli'deki tarihi binasından alınarak Kağıthane'deki Milli Arşiv Sitesi'ne taşınmıştı. Dere yatağı yakınlarında yer aldığı için risk altında olan Osmanlı Arşivi Külliyesi'ndeki 100 milyon belge ve 370 bin defterden oluşan tarihi belgeleri kurtarmak için “susuzlaştırma” ihalesi

İstanbul'un 15 asırlık afet bilançosu gün yüzüne çıktı!

AFAD tarafından İstanbul'da 377-1894 yılları arasında meydana gelen doğal afetlere ilişkin "Osmanlı Arşiv Belgelerinde Doğal Afetler" kitabı hazırlandı..

Katar Ulusal Müzesi'nin mimarisinde Osmanlı esentisi!

Katar’da 10 yılda inşa edilen 5.5 milyar liraya mal olan Ulusal Müze, çöl zambağını andıran mimarisiyle dikkat çekiyor. Katar Prensesi Şeyha El Mayassa El Tani, müzeyi oluştururken Osmanlı arşivlerinden de yararlandıklarını söyledi.

Arda Turan'ın sahibi olduğu Arşiv kapandı!

Süper Lig'e Başakşehir kadrosunda dönen futbolcu Arda Turan'ın 'yeni nesil lokanta' konseptiyle üç yıl önce Şişli'de açtığı 'Arşiv' kapandı.

Çarşı Meram açıldı!

Meram Belediyesi tarafından inşa edilen ‘Çarşı Meram’ İş Merkezi muhteşem bir törenle açıldı.   

Mehmet Özhaseki: Hiç kimseyi evsiz bırakmayacağız!

2. Uluslararası Osmanlı Coğrafyası Arşiv Kongresi'nin tanıtım toplantısında konuşan Bakan Özhaseki,"Herkese ev vermek için mücadele edeceğiz. Ufak tefek katkılar belki alabiliriz, ama hiç kimseyi evsiz bırakmayacağız." dedi.

Kanal İstanbul tamamlandığında boğazlarda geçişler nasıl olacak?

2. Osmanlı Coğrafyası Uluslararası Arşiv Kongresi, 20-24 Eylül’de İstanbul’da gerçekleşecek. 63 ülkeden akademisyenin katılacağı kongrede, 'asırlık sorunlar' görüşülecek. Kanal İstanbul projesi tamamlandığında boğazlarda geçişlere nasıl izin verileceği anlatılacak.

Ar-Ge merkezi sayısı üç yılda üç kat artış gösterdi!

Türkiye'nin ikinci ihracatçı kenti Bursa'da Ar-Ge ve tasarım merkezlerinin sayısı artmaya devam ediyor. Son üç yılda Ar-Ge ve tasarım merkezi sayısı üç kat artış gösterdi...

Tapularda e-arşiv dönemi başlıyor!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yeni bir uygulama başlatıldı. Tapu ve belediyelerde e-arşiv dönemi hayata geçiyor.

Mamak Deniz Genel Arşiv Müdürlüğü imar planı askıda!

Ankara Mamak Deniz Genel Arşiv Müdürlüğüne ilişkin olarak hazırlanan imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

Apple, Çin'de Ar-Ge merkezi inşa edecek!

Apple, Trump ile kızıştığı Çin tutumunda geri adım atmayacak gibi duruyor. Apple, Çin'de iki tane Ar-Ge merkezi açacağını duyurdu.

350. Ar-Ge merkezi belgesini Fibrobeton kazandı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, "350. Ar-Ge merkezi belgesini, Düzce'de faaliyet gösteren Fibrobeton Yapı Elemanları Sanayi İnşaat ve Ticaret AŞ firması almaya hak kazandı" dedi.

Osmanlı Arşiv Merkezi Haberi

Osmanlı Arşiv Merkezi

Osmanlı’nın son dönemlerinde veri merkezi olarak kullanılan Konya, yeniden Türkiye’nin veri merkezi oluyor. Kozağaç’a kurulacak olan tesisle devletin tüm gizli belgeleri muhafaza edilecek. Konya’da, kamu kesimine ait verileri daha etkin ve güvenli şekilde yedeklemeye imkân sağlayacak bir merkezin kurulmasına yönelik çalışmalarda son aşamaya gelindi. Türksat Genel Müdürü Ensar Gül, kamunun bilgisayar verilerinin korunması amacıyla geliştirilen Data Center Projesi kapsamında Konya’da yapılacak akıllı bina için bir iki aya kadar ihaleye çıkacaklarını açıkladı. Gül, Türksat’a ait araziye yapılacak akıllı binada, kamunun tüm verilerinin saklanacağını belirterek “Bina verileri, yaşanacak herhangi bir doğal afette ya da başka sebeplerden dolayı işlemlerin durması halinde yedekleyecek ve koruyacak” diye konuştu.


OSMANLI DA KONYA’DA SAKLADI


Kurulacak merkez 150 milyona mal olacak. Bina siber saldırılara karşı da ‘süper koruma’ ile...