05 / 05 / 2024

osmanlı konağı bilecik

osmanlı konağı bilecik

Butik otel konseptinde hizmet verdiklerini belirten Namlı Osmanlı Konağı Genel Müdürü Büal Ayvaz, son dönemde bölgenin turistik açıdan önem kazandığını ve otel olarak kültür turlarına ev sahipliği yaptıklarını kaydetti.

Bilecik Osmaneli'deki 150 konağın restorasyonu 2022'de bitecek!

Bilecik Osmaneli'ndeki tarihi konakların restorasyonla turizme kazandırılmasına yönelik çalışmalar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde de devam etti. Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, tescilli 150 konağın restorasyonunu 2022 yılında tamamlamayı planladıklarını dile getirdi.

Niğde'deki Kadıoğlu Konağı 1.1 milyon TL'ye restore ediliyor!

Niğde Belediyesi, Osmanlı döneminde yapılan tarihi Kadıoğlu Konağı'nı restore ediyor. Konağın restorasyon maliyeti 1 milyon 100 bin TL olacak.

Bozüyük 4 Eylül Mahalle Konağı'nın inşaatı başladı!

Bilecik Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, proje tadilatı nedeniyle inşaatına ara verilen ve yapılan revizyon ile daha kullanışlı hale getirilen 4 Eylül Mahalle Konağı’nın inşaatına yeniden başlandı.

Hacı Bekir Zade Ağa Konağı turizme kazandırılıyor!

Erzurum'da 1912'de yapılan ve Osmanlı mimarisinin nadide sivil örneklerinden tescilli Hacı Bekir Zade Ağa Konağı, turizme kazandırılmayı bekliyor.

Sivas Muammer Kangal Konağı restore edildi!

Sivas'taki geleneksel Osmanlı sivil mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan Muammer Kangal Konağı, Sivas Belediyesi'nin gerçekleştirdiği çalışmalarla restore edildi.

İş adamı Murat Uysal Cumalıkızık'taki harabe konağı restore ettirdi!

İş adamı Murat Uysal, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan 700 yıllık Osmanlı köyü Cumalıkızık'ta harabe bir konağı alıp restore ettirdi.

700 yıllık Osmanlı köyü Cumalıkızık'ta harabe konak restore edildi!

İstanbul'da gıda sektöründe 42 yılını geçiren tarihe meraklı olan iş adamı Murat Uysal, emekli olduktan sonra UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınan 700 yıllık Osmanlı köyü Cumalıkızık'ta harabe bir konağı restore ettirdi.

Bodrum Eldebran Osmanlı Konağı açıldı!

Geçtiğimiz günlerde Bodrum Orta Kent Yahşi de yapılan Eldebran Osmanlı Konağı’nın Bodrum’ da yapılan açılışı birbirinden ünlü simaları bir araya getirdi.

Ordu Vali Konağı'nın restorasyon ihalesi Temmuz'da yapılacak!

Altınordu ilçesi Taşbaşı Mahallesi Sıtkıcan Caddesi’nin girişinde 19. yüzyılın Osmanlı mimarisiyle inşa edilen ve 3 yıldır ödenek bekleyen tarihi Vali Konağı’nın restorasyonu için Temmuz ayında ihaleye çıkılıyor.

Bilecik'teki tarihi evler yıkılmak üzere!

Bilecik’in Küplü köyünün simgesi olarak Osmanlı döneminin mimarisini taşıyan ve zamanının en ihtişamlı, lüks yapıları olarak dikkat çeken tarihi evler yıkılmaya yüz tutmuş durumda.

Bilecik Yediler Mahalle Konağı'nın temeli Pazartesi atılacak!

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’nın “9 Mahalle’ye 9 Mahalle Konağı” projesi kapsamında Yediler Mahallesi’ne yapılması planlanan Mahalle Konağı’nın temeli 25 Mayıs 2015 Pazartesi günü düzenlenen törenle atılacak.

Bilecik Ertuğrulgazi mahalle konağının inşaatı devam ediyor!

Bilecik Belediyesi tarafından Ertuğrulgazi mahallesinde yaptırılan mahalle konağının ikinci kat inşaatı sürüyor. Mahalle Konağı’nın ikinci katının önümüzdeki Mayıs ayı içersin de hizmete girmesi planlanıyor.

Bilecik'teki eski vali konağının yerine AVM yapılacak!

Bilecik’in Cumhuriyet caddesi üzerinde bulunan ve depreme dayanıklı olmadığının belirlenmesinin ardından boşaltılan eski vali konağı, yerine alışveriş merkezi yapılması amacıyla yıkıldı.

osmanlı konağı bilecik Haberi

osmanlı konağı bilecik


Namlı Osmanlı Konağı, Bilecik'in Söğüt ilçesinde butik otel olarak hizmet veriyor. Konak, Söğüt Belediyesi tarafından yapılarak yaklaşık iki yıl önce Namlı Grubu'na teslim edildi. Butik otel konseptinde hizmet verdiklerini belirten Namlı Osmanlı Konağı Genel Müdürü Bilal Ayvaz, son dönemde bölgenin turistik açıdan önem kazandığını ve otel olarak kültür turlarına ev sahipliği yaptıklarını kaydetti. 

Namlı Osmanlığı Konağı'nın Söğüt Belediyesi tarafından yapıldığı bilgisini veren Ayvaz, "Eskişehir'deki Namlı Pastırma ve Sucuklan'nın sahibi olan ve Grand Namlı Otel'i işleten yatırımcı aile, binayı teslim alarak düşündükleri konsepte uygun bir renovasyon yapmış ve binayı 28 odalı, 75 yatak kapasiteli, Osmanlı temalı bir butik otel haline getirmiş. Namlı Osmanlı Konağı, her odası farklı dizayn edilmiş, her detayıyla Osmanlı esintisi hissettiren bir otel" ifadelerini kullandı. ,


Kültür turlarında gruplara...